• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novi Mesi" igra u Sampdoriji!

Mauro Ikardi oduševio sa četiri lopte u mreži Peskare. Igrao za mlađe selekcije Argentine, Italijani ga vrbuju.

 "Novi Mesi" igra u Sampdoriji!  Izvor: MONDO

Rosario je poznat kao rodni grad Lionela Mesija, ali bi u dogledno vrijeme još jedan napadač mogao da postane sinonim za središte argentinske provincije Santa Fe.

To je devetnaestogodišnji Mauro Emanuel Ikardi Rivero, koji je u nedjelju popodne dao četiri gola Peskari i tako "najavio" identičan učinak Mesija u večernjem terminu, na utakmici Barselona - Osasuna.

Pogledajte Maurove golove koje je postigao Peskari.

Zajedničko im je i to što su se obojica kao klinci preselili u Španiju i prošli mlađe kategorije Barselone.

Dok je Mesijeva porodica to učinila na poziv giganta sa Nou Kampa, Ikardijevi su iz privatnih razloga otišli iz Argentine na Kanarska ostrva, gdje je Mauro kao osmogodišnjak počeo da trenira u Vesindariju.

Sa 15 je prešao u Barselonu, ali je poslije tri godine procjenjen kao igrač koji ne može da "prođe". Sampdorija ga je dovela na pozajmicu, pa ljeta 2011. definitivno otkupila za 400.000 evra.

U finišu sezone 2011/12 doprinijeo je povratku iz Serije B u Seriju A, a ove sezone bio prilično tih - sve do gostovanja Juventusu 6. januara! Šampion je na poluvremenu vodio 1:0, imao igrača više, a onda je Ikardi sve šokirao sa dva pogotka. Sampdorija je slavila!

Pogledajte pobjedonosni gol Sampdorije protiv Juventusa koji je postigao Mauro Ikardi.

Ostaje da se vidi hoće li mladi "gaučo" održati dobru formu do kraja sezone, ili ga je u januaru samo malo "potjeralo". Selektoru Italije Ćezareu Prandeliju definitivno se dopalo ono što je vidio do sada...

"Nadamo se da će Ikardi odabrati nas, a ne Argentinu", rekao je Prandeli.

Ikardi je igrao za U-17 i U-19 selekciju Argentine, ali s obzirom na tijesne veze te dvije države, sa legalne tačke gledišta ne bi bio problem da se opredijeli za "azure".

Njegov menadžer izjavio je da napadač ima ponudu da bude u reprezentaciji Italije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, međutim, ako otadžbina odreaguje pozivom makar za jedan prijateljski meč, Ikardi će se definitivno vezati za Argentinu.

Da li je spreman da se bori za mjesto sa Mesijem, Aguerom i Tevezom, ili će riješiti da krene linijom manjeg otpora? U svakom slučaju, veza koju preko Rosarija i Barselone ima sa najboljim fudbalerom svijeta, čini ga atraktivnim koliko i golovi koje daje sve češće...

Mauro Ikardi će 19. februara napuniti 20 godina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC