• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Goleada bez pobjednika u Bolonji

Bolonja i Roma igrali 3:3, i jedni i drugi ispuštali prednost, domaćin pogodio prečku u posljednjem minutu. Miralem Pjanić asistent.

 SERIJA A: Goleada bez pobjednika u Bolonji Izvor: MONDO

Vrhunska predstava na Renato Dal'Ari!

Bolonja i Roma odigrali su fantastičan meč u 22. kolu Serije A. Bilo je svega - preokreta, golova, kartona, ali ne i pobjednika. Poslije 90 minuta velike borbe meč je završen rezultatom 3:3.

A, mogao je domaćin vrlo lako do sva tri boda.

U posljednjem, četvrtom minutu sudijske nadoknade Alesandro Dijamanti je iz "slobodnjaka" pogodio prečku, lopta je pala u polje, što je Bolonji omogućilo novu priliku, ali je Mauro Gojkoečea uspio da sačuva mrežu Rimljana.

Utakmicu je već u devetom minutu golom otvorio Alesandro Florenci. Rano vođstvo "vučice" nije sputalo domaćina, jer je Alberto Đilardino u 17. izjednačio. Neriješen rezultat na semaforu je potrajao tek nešto više od 60 sekundi. Novu prednost Romi donio je Pablo Osvaldo na asistenciju reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Opet se Bolonja brzo vratila u meč, Manolo Gabijadini je u 26. minutu izjednačio na 2:2. Do kraja prvog poluvremena nije bilo više golova, ali se u nastavku nije dugo čekalo na njih.

Ponovo je bilo dovoljno devet minuta da se mreža zatrese, ovaj put Romina. Prvo vođstvo i potpuni preokret Bolonje uslijedio je kada je rezervista Kristijan Paskato (zamijenio Gabijadinija u 49. minutu) pogodio za 3:2.

Ipak, ekipa Zdenjeka Zemana uspjela je da se vrati preko Panajotisa Tahcidisa. Grk je u 74. minutu postavio konačnih 3:3.
Romi bod malo znači u borbi za pozicije koje vode u Ligu šampiona. "Vučica" se izjednačila na šestom mjestu sa Milanom (po 34 boda). Ni Bolonji ovaj rezultat nije donio bezbrižnu nedjelju, i dalje je četrnaesta sa 22 boda, ali samo četiri više od Đenove, prvog tima ispod crte.

REZULTATI I PAROVI 22. KOLA:

Bolonja - Roma 3:3 (2:2)
/Đilardino 17, Gabijadini 26, Paskato 54 - Florenci 9, Osvaldo 18, Tahcidis 74/

Atalanta - Milan (15.00)
Kaljari - Palermo
Katanija - Fiorentina
Parma - Napoli
Sampdorija - Peskara
Udineze - Sijena
Inter - Torino (20.45)

U subotu:

Lacio - Kjevo 0:1 (0:0)
/Paloski 61/

Juventus - Đenova 1:1 (0:0)
/Kvaljarela 54 - Borijelo 69/

TABELA: Juventus (+1) 49, Napoli 43, Lacio (+1) 43, Inter 39, Fiorentina 36, Milan 34, Roma (+1) 34, Katanija 32, Udineze 30, Kjevo (+1) 28, Torino 26, Atalanta 23, Bolonja (+1) 22, Sampdorija 21, Kaljari 20, Peskara 20, Đenova (+1) 18, Palermo 16, Sijena 14.

*napomena: zbog učešća u namještanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova prije starta prvenstva, Atalanti su oduzeta dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan bod.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC