• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Poštujem hijerarhiju, Miha se pita

Selektor "orlića" svjestan da je uspjeh "A" selekcije prioritetan i spreman da se povinuje odlukama Siniše Mihajlovića.

 Ćurčić: Poštujem hijerarhiju, Miha se pita  Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije počeće 6. februara novu epizodu.

Pod vođstvom Radovana Ćurčića suprotstaviće se vršnjacima iz Izraela, u prvoj utakmici pod vođstvom novog šefa stručnog štaba.

Simbolično, pošto će upravo u zemlji njihovog narednog rivala ove godine biti održano Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 21 godine, na kojem ih neće biti.

Već famozni "Slučaj Kruševac" razlog je i za strepnju svih u Savezu, pošto je za postojanje "U-21" reprezentacije Srbije u narednom periodu neophodno da Komisija za žalbe UEFA odbije zahtjev disciplinskog inspektora Evropske fudbalske unije Žana Samjuela Lauba.

On je, između ostalog, tražio eliminaciju naše mlade reprezentacije iz zvaničnih takmičenja zbog rasističkih optužbi na račun publike na stadionu "Mladost"  tokom duela sa nacionalnim timom Engleske.

Bez obzira na to, u Fudbalskom savezu Srbije računaju da će Ćurčićevi izabranici imati podjednako pravo, kao i njihovi vršnjaci sa cijelog kontinenta, da se takmiče u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj, 2015. godine.

"Pred nama je novi ciklus, kao i faza stvaranja tima. Imamo devet mjeseci ispred sebe i nadam se da ćemo to vrijeme iskoristiti da spremni dočekamo početak kvalifikacija", izjavio je Ćurčić izvještaču "Sport networka" u Antaliji.

Selektor "orlića" već dugo radi u Savezu. Prije tri godine je "ušao" u Kuću fudbala Srbije, kao asistent tadašnjeg selektora Radomira Antića. Potom je pomagao i Vladimiru Petroviću Pižonu, poslije čijeg je odlaska bio vršilac dužnosti selektora "A" tima. Sve do dolaska Siniše Mihajlovića.

"Proveo sam dvije i po godine u FSS, znam kako funkcioniše. Dobro se poznajem sa selektorom Sinišom Mihajlovićem, zajedno smo bili na kursu za 'A' licencu".

Bivši fudbaler, sportski direktor Javora i trener Borca iz Čačka i Ivanjičana ne planira da odmah pravi radikalne rezove.

"Iskorisitćemo proljećni dio sezone da provjerimo sve naše igrače koji igraju u Evropi. Na prvom okupljanju protiv Izraela biće oni koji su već prošli selekcije, naročito ću računati na selekciju do 20 godina, koja je već igrala regionalnu ligu".

"Na prvom okupljanju neće biti velikih iznenađenja", objasnio je trener.

Od fudbalera Partizana i Crvene zvezde očekivaće da preuzmu glavne uloge u timu.

"Pratimo rad igrača i u Zvezdi i u Partizanu. Naravno da će igrači iz naša dva najveća kluba biti na spisku, oni bi trebalo da budu nosioci igre".

Uprkos borbi za rezultat i plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj, šef struke "orlića" dobro zna svoj prioreitetni zadatak - pravljenje igrača za "orlove".

"Znam da je 'A' selekcija na prvom mjestu. Sa moje strane neće biti problema, poštujem Mihajlovića, nadam se da neće biti problema. Podrazumijeva se da ćemo raditi sve ono što je interes seniorskog tima", podvukao je Ćurčić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC