• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković za MONDO: Ne vidim Mićka kao štopera

"Ne planiram da koristim Mićka u zadnjoj liniji osim u slučaju krajnje nužde", kaže u intervjuu za MONDO trener Crvene zvezde.

 Janković za MONDO: Ne vidim Mićka kao štopera Izvor: MONDO

Potpisivanjem mladog defanzivnog veziste reprezentacije Hondurasa, Luisa Garida, Crvena zvezda je na toj poziciji pakleno pojačala konkurenciju.

U sistemu igre koji forsira trener Aleksandar Janković predviđeno je jedno mjesto za "zadnjeg" veznog i za tu poziciju jesenas su se borili reprezentativci Srbije Srđan Mijailović i Luka Milivojević. Od 8. februara, kada završi sa obavezama u reprezentaciji Hondurasa, tu će biti i Garido.

U isto vrijeme, Janković ima ozbiljan odsustvo konkurencije za pozicije dvojice štopera, gdje je bilo potrebno pojačanje i prije prekršaja koji je u srijedu napravio standardni Milan Jovanović, a koji ga je koštao mjesta u takmičarskom timu crveno-bijelih.

Stoga, MONDO je kontaktirao trenera Crvene zvezde u danu kada je AIK i definitivno odbio ponudu da pozajmi srpskom timu standardnog reprezentativca Švedske Niklasa Bakmana.

Ukoliko poslije "iskakanja" Jovanovića ne dođe novi igrač na mjestu štopera, da li planirate da probate Mijailovića na toj poziciji? On je prilično uspješno to pokrivao i kod Roberta Prosinečkog.

"Ne planiram da koristim Mićka u zadnjoj liniji osim u slučaju krajnje nužde", rekao je kratko i jasno Janković u intervjuu za naš portal.

Da li smatrate da Crvena zvezda sa Garidom sada ima previše igrača koji su po vokaciji zadnji vezni?

"Garido će se boriti za minutažu kao i svi ostali fudbaleri, a vidjećemo kakav će tok imati prelazni rok".



Da li ste konsultovani oko njegovog dovođenja i kakav je vaš utisak o njemu, ovako na daljinu?

"Svoje mišljenje o prelaznom roku dao sam još prije polaska ekipe u Antaliju i svi moji stavovi su poznati klubu. Što se Garida tiče, jesam konsultovan, ali igrača nisam gledao pa mi je teško da pričam više o tome. On, koliko znam, dolazi tek 8. februara pa ću poslije toga moći više da kažem", istakao je Janković.

Dok je sve manje izvjesno da će u Zvezdu doći zvučno pojačanje na mjestu štopera, da li se vaš stav prema prestupu koji je napravio Milan Jovanović promijenio?

"Moj stav se nije promijenio", rekao je Janković i dodao:

"Poštujem čestitost i dostojanstvo Milana Jovanovića, koju poznajem i izuzetno cijenim. To, međutim, nema veze sa incidentom koji je napravio i zbog koga je odstranjen sa priprema. On je direktno narušio disciplinu i red u ekipi. Zato je vraćen za Beograd".

Kako ste reagovali na njegovo javno pokajanje?

"Njegovo pokajanje i reakcija, kao i visok nivo profesionalizma koji sada ispoljava na treninzima u Beogradu, govore o tome da je on čestit čovjek, svjestan svoje greške. Jesam ga odstranio i sigurno neće putovati na drugi dio priprema, ali Jovanović ostaje igrač Crvene zvezde", rekao je Janković upućujući na to da će iskusni reprezentativac Crne Gore poslije "cirke" u Beleku morati putem prepunim trnja da se izbori za status prvotimca.



Sve ovo, čini se, u prvi plan izbacuje mladog Uroša Spajića, kao i "povratnika" Nikolu Petkovića. U kakvom je fizičkom stanju Petković i da li može da prati ostale?

"U sjajnom je stanju. Apsolutno može da prati ostale i on odrađuje program koji su prošli svi igrači koji su tu sa nama od prvog dana. Uveliko trenira sa loptom i od početka druge faze biće u ravni sa svima ostalima".

Generalno gledano, kakvo je prolazno vrijeme od starta priprema? Da li uspijevate da obavite sve što ste zacrtali?

"Da, apsolutno. Naročito od trenutka od kad je Filip Kasalica sa nama, svi treniramo 'punom parom'. Očekujem dai on vrlo brzo nadoknadi sve što je propustio, a da usput trenira i sa ekipom. Od prve utakmice u drugoj fazi biće u konkurenciji za sastav najnormalnije", istakao je Janković da je povreda sa kojom je Kasalica ušao u trenažni proces sada već polako prošlost.

Iako ne volite o imenima, da li vas je neki pojedinac posebno iznenadio i da li biste željeli ovom prilikom javno da ga pohvalite?

"Svi, zaista, rade dobro. Od najiskusnijih do najmlađih. Svi su dio istog sistema i funkcionišu na isti način", i ovog puta odbio je Janković da istakne pojedinca.

Da li ste razgovarali sa Kaduom oko produžetka ugovora i da li vam se čini da će on staviti potpis kad se vratite?

"Nije dio mog posla da razgovaram o produžetku ugovora, to je stvar kluba. Kadu radi dobro, podnosi pripreme dosta teško, jer se vraća iz operacije. Međutim, ispoljava veliki profesionalizam i prema obavezama se odnosi kao i svi ostali".

Uoči Nove godine, prilikom gostovanja u MONDU, rekli ste između ostalog da jesenas niste imali kada, ali da sada želite da "rehabilitujete" Jovana Krnetu i ubacite Vukana Savićevića ozbiljnije u vatru.

Napredujete li sva trojica u tom smjeru?

"Da, napredujemo", kratko odgovara Janković.

Kako ste primili vijest o potencijalno ozbiljnoj situaciji sa Natanijelom Asamoom? Da li vam to remeti planove?

"Meni je žao što Asamoa zbog zdravstvenih problema ne može da bude dio takmičarskog pogona u Crvenoj zvezdi. Ispitivanja kojima je on podvrgnut su, međutim, od velike važnosti za njegovo zdravlje, pa tek onda za njegovu karijeru. Sačekaćemo konačne rezultate", rekao je mladi trener Crvene zvezde na kraju razgovora za MONDO, a uoči povratka u Beograd.

Crveno-bijeli vratiće se u ponedjeljak uveče u Srbiju i poslije kraćeg boravka na adresi Ljutice Bogdana 1a, ponovo otići u istu bazu, Hotel "Kalista" u Beleku. Ipak, spisak putnika trebalo bi da bude nešto "kraći", a prema ranijim najavama - ko bude putovao na drugi dio priprema u Tursku (3. - 21. februar), činiće takmičarski pogon u nastavku sezone.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC