• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Komuniciram sa Bogom, stalno

Prvi čovjek Dinama potvrdio pisanje MONDA o cifri za koju je prodat Mateo Kovačić.Na Badnji dan mi se ukazao Bog, od tada smo u stalnoj komunikaciji.

 Mamić: Komuniciram sa Bogom, stalno Izvor: MONDO

Zdravko Mamić je jedinstvena figura u regionalnom fudbalu, pa i šire.

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama iz mjeseca u mjesec, iz prelaznog roka u prelazni rok, postavlja nove granice u okviru ovog regiona.

Najnovija majstorija Mamića je transfer 18-godišnjeg Matea Kovačića u milanski Inter. Mamić je u petak potvrdio pisanje MONDA da je mladi fudbaler prodat za 15 miliona evra, odnosno za 13 miliona plus dva miliona, koje će dobiti Dinamo, ako Inter uđe u Ligu šampiona.

"U Italiju nismo izvezli igrača od davne 1998. godine. Ovo je transfer o kojem bruji cijela Evropa", rekao je Mamić na konferenciji za novinare, koju su hrvatski portali, po običaju, prenosili uživo.

Prethodno je ove zime Mamić prodao Domagoja Vidu u kijevski Dinamo za pet miliona evra.

Kako je Kovačić prodat Interu?

Mamić kaže: "Iznenada i šokantno". Čak dodaje: "Kad je došla ponuda bio sam oduzet, tresao sam se...".

Prvi čovjek hrvatskog šampiona tvrdi da je Mančester siti takođe želio Kovačića i da je ponudio 11 miliona evra. To je, kaže, odbio.

"Onda su me zvali iz Intera, četiri puta u srijedu, sa istom ponudom od 11 miliona evra. Bili su uporni, ali sam im govorio da ulaze u privatni avion i da ne dolaze u Zagreb. Ali, oni su ipak došli. Masimo Morati je sve vrijeme bio na konferencijskoj liniji. Tražio sam 15 miliona evra, dogovorili smo se za 13! Za toliko je prodat Kovačić. Za 13, a ne za 11 miliona evra koliko se piše, plus dva miliona evra bonusa. Kada su oni pristali, sazvao sam telefonsku sjednicu Izvršnog odbora Dinama i svi su se saglasli da Kovačić bude prodat kada su čuli koliko je ponuđeno. Kovačić će od od ovog transfera zaraditi neto 10 miliona evra. Već na početku karijere on je sebe osigurao za cio život", uskliknuo je Mamić.

U Mamićevoj eri, izračunale su hrvatske kolege, igrači su ukupno prodati za 140 miliona evra, a istovremeno svi koji su u za vrijeme njegovog mandata stizali u Dinamo plaćeni su ukupno 28 miliona evra. Dakle, dobit u blagajni kluba iz Zagreba je oko 112 miliona evra! A uz to, Dinamo dobija i pomoć od Grada Zagreba.

Naravno, pitanje je gdje je sav taj novac investiran. Mamić odgovara da u renoviranje stadiona uloženo 10 miliona evra, potom su tu redovni troškovi, poput plata igrača i zaposlenih...

"Nijedna firma u Hrvatskoj nije tako kontrolisana kao Dinamo", tvrdi Mamić.

A kako mu sve ovo uspijeva?

Pa, pomaže mu neko odozgo, kako kaže.

"Na Badnji dan mi se ukazao Bog! Od tada smo u stalnoj komunikaciji", kaže Mamić.

Prodaja 18-godišnjeg Matea Kovačića je u vrhu najboljih poslova Mamića i Dinama posljednjih godina. Uz bok transfera Luke Modrića, Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke...

Bilo je još zanimljivih opaski i rečenica Zdravka Mamića.

Ima, kaže, poriv da napiše knjigu o Dinamu, ali sada nema vremena za to. Možda jednog dana.

"Želim da moj život ostavi neku ostavštinu. Da moja djeca i komšije mogu da kažu: evo taj čovjek je iza sebe nešto ostavio. Kad biste vi znali u kakvim je Dinamo raljama... Pričalo se da Dinamu u Jugi (bivšoj Jugoslaviji) nisu davali da bude prvi. To nije istina. Vodili su ga gubitnici i luzeri, ne svi, a onda su to pretvarali da im neko ne da. To što je bilo u bivšoj državi, to je kamilica za ovo što se danas događa. O kakvom mobingu se radi ta bi priča potresla svijet", tvrdi Mamić.

(MONDO - foto: GNK Dinamo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC