• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Lacija, remi Juvea, na potezu Napoli

Ovo 22. kolo Serije A počelo je porazom Lacija od Kjeva (0:1), nastavljeno remijem Juventusa sa nejakom Đenovom (1:1).

 Poraz Lacija, remi Juvea, na potezu Napoli Izvor: MONDO

Fudbaleri šampiona Italije Juventusa imali su sjajnu uvertiru uoči svog meča 22. kola Serije A protiv nejake Đenove u Torinu.

Iz Rima stigla je vijest da je Kjevo kao gost uspio da prekine niz Lacija od 16 mečeva bez poraza u svim takmičenjima i pogotkom Alberta Paloskija napravi veliko iznenađenje - 0:1.

Sve je bilo spremno za feštu na "Juventus Areni" u meču protiv tima iz zone ispadanja, ali bivši igrač "Stare dame" Marko Borijelo, ušavši sa klupe, postavio konačnih 1:1 u 69. minutu. Prethodno je Fabio Kvaljarela doveo Juve u vođstvo u 54. minutu.

Kada već Juventus nije pobjegao Laciju, iz svega bi u nedjelju mogao da profitira Napoli, koji bi pobjedom nad Parmom u gostima prišao na tri boda zaostatka za liderom.

Novi trener Đenove, koja je i sa ovim bodom ostala "ispod crte", Davide Balardini, uspio je da prekine niz od dva poraza svog tima, započet neuspjesima u mečevima sa Kaljarijem (2:1) i Katanijom (0:2).

Đenova, koja u Torinu nije pobijedila Juventus od 1991. godine, kada je jedini pogodak postigao Tomas Skuhravi, mogla je lako da doživi novi neuspjeh, ali domaći fudbaleri u finišu meča nisu imali ni strpljenja, ni sreće, ali ni naklonosti sudija.

Udarac Sebastijana Đovinka iz slobodnog udarca u finišu meča završio je na stativi gola njegovog imenjaka, Francuza Freja, a potom sudijska petorka nije kaznila igranje rukom Šveđanina Andreasa Grankvista u svom šesnaestercu. Pokušavajući da izbije centaršut u polje, Grankvist je nespretno napucao sam sebe u visoko podignutu ruku, poslije čega je skočio cio stadion, ali Marko Gida nije ni pomislio da pokaže na bijelu tačku.

Samo je Mirka Vučinića smirio žutim kartonom, pa on neće moći da igra u narednom kolu.

To je bio treći put da "bjankoneri" traže penal od Gide, ali razlog što nisu pobijedili krije se u gomili promašenih prilika prije Borijelovog gola. Poslije toga se njihova igra pretovorila u stihiju, u trenutku kada na terenu nije bilo majstora Andree Pirla. On je u društvu Đorđa Kjelinija sa tribina posmatrao kao ekipa bilježi drugi remi u posljednja četiri kola, uz poraz i pobjedu.

Srpski internacionalac Boško Janković, inače kapiten Đenove, nije nastupio zbog povrede.

Ovo kolo počelo je možda i očekivanom "dvojkom" na Olimpiku. Kako?

Pa ako fudbaleri Lacija s nekim ne umiju da igraju na svom stadionu, to je onda Kjevo. "Leteći magarci" izgubili su samo jednom u Rimu od "nebesko plavih" u posljednjih deset sezona, uz tri pobjede i šest remija!

To možda nije znao novi trener Lacijala Vladimir Petković, koji je odlučio da odmori Ernaneša i Stefana Maurija, dok su Miroslav Klose, Ederson i Lorik Cana bili suspendovani.

Epilog?

"Bomba" Boštjana Jokića završila je na prečki, ali su gosti iz Verone tada imali sreće, jer se lopta odbila pravo na nogu Paloskija, koji je bio spreman da skoči i sa pet metara ubaci loptu u mrežu, dok su domaći igrači ljutito tražili ofsajd poziciju strijelca.

Do kraja susreta u više navrata moglo je da bude 0:2.

REZULTATI I PAROVI 22. KOLA:

Lacio - Kjevo 0:1 (0:0)
/Paloski 61/

Juventus - Đenova 1:1 (0:0)
/Kvaljarela 54 - Borijelo 69/

U nedjelju:

Bolonja - Roma (12.30)
Atalanta - Milan (15.00)
Kaljari - Palermo
Katanija - Fiorentina
Parma - Napoli
Sampdorija - Peskara
Udineze - Sijena
Inter - Torino (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 49, Napoli 43, Lacio (+1) 43, Inter 39, Fiorentina 36, Milan 34, Roma 33, Katanija 32, Udineze 30, Kjevo (+1) 28, Torino 26, Atalanta 23, Bolonja 21, Sampdorija 21, Kaljari 20, Peskara 20, Đenova (+1) 18, Palermo 16, Sijena 14.

*napomena: zbog učešća u nameštanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova pre starta prvenstva, Atalanti su oduzeta dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan bod.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC