• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Ja da hoću, OFK bi bio šampion

"Možda će zvučati neskromno, ali – kada budem procijenio da mi to treba, mi ćemo tada biti šampioni", kaže prvi čovjek OFK Beograda Zvezdan Terzić.

 Terzić: Ja da hoću, OFK bi bio šampion Izvor: MONDO

Zvezdan Terzić, bivši predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, koji se nedavno vratio u "svoj" OFK Beograd, pristao je na intervju za podgoričku "Pobjedu" i bio je više nego otvoren.

Između ostalog, rekao je:

"Možda će zvučati neskromno, ali – kada budem procijenio da mi to treba, mi ćemo tada biti šampioni", dok se navijači "romantičara" vjerovatno pitaju:

"Zbog čega Terzić to onda ne želi?"

Terzić je potom nastavio priču...

"OFK Beograd je moj život, bez ovog kluba Zvezdan Terzić ne bi bio niko i ništa. Tu sam došao kao klinac, tu se formirao i kao igrač i kao osoba. Jednostavno, između mene i OFK Beograda postoji znak jednakosti. Već 25 godina ja sam personifikacija kluba. Nisam mogao da odbijem poziv da se vratim, bez obzira na tešku situaciju", podsjetio je Terzić da se protiv njega i dalje vodi sudski spor u kojem se tereti da je zloupotrebio položaj u prvoj eri u OFK Beogradu i pribavio ličnu korist od prodaje igrača.

Iako ga dugo nije bilo ni u Srbiji, kaže...

"Nikada ustvari nisam ni odlazio sa Karaburme, čak ni onda kada sam bio u egzilu, pa ni kada sam bio na čelu FSS. Sve vrijeme bio sam tu".

OFK Beograd je 40 sezona bez trofeja... Ali, sada se "smiješi" Kup Srbije. Nema Partizana, nema Crvene zvezde, na putu do trofeja tu su "samo" Vojvodina, Javor i Jagodina.

"Takmičarski to i jeste prvi cilj. Želimo taj trofej. Uz svo uvažavanje Vojvodine, sa kojom igramo u polufinalu, mislim da imamo bolju ekipu. Po kvalitetu tima nikada nismo bili bliže Partizanu i Zvezdi, što smo jesenas i pokazali u direktnim duelima sa njima", kaže Terzić i dodaje:

"Napravili smo izvanredan miks starih i mladih igrača, predvođenih odličnim stručnim štabom. Imamo jasno opredeljenje da se osvoji Kup i mislim da je to realno. U slučaju da ne osvojimo trofej, svakako ćemo pokušati da kroz prvenstvo izborimo evropsku vizu. Ukoliko u tome ne uspijemo smatrao bih to neuspjehom".

Otkud toliko Crnogoraca u OFK Beogradu? Trenutno su tu Dragan Bogavac, Nemanja Nikolić, Petar Grbić i Vladan Adžić.

"Crnogorci imaju mentalitet, karakter i pobjednički duh koji je sigurno neophodan u ostvarenju dobrih rezultata. Potrefilo se da su trenutno kod nas četvorica takvih igrača. Donijeli su svježu krv i dosta nam znače".

Terzić se dotakao i situacije u Fudbalskom savezu Srbije, gdje ga je na mjestu predsjednika tokom "egzila" zamijenio i dalje aktuelni Tomislav Karadžić.

Upitan da prokomentariše Karadžićevu izjavu da plasman na Mundijal u Brazil nije prioritet, Terzić je rekao...

"Propuštanje četvrtog velikog takmičenja bio bi ogroman udarac, a svaka takva izjava kod ozbiljnih ljudi djeluje neozbiljno. Jer, ako neko izgubi 10 miliona evra zbog neodlaska na EURO, pa još 10 neodlaskom na Mundijal, što je 20 miliona direktno izbačeno iz kase, plus što sve to znači i gubitak barem još tri puta toliko novca na ovaj ili onaj način, onda takvu izjavu ne možemo smatrati nikako drugačije nego neozbiljnom", rekao je Terzić i dodao:

"To vuče ka alibiju. Ne može se neko opravdavati time kako 'A' selekcija teži podmlađivanu. Pa, Španija ima najstariju reprezentaciju na svijetu, a hara u svim takmičenjima. Seniorski tim se ne može podmlađivati, nego se zna da se mladi igrači stvaraju u mladoj reprezentaciji".

Terzić je podvukao:

"Na sviđa mi se situacija u vezi reprezentativnog fudbala u Srbiji. Mislim da se pričinjava velika šteta, a to najbolje osjećaju klubovi kroz praznu kasu".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC