• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A:Napoli stigao Juve,Kanavaro Maradonu

Golovima Mareka Hamšika i Paola Kanavara Napolitanci pobijedili Kataniju 2:0 i izjednačili se sa šampionom na vrhu tabele.

 SERIJA A:Napoli stigao Juve,Kanavaro Maradonu Izvor: MONDO

I Napoli je na vrhu tabele. Bar do utakmice Juventus - Kijevo, zakazane za nedelju.

Iako lišeni pomoći Kristijana Mađa, Uga Kampanjara i Migela Anhela Britosa, igrači Valtera Macarija savladali su u subotu uveče na svom terenu Kataniju 2:0.

S obzirom na to da im je to peti trijumf u posljednjih pet utakmica (samo su remizirali sa Fiorentinom u gostima, 1:1) sustigli su šampiona. Još ne i prestigli.

Prvi gol na stadionu San Paolo "pao" je u 31. minutu. Poslije akcije Huana Zunige i Edinsona Kavanija. Slovak Marek Hamšik natrčao je na loptu i poslao je u mrežu Marijan Anduhara za 1:0.

Ofanzivni vezista podigao je tokom slavlja dres i poslao poruku Karmelu Imbrijaniju, bivšem igraču Napolija koji se bori sa rakom.

Gosti su krajem prvog poluvremena smatrali da su oštećeni, traživši od sudije da dosudi jedanaesterac zbog Zuniginog igranja rukom. Međutim, arbitar Đampaolo Kalvareze odmahnuo je glavom i u nekoliko momenata izgubio kontrolu nad utakmicom zbog nervozne igre obe ekipe.

I drugi gol viđen je prije odlaska na odmor.

Loše izbačenu loptu poslije kornera odbio je Marek Hamšik, na nju je poslije gužve natrčao Paolo Kanavaro i golom proslavio jubilej.

Iskusni defanzivac nastupio je u subotu uveče 259. put u dresu Napolija i time izjednačio rekord po broju nastupa za popularni klub.

Rezultat nije promijenjen do kraja utakmice, pa je Napoli veče dočekao na vrhu tabele. U narednom kolu igra protiv Lacija u Rimu.

Meč na stadionu San Paolo ostaće upamćen i po povratku na teren Đanluke Grave. Odigrao je prvi meč od kad su nadležni organi usvojili žalbu na njegovu šestomjesečnu suspenziju zbog optužbi da je namiještao utakmice.

REZULTATI 23. KOLA:

Torino - Sampdorija 0:0

Napoli - Katanija 2:0 (2:0)
/Hamšik 31', Kanavaro 44'/

U petak

Roma - Kaljari 2:4 (1:1)
/Toti 35', Markinjo 93' - Naingolan 3', Goikoičea 46', Sau 53', Pisano 71'/

U nedelju:

Kjevo - Juventus 12.30
Palermo - Atalanta 15.00
Peskara - Bolonja
Sijena - Inter
Đenova - Lacio
Fiorentina - Parma
Milan - Udineze 20.45

TABELA: Juventus 49, Napoli (+1) 49, Lacio 43, Inter 40, Milan 37, Fiorentina 36, Katanija (+1) 35, Roma (+1) 34, Udineze 33, Parma 31, Torino (+1) 28, Kjevo 28, Sampdorija (+1) 25, Kaljari (+1) 24, Atalanta 23, Bolonja 22, Peskara 20, Đenova 18, Palermo 17, Sijena 14.

*napomena: zbog učešća u namještanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova pre starta prvenstva, Atalanti su oduzeta dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan bod.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC