• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: I Liverpul se osramotio

Prošlogodišnji finalista FA kupa eliminisan od trećeligaša Oldam atletika već u četvrtoj rundi takmičenja.

 FA KUP: I Liverpul se osramotio  Izvor: MONDO

Poslije remija Čelsija sa Brentfordom i poraza Totenhema od Lidsa, još jedan premijerligaš u nedjelju je razočarao svoje navijače.

Dobra serija Liverpula od četiri pobjede i jednog poraza u prethodnih pet mečeva završila se u nedjelju popodne u Oldamu.

Trećeligaš koji se bori za opstanak u "Ligi jedan", iza sebe je imao tri uzastopna poraza, ali ga to nije spriječilo da na svom Bonderej parku savlada daleko trofejniji i poznatiji Liverpul - 3:2 (2:1).

Strelci za klub koji nikada nije igrao u Premijer ligi, ali je tri puta stizao do polufinala FA kupa, bili su Met Smit, na početku i kraju prvog poluvremena i Ris Vabara na početku drugog dijela.

Pravo vrijeme za postizanje golova - drugi minut, pa drugi minut nadoknade prvog poluvremena i onda 48.

Samo od prvog šoka gosti su uspjeli da se oporave, kada je Luis Suarez izjednačio na 1:1 u 17. minutu. U 79. je Džo Alen smanjio na 2:3, ali gosti nisu uspjeli da preokrenu ili bar izjednače i izbore novi meč na svom Enfildu.

Trener Liverpula Brendan Rodžers izveo je kombinovan sastav, pa kasniji ulazak Stjuarta Dauninga i Stivena Džerarda nije uspio da ispravi prethodne greške.

A prva se dogodila već na početku utakmice, kada Urugvajac Sebastijan Koates nije uspio da "zatvrori" Meta Smita koji je dobro skočio i glavom savladao Bredlija Džonsa.



Na 1:1 izjednačio je Suarez, koji je meč počeo kao kapiten, ali je po ulasku Džerarda morao da mu preda traku. Urugvajac je bio precizan sa penala, poslije dosta sreće pošto mu se lopta prethodno odbila u noge poslije loše reakcije jednog protivničkog igrača.

Novu prednost gostima donio je ponovo Met Smit, u trenutku kada se već mislilo da će prvi dio biti završen neriješeno i da slijedi "juriš" Liverpula u nastavku.

Da odlična igra iz prvog poluvremena nije slučajnost, domaći igrači potvrdili su samo tri minuta po povratku sa odmora. Sjajnim udarcem glavom Ris Vabara je nagovijestio pobjedu ekipe koja se, gledajući sve lige, nalazi 55 mjesta ispod rivala!

Pogodak Džoa Alena volej udarcem sa distance, uz dosta sreće pošto je lopta pogodila jednog od igrača Oldaman, donio je nadu gostima da će u posljednjih 10 minuta uspjeti da izbjegnu bruku, međutim, jedino što su uspjeli bilo je da pogode prečku. Dva minuta prije kraja snažno je šutirao Stiven Džerard, ali koji milimetar više nego što je želio.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC