• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRESJEK: Pijaca je zatvorena (VIDEO)

Nikola Maksimović do ponoći nije dočekao da ga Fulam predstavi kao novo pojačanje, četvrto današnje. Kamara postao igrač Boltona.

 PRESJEK: Pijaca je zatvorena  (VIDEO) Izvor: MONDO

Klubovi su se maksimalno angažovali da u posljednjim satima prelaznog roka dovedu željena pojačanja.

Bilo je, kao i uvijek, prilično uzbudljivo i naporno za sveobuhvatno praćenje.

Najviše su zaradili Šahtjor i Brazilac Vilijan. Iako ga je trener Mirčea Lučesku savjetovao da ne ode u Anži, nije odolio visokoj plati pa je spakovao kofere i otišao na Istok. Plaćen je 35 miliona evra!

"Lijepo sam mu rekao da sačeka bolju ponudu, sa Zapada, ali...", tužan je bio rumunski trener u četvrtak uveče.

Vijest dana je humanost Dejvida Bekama. U skladu sa najavama stigao je u Pariz, predstavljen kao novi igrač Pari Sen Žermena i poručio: "Cijelu platu daću u humanitarne svrhe".

Peter Odemvingi se obrukao, došavši pred kapije stadiona Kvins Parka, ali rukovodstvo nije htjelo da mu otvori vrata Loftus rouda zbog saopštenja Vest Broma u kome je izričito navedeno da mu nije dozvoljeno da napusti klub.

Tragičar dana je fudbaler Fulama Pajtim Kasami, koji zbog lošeg interneta u jednom italijanskom hotelu nije otišao na pozajmicu u Peskaru. Pročitajte u nastavku teksta kako se to dogodilo i koga je psovao njegov menadžer Mino Rajola.

Ni bivši defanzivac Crvene zvezde Nikola Maksimović nije bolje prošao. Dogovorio je uslove sa Fulamom, ali na sajtu premijerligaša nije predstavljen kao novo pojačanje. Tri igrača jesu, ali on nije. Bar za sad.

Bivši vezista Partizana Medo Kamara stigao je u Bolton i promovisan u novog zadnji veznog. U Humsku, po svemu sudeći, neće stići Predrag Luka i Nemanja Kojić iz Rada.

PROČITAJTE KAKO JE TEKAO POSLJEDNJI PAZARNI DAN U ZAPADNOJ EVROPI:

- Prvi se poslije ponoći oglasio Arsenal i potvrdio da je na vrijeme stigao da potpiše novog lijevog beka. Ko je propustio da ranije večeras pročita šta smo pisali o njemu, par kratkih crtica:

Kupljen je od Malage, ima 26 godina i zove se Naćo Monreal.

"Oduševljeni smo njegovom kupovinom. Pratili smo njegove igre u proteklom periodu i zaista smo zadovoljni što smo ga doveli. Monreal je jak defanzivac, koji igra po lijevoj strani. Ima iskustvo i u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Tehnički je nadaren igrač, dobro utrčava u protivnički dio terena i jak je u skoku. Monreal će donijeti snagu našoj ekipi i, naravno, prvenstveno odbrani. Svi jedva čekamo da zaigra za nas", rekao je Arsen Venger o svom novom igraču.

- PRELAZNI ROK JE ZAVRŠEN! Ipak, sačekajmo još malo sa podvlačenjem crte i saznajmo ko je u posljednjim minutima dogovorio transfere.

- Međutim, poslije nekoliko minuta i Fulam je potvrdio da je pojačao vezni red. Još ne i odbranu.

- Maloprije smo najavili, a sad potvrđujemo da će vezista Ajaksa Ejong Enoh igrati u Fulamu na pozajmici do kraja sezone. Ajaks je saopštio tu informaciju, a premijerligaš ostao nijem. Kao i u slučaju Nikole Maksimovića. Još 15 minuta do kraja prelaznog roka na Ostrvu.

- Golman Birmingema Džek Batlend (20) potpisao je ugovor sa Stoukom na četiri i po godine, odbivši nekoliko klubova, među kojima i Čelsi.

- Medo Kamara definitivno je postao igrač Boltona.

- Real je tokom večeri angažovao mladog Brazilca Kasemira (20). Igra na sredini terena, došao je iz Sao Paola i do kraja sezone igraće u drugom timu Madriđana.

- Totenhem je pozajmio Sajmona Doukingsa Aston Vili. Džermejn Dženas takođe više nije "pijevac". To jest, sa pozajmice Notingem Forestu otišao je u Kvins Park. Tamo će provesti narednih 18 mjeseci.

Dženas (30), bivši reprezentativac Engleske, počeo je u posljednje četiri sezone samo 25 utakmice. Tokom četiri prije toga 110!

- Everton je doveo defanzivca Džona Stounsa iz Barnslija. Potpisao je ugovor sa njim na 5,5 godina.

- Isak Kuenka je i definitivno otišao u Ajaks na pozajmicu do kraja sezone.

- JOŠ SAT DO KRAJA PRELAZNOG ROKA U ENGLESKOJ!

- Stouk je kupio vezistu, Amerikanca Breka Šeja. Platio ga je 2,5 miliona funti, a posao bi mogao da bude interesantan svima koji će do ponoći iščekivati potvrdu odlaska Nikole Maksimovića u Fulam.

Naime, Šej je postao član premijerligaša iako nije "glatko" dobio radnu dozvolu. Nije sakupio neophodnih 75 odsto nastupa za nacionalni tim, ali je ipak postao član Stouka.

Sličan problem ima i Nikola Maksimović, ali je Šeju kao olakšavajuća okolnost uzeta teška povreda zbog koje je prošlog avgusta operisao desno stopalo. Defanzivac Crvene zvezde ne može da se "vadi" na to opravdanje.

- Totenhem opet igra svoje igrice. Htio bi Brazilca Leandra Damijaa, ali za manje novca nego što Internasional traži. Zato ga i neće dobiti.

"Leandro Damijao ostaje u klubu. Ponuda Totenhema je manja od svote novca koju mi tražimo", rekao je direktor brazilskog kluba Marselo Medeiroš.

Da li će "pijevcima" i večeras upaliti stari trik da čekaju posljednje sekunde prelaznog roka i igraju se živcima drugih klubova?

- Prvotimac Vest Broma Peter Odemvingi došao je u večernjim časovima na Loftus roud, u želji da postane igrač Kvins Parka. Međutim, naišao je na bukvalno zaključana vrata i vratio se odakle je došao.

U međuvremenu je i njegov klub izdao saopštenje da mu nije dozvoljeno da ode.

- Italijanski novinari otkrili su šta je Mino Rajola rekao predstavnicima Italijanskog fudbalskog saveza zato što nije uspio da Pajtima Kasamija odvede iz Fulama na pozajmicu u Peskaru:

"Idite i jeb*** se! Ne možete da završavate prelazni rok u ovom usr*nom hotelu! . Skrolujte i u donjem dijelu teksta pročitajte šta ga je iznerviralo.

- Opet Fulam! Premijerligaš je u četvrtak predstavio dva igrača, a po svemu sudeći izvjesno je da će do 23.00 časa po srednjoevropskom vremenu na sajtu osvanuti i vijest:

Fudbaler Fulama postao je dosadašnji prvotimac Ajaksa Ejong Enoh (27), reprezentativac Kameruna i zadnji vezni.

Ta vijest još nije potvrđena na zvaničnom sajtu. Kao ni informacija da će Nikola Maksimović od večeras i zvanično postati član ekipe Martina Jola.

- S obzirom na nekoliko komentara da je opet stvorena mogućnost da Niklas Bakman pojača Crvenu zvezdu, moramo da demantujemo tu informaciju.

Da su pregovori ozbiljni MONDO bi o tome i ovog puta pisao. Podsjetimo da smo prvi izvijestili o mogućnosti da on dođe u Srbiju. Međutim, od toga nema ništa. Bar za sada. U Ljutice Bogdana danas o tome nije bilo riječi.

- ŠAHTJOR JE I DEFINITIVNO PRODAO NAPADAČA VILIJANA ANŽIJU ZA 35 MILIONA EVRA! Kakav transfer! Koliko novca! Vrijedi li toliko?

Pogledajte video s nekim njegovim potezima i golovima.

- Navijači Evertona nadali su se dolasku prvotimca Sevilje Alvara Negreda, ali je on uvršten u početnu postavu za večerašnje polufinale Kupa kralja, pa bi bio nerealno očekivati da se brzinom svjetlosti poslije utakmice ili u poluvremenu teleportuje u Liverpul na ljekarske preglede.

- Mnogi se interesuju da li će David Vilja pojačati Arsenal i napustiti Barselonu. Novinari bliski katalonskom velikanu potvrdili su da je klub dobio nekoliko ponuda za iskusnog napadača, ali i otkrili da će do daljeg ostati na Nou Kampu.

Barselona je, navodno, odbila nekoliko konkretnih ponuda za reprezentativnog centarfora, a najozbiljniji u namjeri da ga dovedu bili su Mančester siti i Arsenal.

- Fulam bi bio jedna od glavnih tema i bez priče o odlasku Nikole Maksimovića na Krejven Kotidž. . Naime, trener Martin Jol htio je da pošalje igrača sredine terena Pajtima Kasamija na pozajmicu u Peskaru, ali taj posao nije završen iz prilično nevjerovatnog razloga.

Hotel u kome su predstavnici Fudbalskog saveza Italije dobijali ugovore ostao je tokom večeri bez interneta. I to neposredno prije "zatvaranja" prelaznog roka na Apeninskom poluostrvu, pa je Švajcarac albanskog porijekla ostao u Engleskoj.

Njegov poznati menadžer Mino Rajola potvrdio je tu informaciju novinarima: "Nije bilo wi-fi konekcije u hotelu, mogu li to da izjavim?", rekao je on, između psovki.

"Zašto se sve okreće protiv mene...?!?!", napisao je poslije svega fudbaler na Twitteru.

- Koventri je, u mašti jednog navijača, doveo Lea Mesija. A "Marka" objavila zašto je Karles Pujol jedan od najvećih sportista današnjice.

- Završen je prelazni rok i za njemačke klubove. Niko ne smije da kupuje, još smije da prodaje.

- Dakle, Fulam JESTE predstavio novog defanzivca, ali to NIJE Nikola Maksimović. Bar još nije. U pitanju je Stanislav Manolev, desni bek. Nekoliko sati ranije klub je predstavio i Urbija Emanuelsona, pozajmljenog od Milana. Više o tome čitajte OVDJE.

- Simon Vukčević (27) napustio je Blekburn poslije dvije godine!. Crnogorski reprezentativac sporazumno je raskinuo ugovor sa poslodavcima. Profesionalnu karijeru počeo je u Partizanu, a igrao je i za Saturn i Sporting.

- Vezista Vest Hema Alu Dijara postaće igrač Rena ako večeras prođe ljekarske preglede.

- Milan je kupio defanzivca Bartoša Salamona (22) iz Breše. Potpisaće četvorogodišnji ugovor.

- Džermejn Dženas, vezista Totenhema, trenutno je na pregledima u Kvins Parku.

- Everton ipak ne kupuje! Iako su mnogi povjerovali vijesti da će "karamele" za deset miliona evra kupiti Leroja Fera iz Tventea, to se neće dogoditi.

- Posljednju informaciju o transferu Nemanje Kojića i Predraga Luke u Partizan pročitajte OVDJE.

- Lacio je ipak zakasnio! Ništa od selidbe Andersona iz Santosa na Olimpiko.

- Sumirajući prelazni rok u Italiji možemo da zaključimo da su dva zvučna imena napustila Italiju (Alešandre Pato i Vesli Snajder), a da su Serija A i milanski noćni klubovi osvježeni povratkom Marija Balotelija u Milano.

- Centarfor Kvins Parka Di Džej Kembel trenutno je u prostorijama Blekburna. Potpisaće ugovor ako prođe ljekarske preglede.

- DOGOVOREN JE I TRANSFER DANA! Šahtjor je, navodno, prihvatio veliku ponudu Anžija (35 miliona evra) za napadača Vilijana.

- PRELAZNI ROK U ITALIJI JE ZAVRŠEN! "Posljednji voz" uhvatio je Lacio. Rimljani su u finišu kupili vezistu Santosa Felipea Andersona (20). "Sky Italia" javlja da su ga platili 7,5 miliona evra!

- Španski novinari javljaju da će fudbaler Barselone Isak Kuenka oko 20.30 časova potpisati ugovor sa Ajaksom. Za tim iz Amsterdama igraće do kraja sezone.

- Fiorentina je pozajmila Mohameda Sisoka od Pari Sen Žermena. Iskusni reprezentativac Malija biće zadnji vezni "Viole" do kraja sezone. Ove takmičarske godine je šest puta nastupao za Parižane, tri puta u prvenstvu i tri puta u evro takmičenjima.

- Golman Totenhema Eurelio Gomeš otišao je na pozajmicu u Hofenhajm do kraja sezone. Tamo će zamijeniti Tima Vizea. Zanimljiv razlog promjene pred stativama bundesligaša pročitajte u nastavku teksta.

- U popodnevnim časovima postalo je jasno da će doskorašnji štoper Crvene zvezde ( i Apolona) Nikola Maksimović potpisati za Fulam.

- Mario Baloteli je i zvanično potpisao ugovor sa Milanom na četiri i po godine. Dovođenje napadača iz Mančester sitija koštalo je italijanski klub oko 20 miliona funti.

- Dejvid Bekam je otputovao na ljekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Pari Sen Žermenom. Iskusni vezista je nedavno počeo da trenira sa Arsenalom, a po njegovom povratku iz Los Anđeles Galaksija željeli su ga još Totenhem, Monako, Čelsi...



"Cijelu platu poklanjaću u humanitarne svrhe", rekao je on na promociji.

- Holanđanin Urbi Emanuelson, koji igra na pozajmici lijevog spoljnjeg, napustio je Milan i došao na pozajmicu u londonski Fulam.

- Doskorašnji napadač Svonsija Deni Grejem karijeru će nastaviti u Sanderlendu, sa kojim je potpisao ugovor na tri i po godine, vrijedan pet miliona funti.

- Kao što je bilo najavljeno, Kristofer Samba vratio se iz ruskog Anžija u Premijer ligu, gdje će nastupati za posljednjeplasirani Kvins Park Rendžers. Klub nije saopštio iznos transfera, ali ostrvski mediji prenose da je KPR oborio sopstveni rekord, pošto je iskusnog štopera platio 12,5 miliona funti.

- Njemački Hofenhajm, koji se bori za opstanak u Bundesligi, odlučio je da otpusti bivšeg reprezentativca Tima Vizea. Iskusni golman navodno nije mogao da izdrži pritisak na golu pretposljednjeg tima u ligi.

"Pritisak pod kojim se on nalazi iz želje da ne pogriješi tokom utakmice je nevjerovatan. On u ovakvom stanju nema nikavih šansi i ne može razumno da donosi odluke", rekao je generalni menadžer Hofenhajma Andreas Meler.

- Aston Vila je za dva miliona funti dovela anonimnog francuskog vezistu Jakuba Silu iz Klermona.

- Totenhem se nalazi blizu potpisivanja ugovora sa 23-godišnjim Brazilcem Leandrom Damjaom, centarforom Independijentea. Transfer će navodono koštati klub iz Londona 18,7 miliona evra.

- Još jedna "bomba" mogla bi da odjekne narednih sati, a u pitanju je transfer španskog reprezentativnog napadača Davida Vilje iz Barselone u Arsenal.

Ostanite uz MONDO i saznajte najznačajnije transfere u Evropi.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC