• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Spor zbog Fonda i Džajićevog populizma

Potpredsjednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović otkrio razloge sukoba sa prvim čovjekom kluba.

 Čović: Spor zbog Fonda i Džajićevog populizma Izvor: MONDO

Navodni fizički sukob Dragana Džajića i Nebojše Čovića i prepričavani nasrtaj predsjednika FK Crvena zvezda na potpredsjednika kluba danima je prepričavan ne samo u srpskim medijima.

Incident u kancelariji prvog čovjeka vicešampiona Srbije potpuno je "ohladio" odnose među najbližim saradnicima i podigao zid ćutanja na "Marakani".

Nebojša Čović opisao je u nedjelju uveče još jednom šta se dogodilo u srijedu ujutro u Ljutice Bogdana.

"Dragan Džajić bio je previše uzbuđen, koristio je riječi koje mu ne priliče, a onda je pokušao da iscenira fizički obračun, koji sam ja izbjegao zahvaljujući svojoj mladosti i iskustvu. Krenuo je na mene i jako je ružno da to opisujem, jer to smeta Fudbalskom klubu Crvena zvezda", izjavio je Čović gostujući u emisiji "Utisak nedjelje" na TV B92.

On je otkrio da su se prethodnih nedjelja pojavile značajne razlike među članovima rukovodstva koji vode klub od jesenjeg formiranja Radne grupe. Insistirao je na tome da ostaje u klubu, da svi moraju da rade efikasno i poštuju dogovore.

"Sukob nije počeo u srijedu, već oko fonda za pomoć Crvenoj zvezdi. Ja sam sa Džajićem imao potpuno otvoren odnos i nisam ništa htio da radim bez dogovora sa njim. Moja odluka da dođem bila je rukovođena time da će i Džajić biti tu. Taj Fond sam predložio i otvorićemo ga. Cilj je da fondacija otvori dva računa, dinarski i devizni za one koji hoće da pomognu, jer se dnevno javlja do 50 ljudi i naš račun je blokiran".

"Međutim, neko je napravio zamjenu teza, javili su se Siniša Mihajlović i Dragiša Binić, ispalo je da prosjačim... Ja to ne radim, niti sam ijednom pomenuo bivše fudbalere, već ćemo otvoriti opšti Fond, otvoren za sve".

Tokom emisije, kojoj nije prisustvovao i Dragan Džajić, precizirao je da predsjedniku zamjera i "populizam".

"Ako ja održim dva zbora sa zaposlenima i kažem da nismo bankrotirali zbog tolerancije državnih organa i objasnim im, jer neću da ih lažem, da ćemo moći da isplatimo samo minimalne plate, ne može predsjednik da im kaže da se ne slaže sa njim. Ne može on da kaže 'To je razmišljanje Nebojše Čovića'. Je l moje? Pa nađi predsjedniče pare"

Čović je potvrdio da od sukoba sa Džajićem nije bio na stadionu, zbog razgovora sa bankama, povjeriocima i skidanja blokade od 1,4 milijarde dinara.

Svoj sukob sa Džajićem nazvao je "predimenzioniranim i ružnim".

"Ne mislim da je to nešto najgore što se dogodilo klubu, čak mislim da je u mnogo boljem stanju nego kad smo mi ušli, ali to nije interesantno za medije. Medijima nije zanimljivo da smo od 48 miliona duga uspjeli da 'skinemo' 4,5 miliona evra, da smo od 1,4 milijarde dinara blokade došli do milion evra".

Objašnjavajući šta je neposredno dovelo do incidenta, ponovio je da nije izgovorio nijednu riječ kojom bi iznervirao ili isprovocirao Džajića. Nema namjeru da napusti klub ni da uslovljava.

"Novi menadžment kaže da su legende legende i predsjednici predsjednici. Predsjednik mora prvi da dođe i posljednji da ode sa stadiona. Potpuno razumem Dragana Džajića, on je legenda srpskog fudbala i Crvene zvezde, ali legende su legende, a posao je posao", rekao je Čović i podvukao da neće dozvoliti da niko ko je došao u klub osim zamjenika generalnog sekretara Stefana Pantovića prima platu iz Zvezdine kase.

Čović je odbacio i navode prema kojima je plata Nikole Petkovića izazvala njegov incident sa gensekom Miodragom Zečevićem, pa i sa Džajićem.

"Pri prvom razgovoru sa Petkovićem ponudili smo mu 8.000 evra. Njihov menadžer je odgovorio da je to 12.500 evra. Mi smo onda rekli da je 9.000 najviše što možemo, uz 30.000 evra premije. Nakon toga je na sjednici Upravnog odbora dogovoreno da mu se da posljednja klupska ponuda 9.000 evra. Neki su mislili da je 8.000 evra...".

Među "nekima" bio je i Zečević. Međutim...

"To je ušlo u zapisnik kao posljednja ponuda, a generalni sekretar je rekao da je 8.500 evra. Rekao mi je da je pogriješio da će potpisati. Tad je bila prepirka da li je osam ili devet, a sa igračem smo dogovorili za deset minuta i završili sa njim. Nije u tome problem".

Poslije svega, Čović ističe da se trudi da razumije Džajićevu reakciju i da je spreman da u interesu Zvezde napravi "korak unazad".

"Na kraju krajeva, nisam čuo da je rekao da podnosi ostavku, ali nisam za varijantu da se opet čeka šest mjeseci da odluči", dodao je Čović.

Naredna sjednica Upravnog odbora Crvene zvezde zakazana je za ponedjeljak popodne.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC