• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milivojević za MONDO: Neću iz Zvezde!

"Meni lično ne smeta dolazak Garida, radujem se jakoj konkurenciji koja bi trebalo da 'pokrene' svakog pravog fudbalera, a ne da ga uplaši".

 Milivojević za MONDO: Neću iz Zvezde! Izvor: MONDO

Luka Milivojević ne upotrebljava ni "ne želim", ni "ne bih volio", već...

"Ne, neću da idem iz Crvene zvezde ove zime. To je moj stav. Hoću da ostanem i igram na 'Marakani'", kaže defanzivni vezista crveno-bijelih u razgovoru za MONDO, dan poslije povratka sa priprema iz Antalije.

Otkud ta tema?

Standardnog fudbalera Crvene zveze i novopečenog "A" reprezentativca Srbije pozvali smo u namjeri da nam kaže kakav je njegov trenutni status u klubu i da li razmišlja o transferu u situaciji kada se očekuje dolazak Luisa Garida iz Hondurasa.

Kada 8. februara bude stigao na treninge crveno-bijelih, Garido će biti treći mladi fudbaler na mjestu zadnjeg veznog, gdje trener Aleksandar Janković već ima dvojicu reprezentativaca, naših igrača: Milivojevića i Srđana Mijailovića.

Prethodno smo od Mijailovićevog menadžera Stevana Mikića dobili uvjerenje da popularni "Mićko" neće sigurno do ljeta napuštati "Marakanu", kao i da nema konkretnih ponuda za njega sada. Istog dana, između ostalog, predsjednik kluba Dragan Džajić rekao je za MONDO da bi se eventualno složio da ode neko od igrača iz zadnje linije, zbog dolaska Garida.

Logično je bilo da Milivojevića pitamo: "Da li je on taj?"

"Ne, nisam taj koji će otići, niti o tome razmišljam", dodao je i nadovezao se:

"Da li je to mnogo igrača ili ne, to procjenjuje neko drugi. Meni lično ne smeta dolazak Garida, radujem se jakoj konkurenciji koja bi trebalo da 'pokrene' svakog pravog fudbalera, a ne da ga uplaši. Na kraju, smatram da Crvena zvezda iz toga može samo da dobije".

Ako stigne ponuda?

"Ne, neću da idem! To je moj stav. Hoću da ostanem da uradim ono o čemu sanjam sve vrijeme - da osvojimo zajedno titulu. Poslije toga, u junu, možemo da razgovaramo. Sada, ne bih prihvatio transfer".

Šta ako klub procijeni da bi neka od ponuda bila primamljiva?

"Znam, ali kako neko može da me natjera da nešto uradim? Valjda i ja mogu da kažem šta mislim, a rekao sam vam da ne bih volio sada da odem i da sebe vidim kao fudbalera Crvene zvezde".

Da li si već odbio neke ponude?

"Bilo je ponuda, bilo je priča, bilo je raznih opcija, to ljudi u klubu znaju. Ništa se nije dogodilo od toga i uopšte više ne mislim na to šta je bilo, nego na to šta će biti. A, što se mene tiče, preda mnom je drugi dio priprema i nastavak borbe za mjesto u timu. Na to sam skoncentrisan".

U tom slučaju, logično pitanje je kako napreduješ na treninzima i kako se osjećaš?

"Osjećam se odlično, a najvažnije mi je da su me zaobišlje povrede i da nisam propustio nijedan jedini trening. Mislim da sam radio dobro i želim tako da nastavim. Sad smo tu nekoliko dana da se malo odmorimo, predahnemo, pa nazad na treninge..."

Može li Crvena zvezda da prestigne Partizan u narednih 15 utakmica?

"Može", kratko i jasno kaže Luka Milivojević na kraju razgovora za MONDO.

Milivojević je jesenas bio jedan od najstandardnijih i najproduktivnijih igrača Crvene zvezde, čija je forma možda i najmanje oscilirala u trenucima kada je ekipa išla iz serije pobjeda u seriju poraza, pa iz preokreta u "vječitom derbiju", do poniženja u posljednjem meču sa Vojvodinom.

Došao je prošle zime iz Rada, kao mladi reprezentativac, na insistiranje tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog, uz preuzetu obavezu crveno-bijelih da "građevinarima" proslijede 40 odsto od budućeg transfera Milivojevića u inostranstvo. U prethodnih godinu dana odigrao je 36 utakmica za Zvezdu i postigao šest golova, od čega pet ove sezone.

Najdraži mu je svakako onaj protiv Partizana, kada je početkom drugog poluvremena sa oko 25 metara udarcem pod prečku izjednačio na 2:2 i dao "povod" Nenadu Milijašu da potokom glavom napravi najveći preokret u istoriji "vječitih derbija", za pobjedu Zvezde od 3:2, poslije 1:2 na poluvremenu.

Za mladu reprezentaciju nastupio je 11 puta prije nego što ga je u novembru selektor "orlova" Siniša Mihajlović poveo i iskoristio na prijateljskoj utakmici protiv Čilea u Sent Galenu (3:0 za nas).

Rođen je 7. aprila 1991. godine u Kragujevcu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC