• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac: O Džeki su govorili kao o "hajvanu"

"Sad se divimo Džeki, a kad su ga prodali iz kluba u BiH rekli su: ‘Prodali smo onog hajvana'", rekao je hrvatski selektor u Sarajevu.

 Štimac: O Džeki su govorili kao o "hajvanu" Izvor: MONDO

Selektor reprezentacije Hrvatske Igor Štimac u četvrtak je stigao u Sarajevu, gdje je bio jedan od predavača na sportskom simpozijumu "Simposar 2013".

Kormilar "kockastih" je održao predavanje, ali se kako navodi sarajevski "Sportsport", dotakao i napadača Mančester sitija i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

"Koliko se samo danas svi divimo Džeki. Ja pamtim jednu anegdotu, ne znam da li je istinita, ali sam je mnogo puta čuo. Kada su ga prodali iz jednog kluba u Bosni i Hercegovini rekli su: ‘Prodali smo onog hajvana. Za koliko smo ga se riješili, za 50.000?’ To je naš problem, ne cijenimo naše igrače, naše proizvode", izjavio je selektor Hrvatske.



Obzirom da je Džeko u BiH nastupao samo za sarajevski Željezničar prije odlaska u češke Teplice, lako je zaključiti o kojem se klubu radi.

Na pitanje o budućnosti mladog igrača zagrebačkog Dinama Alena Halilovića, kojeg u svom dresu žele vidjeti reprezentacije Hrvatske i BiH, Štimac je odgovorio da vjeruje da će Halilović odabrati Hrvatsku jer je ''tu rođen i tu je prošao sve selekcije'', ali da će perspektivni fudbaler sam odlučiti kada dođe vrijeme za to.

(MONDO, foto: MCFC, Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC