• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KRALJA:Real izbjegao poraz i dobio Varana

Barsa povela golom Fabregasa, Real izjednačio preko 19-godišnjeg Francuza Rafaela Varana.

 KUP KRALJA:Real izbjegao poraz i dobio Varana Izvor: MONDO

Ni Mesi, ni Ronaldo, već Sesk Fabregas i Rafael Varan!

Očekivalo se da Argentinac i Portugalac u srijedu uveče nastave takmičenje u postizanju golova, međutim, u prvom planu su ovaj put bili bivši kapiten Arsenala i supertalentovani štoper koji je u junu 2011. stigao na Santjago Bernabeu iz Lansa, a večeras je debitovao u "El klasiku".

Mladi reprezentativac Francuske spasao je svoj tim poraza u prvom meču polufinala Kupa kralja pogotkom u 81. minutu i tako postavio stvari "na nulu" pred revanš na Kamp nou, koji će se igrati za nešto manje od mjesec dana.

Prethodno je, u 24. minutu, na gol liniji zaustavio šut Ćavija i siguran pogodak za goste poslije greške Rikarda Karvalja, dok je u 56. bio brži od Fabregasa i pravovremenim uklizavanjem otklonio opasnost pred golom domaćeg tima.

Varanu je ovo bio debitantski nastup u duelima sa Barselonom, a ukupno 13. ove sezone. Do sada je sedam puta igrao za Real u Primeri i pet puta u Ligi šampiona. Od sada će mu Žoze Murinjo sigurno davati više vremena na terenu.

Francuz, ipak, nije bio jedini na terenu...

Iako su bolje otvorili i prvo i drugo poluvrijeme, igrači Reala prvi su primili gol. Bilo je to u 50. minutu, kada je Sesk Fabregas iskoristio šansu koja mu se iznenada ukazala poslije lošeg ispucavanja Kaljehona i spretnije reakcije Lionela Mesija nego Ćabija Alonsa.

Fabregas je ostao sam pred 31-godišnjim Dijegom Lopezom, koji se vratio u Real iz Sevilje zbog povrede Ikera Kasiljasa, i rutinski ga savladao.

Iako nije postigao pogodak, Mesi je uspio da se istakne i u ovom derbiju.

Asistencija Fabregasu mu je sedma za 18 posljednjih golova koje je Barselona dala Real Madridu. Ostalih 11 pogodaka je sam postigao!

Zvanično najbolji fudbaler svijeta, međutim, ove srijede nije imao puno prilika da se upiše u strijelce. Bliži pogotku za Katalonce bili su Đordi Alba, poslije sjajnog dodavanja Inijeste u 13. minutu, Ćavi koji je pogodio prečku iz slobodnog udarca u 21. i Pedro, koji je bio "za dlaku" neprecizan u 73. minutu.

Na drugoj strani, Kristijano Ronaldo je najavio uzbudljiv meč već u 2. minutu, kada je iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog šutirao po sredini gola, ali je Pinto uspio da odbrani.

Novu šansu za Real imao je Karim Benzema, koji je poslije dodavanja Kaljehona sam sebi podigao loptu na volej, međutim, zatresao je samo spoljni dio mreže.

Francuz je zapretio Pintu i u 47. minutu, kada je na "petu" Ronalda prevario Pujola, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao malo iznad prečke.

Ipak, najbolju priliku za Madriđane imao je najbolji strijelac. Igrao se 60. minut kada je Ronaldo sa tri metra glavom šutirao pored gola. Istina, nije to bila baš savršena pozicija, ali se očekivalo da jedan od najboljih igrača planete bolje reaguje.

Kada već nisu uspjeli poznatiji igrači da donesu izjednačenje, to je učinio Varan. Francuz je bio uspješniji u skoku od Pujola i Fabregasa, pa je centaršut Ozila sa desne strane sproveo u gol.

Poslije tog gola ostaje mogućnost da se ponovi situacija od prošle sezone, ali sa obrnutim ulogama. Tada je Real osvojio titulu, a Barselona Kup. Sada je gotovo izvjesno da će titula na Kamp nou, a za Kup kralja ćemo vidjeti.

Naravno, pitaju se i Atletiko Madrid i Sevilja, koji će prvu utakmicu igrati sutra na Visente Kalderonu.

POLUFINALE:

Srijeda:

Real Madrid - Barselona 1:1 (0:0)
/Varan 81' - Fabregas 50'/

Četvrtak:

Atletiko Madrid - Sevilja (22.00)

-Obe revanš utakmice igraće se u srijedu, 27. februara.

FINALE - 18. maja.

(MONDO, foto: Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC