• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda, Partizan, Kina, pa Japan

Kleverson Kordoba Gabrijel Kleo, poslije dvije sezone u Kini, osjetiće čari japanskog fudbala. Gvangžu Evergrande pozajmio ga je Kašivi Rejsolu.

 Crvena zvezda, Partizan, Kina, pa Japan Izvor: MONDO

Crvena zvezda, Partizan, Kina, pa Japan...

Bivši centarfor dva najveća srpska kluba, Kleverson Kordoba Gabrijel Kleo, pozajmljen je na godinu dana japanskom timu Kašivi Rejsolu.

Razlog?

Činjenica da je u redovima novog šampiona Kine Gvangžuu Evergrande izgubio mjesto neprikosnovenog startera od kada je iz Borusije Dortmund stigao Lukas Barios.

Čelnici Kašive vidjeli su Klea u dva meča sa Gvangžuom tokom azijske Lige šampiona prošle sezone i otvorenih ruku prihvatili Brazilca u svoje redove. Inače, Evergrande je tada odigrao 0:0 u Japanu i dobio 3:1 kod kuće, a Kleo u dva meča nije postigao gol.

U Rejsolu, bivšem golgeteru Partizana i Zvezde, društvo će praviti dvojica Brazilaca, Leandro Domingeš i Žorže Vagner. Inače, nekoliko slavnih brazilskih igrača nastupalo je za Kašivu, poput Zaga, Kareke, Sezara Sampaja, Klebera, Edilsona, Franke, Reinalda, Valdira, a među njima ne treba zaboraviti i bugarskog "Brazilca" Hrista Stoičkova.

Tokom 2011. godine, koju je obilježila njegova teška povreda koljena, Kleo je za Gvangžu postigao deset golova na 11 mečeva, a prošle sezone, u kojoj je tim postao prvak kod trenera Marčela Lipija, Kleo je na 39 utakmica dao 12 golova.

Prije toga, u sezonama 2009/10 i 2010/11, u dresu Partizana postigao je 42 gola na 67 utakmica, a u sezoni 2008/09, dao je 12 golova na 24 meča za Crvenu zvezdu.

Rođen je 9. avgusta 1985. godine.

Kašiva je 2011. godine bila prvak Japana, a prošle sezone zauzela je šesto mjesto, poziciju iznad Nagoje Granpusejta, koju trenira Dragan Stojković Piksi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC