• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Zvezda: Bunjevčević u začaranom krugu

Sportski direktor Crvene zvezde je u začaranom krugu - pojačanja su obećana i neophodna su, ali nema novca da ih dovede.

 FK Zvezda: Bunjevčević u začaranom krugu  Izvor: MONDO

Da novca u srpskom sportu nedostaje i to u velikim količinama nije tajna. Da klubovi, pogotovo fudbalski, ne mogu da dovedu kvalitetne inostrane fudbalere, takođe nije tajna. Ipak, sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević i dalje veruje da će dovesti obećana pojačanja, ali o novcu ne želi da govori.

"Ne mogu ja ništa da tražim od Zvezde, nego Zvezda ako mi da da, ako ne ništa", rekao je Bunjevčević na brifingu sa novinarima beogradskih medija.

Navijači Crvene zvezde očekuju zvučna imena, bar je tako najavljivano na početku prelaznog roka. Za sada, međutim, ništa od toga, ali Bunjevčević kaže da prelazni rok za klub iz Ljutice Bogdana još nije završen.

Hteli smo ranije da završimo priču oko prelaznog roka, ali još nismo doveli igrače koje smo želeli, kaže Bunjevčević.

Novi igrač koji će doći u Crvenu zvezdu biće olimpijski reprezentativac Predrag Pavlović. Sa njim smo se sve dogovorili, ostalo je još da se dogovorimo sa Napretkom, dodaje sportski direktor crveno-belih.

Izvesno je da će Ognjen Koroman i dalje biti igrač Crvene zvezde, iako je tokom priprema napravio nekoliko "grešaka u koracima".

"Koroman je igrač Zvezde i ostaje u njoj. Predočio sam mu stav kluba, mislim da je u spornom intervjuu rekao neke stvari koje ne misli, ali mu je bilo teško zbog dugih priprema, pa mu je malo pala koncetracija", rekao je Bunjevčević.

Sportski direktor Crvene zvezde kaže da i dalje postoji mogućnost da Nemanja Vučićević pojača tim, ali ako se ispune uslovi Kelna.

Ja svakog trenutka mogu da dovedem trojicu, četvoricu igrača ali ako se ispune uslovi njihovih klubova, kaže Bunjevčević, indirektno potvrđujući da se nalazio u začaranom finansijskom krugu i da se cela priča vrti oko novca.

Na pomen imena Segunda Kastilja, koji je i dalje igrač Zvezde, ali samo na papiru, Bunjevčeviću se lice momentalno promeni i smrkne. "Ja sam rekao šta treba da se uradi ako se Kastiljo pojavi. On ima ugovor koji je mnogo komplikovan i koji je napravljen kako je napravljen. Svejedno, on je i dalje Zvezdin igrač", kaže Bunjevčević i upućuje medije na predsednika kluba Toplicu Spasojevića na detaljniju priču oko ekvadorskog reprezentativca i njegovog statusa u beogradskom klubu.

Uz niz izgubljenih utakmica, pripreme Crvene zvezde obeležili su i neki problemi van terena, a poslednji u nizu je intervju koji je trener Zdenjek Zeman dao češkim medijima, u kojem je između ostalog rekao da nema onako kvalitetan tim kakav je mislio da ima i da ne može da obeća trofeje.

Bunjevčević na to kaže da će nadležne službe zatražiti originalni inetrvju Zemana češkim medijima kako bi utvrdile da li su srpski mediji dobro preneli njegova zapažanja i misli. "U razgovorima sa Zemanom nisam osetio ni trunku onoga što je navodno rekao češkim medijima", dodaje Bunjevčević.

Celo leto u Crvenoj zvezdi se priča samo o parama, odnosno nedostatku istih. Upitan da li je odlazak biznismena Marka Miškovića imao uticaj na to, Bunjevčević odgovara odrečno."Postojala je odluka Upravnog odbora o budžetu za prelazni rok, ali još nismo došli do tog budžeta", priznaje Bunjevčević.

Rešenje bi trebalo potražiti u omladinskoj školi kluba, smatra Bunjevčević i odatle stvarati osnovu prvog tima, a strance dovoditi samo na pojedinim pozicijama, koji će doprineti iskustvom i kvalitetom.

I pred velikih problema, pre svega finansijske prirode, i nekih drugih "vanfudbalskih", Bunjevčević kaže da se ne kaje što je došao u klub i poručuje: "Osnovni cilj mi je da ispunim sve što sam rekao".

I jedna dobra vest iz Crvene zvezde. Bunjevčević najavljuje da će teren, koji je renoviran, biti gotov i upotrebljiv od naredne nedelje.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC