• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Simeone nadmudrio Đukića

Valjadolid - Atletiko Madrid 0:3, uz još jedan pogodak Falkaa. Valensija sa desetoricom dobila Majorku 2:0.

 PRIMERA: Simeone nadmudrio Đukića  Izvor: MONDO

Valjadolid srpskog trenera Miroslava Đukića vjerovatno neće igrati Evropu dogodine, ali ne mora da brine ni za opstanak.

Ljubičasto-bijeli u solidnoj formi, sa dvije pobjede u posljednjih pet mečeva, dočekali su drugoplasirani Atletiko Madrid i bili - ubjedljivo poraženi!

Svjesni da Barselonu ne mogu da prestignu, crveno-bijeli iz Madrida izgleda da su riješeni da poslije dugog niza godina završe sezonu iznad gradskog rivala Real Madrida, koji im je prišao na četiri boda zaostatka. Stoga, 0:3 u Valjadolidu kapitalan je plijen za tim Dijega Simeonea.

Argentinski trener nadmudrio je  Đukića i uspio da podigne ekipu samo tri dana poslije neprijatnog poraza kod kuće u meču šesnaestine finala Lige Evrope od Rubina (0:2), kojom je Atletiko doveo u pitanje odbranu trofeja u ovom takmičenju.

Do sredine drugog poluvremena, Valjadolid je imao 60 odsto loptu u svojim nogama, ali samo jedan udarac u okvir gola gostiju, koji su tada već vodili 0:2 i u nadoknadi vremena pobjedu učinili samo još ubjedljivijom.

Atletiko je 17. pobjedu u 24 kola nagovijestio u 11. minutu kada je Radamel Falkao pokazao da nije ispao iz golgeterske forme, iako ne trese mreže kao jesenas. Kolumbijcu nije bilo teško da postigne 60. pogodak na posljednjih 75 utakmica, sve što je trebalo da uradi je da vrati loptu u gol poslije intervencije domaćeg golmana Ernandeza.

On je kratko odbio loptu poslije udarca glavom Koste, ali nije imao sreće jer se Falkao, kao pravi napadač, našao na pravom mjestu u pravo vrijeme - 0:1.

U 22. minutu moglo je da bude 0:2, ali je Ernandez odbranio udarac Koste.

I onda... U istom minutu u kojem je Valjadolid promašio svoju najbolju šansu, Atletiko je udvostručio prednost. Igrao se 53. minut, kada je Danijel Larson već bio prevario golmana Tiboa Kurtou, ali je pokazana ofsajd pozicija na zaprepašćenje domaćih navijača.

Na drugoj strani - gol Koste. Brazilac, koji sjajno podržava Falkaa ove sezone, lagano se prošetao kroz odbranu Đukićevog tima i riješio meč. U nadoknadi vremena još jedno loše postavljanje domaćih defanzivaca kaznio je Kristijan Rodrigez za 0:3.

Valensija slavila sa desetoricom

Fudbaleri Valensije uspjeli su da se oporave od neprijatnog poraza ove nedjelje u prvom meču osmine finala Lige šampiona, kada ih je Pari Sen Žermen nadigrao na "Mestalji" (1:2) i nastave dobru seriju u Primeri uprkos tome što su od 30. minuta utakmice sa Majorkom igrali sa desetoricom.

Rano isključenje Tina Koste zbog nesportskog faula nad Fernandom Tisoneom otvorio je priliku gostima da dođu do tek druge pobjede u gostima ove sezone u Primeri, ali nakon što su se propisno ispromašivali, sačekala ih je kazna.

Valensija - Majorka 2:0 (0:0), pogotke za domaći tim postigli su Rikardo Kosta u 60. i Roberto Soldado u 81. minutu.

I kod 0:0 i kod 1:0, Majorka je imala nekoliko sjajnih prilika za gol, prije svih Antonio Luna, Đovani dos Santos i Žoao Viktor. Njih trojica proslavili su golmana domaćih Dijega Alveša, koji je najzaslužniji za to što je Valensija osvojila 16 bodova od mogućih 21 u posljednjih sedam utakmica u ligi.

Kada je Alveš obavio svoj dio posla, Danijel Pareho je sjajno centrirao, a Rikardo Kosta glavom zatresao mrežu gostiju - 1:0. Desetak minuta prije kraja, poslije sjajnog solo prodora Pareha i pasa u prostor, Soldado je postigao novi gol ove sezone, njegov 18.
Bila je to osma pobjeda "slijepih miševa" na "Mestalji" ove sezone.

Matine bez pobjednika

Real Sosijedada i Levantea igrali 1:1 (1:1) u prvoj utakmici nedjeljnog programa 24. kola španske Primere.

Baskijci nisu iskoristili prednost igrača više, pošto je Levante posljednjih pola sata igrao bez isključenog Nikosa Karabelasa.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu i to sa bijele tačke.

Domaćin je poveo u 18. minutu preko Karlosa Vele, a izjednačio je 11 minuta kasnije Mičel.

Sosijedad je poslije ovog remija izbio na peto mesto na tabeli, sa istim bodovim saldom kao Valensija i Rajo Valjekano, koji kasnije igraju mečeve 24. kola.

REZULTATI 24. KOLA:

Real Sosijedad - Levante 1:1 (1:1)
/Vela 18p - Mičel 29p/

Valensija - Majorka 2:0 (0:0)
/R. Kosta 60, Soldado 81/

Valjadolid - Atletiko Madrid 0:3 (0:1)
/Falkao 11, Kosta Kosta 53, Rodrigez 90+2/

Espanjol - Betis 1:0 (1:0)
/Garsija 7/

Real Madrid - Rajo Valjekano 2:0 (2:0)
/Morata 3, Ramos 12/

U subotu:

Hetafe - Selta 3:1 (3:1)
/Kolunga 10, Kastro 34, F. Fernadez 42 - A. Fernandez 20/

Malaga - Atletik Bilbao 1:0 (1:0)
/Saviola 18/

Granada - Barselona 1:2 (1:0)
/Igalo 26 - Mesi 50, 73/

Osasuna - Saragosa 1:0 (1:0)
/Sola 4/

U petak:

Sevilja - Deportivo 3:1 (3:1)
/Rakitić 6, Medel 27, 40 - Kondogbia 32ag/

TABELA: Barselona 65, Atletiko Madrid 53, Real Madrid 49, Malaga 42, Valensija 40, Rajo Valjekano 37, Sosijedad 37, Betis 36, Levante 34, Sevilja 32, Hetafe 32, Espanjol 31, Valjadolid 30, Granada 26, Atletik B. 26, Osasuna 25, Saragosa 24, Selta 20, Majorka 18, Deportivo 16.

(MONDO - foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC