• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tole Karadžić: Novi stadion dovodi Euro2020

Predsjednik FSS vjeruje da može da bude ostvarena ideja o izgradnji nacionalnog stadiona, a on bi bio ulaznica Srbije za dobijanje EP 2020.

 Tole Karadžić: Novi stadion dovodi Euro2020 Izvor: MONDO

Krajem prošle godine, MONDO je pisao o ideji Fudbalskog saveza Srbije o izgradnji nacionalnog stadiona, "srpskog Vemblija", kako smo ga nazvali. Ideja UEFA da Evropsko prvenstvo 2020. godine bude organizovano širom Evrope, moglo bi da dovede tu sportsku priredbu i u Srbiju. Pod uslovom da bude izgrađen takav stadion.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić uvjeren je da bi i Srbija mogla da bude zemlja-domaćin Eura 2020. godine.

"Da, vjerujem u to. Skoro da sam siguran. To je i interes UEFA, koji podrazumijeva da se najkvalitetniji fudbal promoviše i u ovom dijelu Evrope. Dakle, ko bude imao dobar stadion, dobiće podršku za organizaciju najvećeg kontinentalnog takmičenja", rekao je Karadžić listu "Sport".

Da li je to realno?

"Da je sreće da su svi srećni i složni da Srbiji i Beogradu trba stadion na kojem bi igrali reprezentacija, Crvena zvezda, Partizan. Znam, nije lako govoriti o ovome u zemlji gdje moraju da se pomire razne strasti, tradicije, emocije... Suvišno je pričati i o drugim problemima, nezaposlenosti, ekonomskoj situaciji. Suvišno je, međutim, govoriti i o značaju onoga što u mnogim evropskim zemljama već predstavlja religiju... Da se razumijemo, novi stadion u Srbiji mora da bude izgrađen, prije ili kasnije, ili će posljedice po fudbal, sport i dražvu, biti velike", ocijenio je prvi čovjek srpskog fudbala.



Čelnici FSS planiraju da sednu sa vodećim ljudima „vječitih rivala“, potom sa predstavnicima države (resornih ministarstava)... Cilj je dobiti konsezus za realizaciju velikog projekta.

Ključno pitanje je da li će se desiti da se „Srbi slože“? U istoriji se to rijetko dešavalo, u mnogim poljima.

"Imamo ideje i već smo pokrenuli neke stvari po tom pitanju. Razgovaramo sa ambasadama pojedinih zemalja da nam pomognu da nađemo investitore koji bi učestvovali u izgradnji stadiona, jer takvih slučajeva već ima u Evropi. Nama treba stadion kapaciteta 60.000 ljudi", kaže Karadžić.

Podsjetite se OVDJE teksta o ideji o izgradnji nacionalnog stadiona i o mogućim lokacijama na kojima bi bio izgrađen taj objekat.

(MONDO - foto: MN Press/arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC