• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA (JSL - pregled): Malo se trgovalo

Mršav prelazni rok u Srbiji. Vojvodina se "odrekla" cijelog tima, "Vječiti" se nisu "širili".

 PIJACA (JSL - pregled): Malo se trgovalo  Izvor: MONDO

Besparica je uslovila da srpski fudbalski klubovi ove zime malo trguju. Uglavnom su se prodavali igrači, a kupovine tek po koja.

Najviše promjena pretrpio je sastav Novog Pazara (od čelnih ljudi, preko trenera i tima), ali su i Vojvodina i Rad ostali bez mnogo igrača. Partizan je doveo (za sada) samo jednog novog igrača - vezistu Eliomara Silvu, a Crvena zvezda dvojicu - vratio se, po treći put, Nikola Petković, a iz Hondurasa je doveden zadnji vezni igrač Luis Garido.

Naravno, ne treba smetnuti sa uma da klubovi-dužnici, a među njima su i Partizan i Crvena zvezda, ne mogu da registruju nove igrače, dok je izmire dugovanja prema potražiocima.

PARTIZAN:

- Otišli su: Nemanja Tomić (Genčlerbirigli, Turska), Stefan Šćepović (Ašdod, Izrael), Zvonimir Vukić (istekao mu ugovor), Mohamed Zabija (raskinut ugovor), Eduardo Pašeko (vratio se u Sao Kaetano). Radiša Ilić je od golmana "avanzovao" u trenera golmana. Moguće je da će još neko napustiti crno-bijele, poput Gorana Lovrea.

- Došli su: Eliomar Silva (iz Javora).

CRVENA ZVEZDA:

- Otišli su: Eli Babalj, Ljubo Nenadić, Filip Stojković (Čukarički, pozajmica), Nikola Maksimović (Apolon, transfer), Marko Dmitrović (slobodan igrač), Marko Mirić (pozajmica u kragujevački Radnički)... Nejasan je status kažnjenog Milana Jovanovića.

- Došli su: Nikola Petković i Luis Garido.

JAGODINA

Otišli: Josip Projić (Tunis).

- Došao: Frensis Bosman. Ugovore produžili: Duško Dukić, Aleksandar Živanović, Goran Gogić...

VOJVODINA:

- Otišli su: Miroslav Stevanović (Sevilja), Almami Moreira (Salamanka), Dejan Meleg (Ajaks), Milan Bojović (Panetolikos, Grčka), golmani Aleksandar Kesić, Petar Škuletić i Dušan Nestorović (pozajmica u niški Radnički), Stefan Mijatović, Vladimir Branković, Dejan Karan (pozajmica u Voždovac), Nemanja Bilbija, Antvi Jao, Šaleta Kordić (svi pozajmice) i Seržinjo Grin (raskinut ugovor). Moguće je da će još neko otići: Miroslav Vulićević, Abubakar Oumaru, Branislav Trajković...

- Došli: Enver Alivodić (iz Novog Pazara).

RAD

Otišli: Milan Mitrović (Mersin, Turska), Andrej Mrkela i Goran Čaušić (Eskišehir, Turska), Branislav Jovanović (Hapoel Akra)... Moguće je da će još neko.

Došli: Marko Adamović (Spartak).

*** Za ostale klubove pomenućemo samo neke najbitnije:

Iz kragujevačkog Radničkog je otišao Aleksandar Kosorić (Irak), a nejasno je šta će biti sa golegeterom Darkom Spalevićem koji je raskinuo ugovor. Iz Zvezde je na pozajmicu došao Marko Mirić, iz Javora Dragan Milovanović, a iz Slobode Bojan Beljić.

Iz Slobode su otišli iskusni Slavko Marić, Bojan Beljić.

Novi Pazar je, između ostalih, ostao bez Envera Alivodića (Vojvodina), Irfana Vusljanina (Borac Čačak), Admira Raščića, trenera Drgoljuba Bekvalca (zamijenio ga Slavenko Kuzeljević)... Novopazarcima su se u posljednjih sedam dana priključili ofanzivni igrači Milan Vignjević, Vladimir Vujović i Zoran Vujović, kao i defanzivac Zoran Pešić.

Smederevci su i iz kragujevačkog Radničkog vratili Marka Ristića, koji bi trebalo da pojača lijevu stranu defanzivne linije, a jedno od pojačanja trebalo bi da predstavlja, takođe, povratnik Miroslav Gegić. Ofanzivni vezista Dragan Cvetković stigao je iz Mladenovca, a iz omladinskog pogona Partizana na mjesto zadnjeg veznog Lazar Pavić.

Hajduk iz Kule je angažovao iskusnog Dejana Rusmira za organizatora igre.

Ima još nekoliko dana do kraja prelaznog roka, pa su mogući još neki dolasci i odlasci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC