• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA: Aguero i drugovi sačuvali posao Manćiniju

Mančester siti deklasirao Lids u meču osmine finala FA kupa (4:0), u trenutku kada je bilo najava da će Manćini biti smijenjen ako ne pobijedi.

 FA: Aguero i drugovi sačuvali posao Manćiniju Izvor: MONDO

Bilo je najava da će Roberto Manćini biti smijenjen ukoliko ne pobijedi Lids Junajted ove nedjelje popodne u meču osmine finala FA kupa.

Da li zbog toga ili nečeg drugog, dok se opraštaju lagano od prošle sezone teško osvojene titule prvaka Engleske, fudbaler Mančester sitija izuzetno ozbiljno su shvatili posao na "Itihadu".

Siti - Lids 4:0 (2:0).

Posljednji put kada su se ova dva tima sastala u FA kupu, u januaru 2000. godine, Siti je tada bio drugoligaš, igrao je na "Mejn Roudu", a Lids je bio trećeplasirani tim Premijer lige i nastupao je u Ligi šampiona. Lids je dobio 5:2.

Vremena su se od tada očigledno promijenila. Jedan od najbogatijih klubova današnjice izuzetno lako je eliminisao trenutno člana Čempionšipa, koji se koliko-toliko stabilizovao poslije hoda po ivici bankrota i mučenja u četvrtoj ligi.

Srpski reprezentativci Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov odigrali su svih 90 minuta za Siti, koji narednog vikenda dočekuje Čelsi u Premijer ligi, u meču koji bi mogao da smijeni jednog od dvojice "klimavih" menadžera: Manćinija ili Beniteza.

Rivalitet Sitija i Lidsa traje 90 godina i sada je skor u svim takmičenjima 45-17-42 u korist "građana", dok je u FA kupu od danas neriješeno - 3:3.

Mančester siti, pobjednik FA kupa iz 2011. godine, dobio je osam od posljednjih devet mečeva u ovom takmičenju i to bez primljenog gola! Posljednji poraz, petostruki osvajači najstarijeg takmičenja na svijetu doživjeli su prošle sezone, kada ih je "vječiti rival" Mančester junajted dobio na "Itihadu" 3:2 u duelu treće runde.

Manćini, koji je u Siti došao na ljeto 2009. godine, nikada nije bio poražen u FA kupu od ekipe koja nije premijerligaš. Poslije eliminacije Totenhema četvrtoj rundi, Lids nije uspio da napravi još jedan "skalp" favorita.

Siti je poveo već u petom minutu, pogotkom Jaje Turea na asistenciju Karlosa Teveza, a u 15. već je bilo 2:0, kada je penal realizovao Serhio Aguero. Najstroža kazna dosuđena je poslije starta Toma Lisa nad Aguerom. Na treći gol čekalo se do 52. minuta, kada je Aguero bio u ulozi asistenta.

Revanširao se sunarodniku Tevezu, a potom je i sam postigao gol u 74. minutu na sjajan lob pas Davida Silve.

Dvostrukog strijelca Aguera na terenu u 81. minutu zamijenio reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Koliko je Manćini ozbiljno shvatio i Lids i FA kup, ali i najave da će biti smijenjen zbog 12 bodova zaostatka za Junajtedom, govori i podatak da je izveo najjači sastav u ovom trenutku.

REZULTATI OSMINE FINALA:


Mančester Siti - Lids Junajted 4:0
Hadersfild Taun - Vigan Atletik (17.00)

U subotu:

(5) Luton Taun - (2) Milvol 0:3
(3) Milton Kejns Dons - (2) Barnsli 1:3
(1) Arsenal - (2) Blekburn Rovers 0:1
(3) Oldam Atletik - (1) Everton 2:2, novi meč 27. februara

U ponedeljak:

(1) Mančester Junajted - (1) Reding

27. februara:

(2) Midlsbro - (1) Čelsi, jer je Čelsi danas igrao ponovljenu utakmicu šesnaestine finala

*napomena: u zagradi ispred imena kluba je nivo takmičenja u kom se ekipa trenutno nalazi.

Čelsi "pregrmio" Brentford

U danu kada je tabloid "The Sun" iz temelja uzdrmao klub sa Stamford Bridža, pričom da su narušeni odnosi u svlačionici Čelsija, "plavci" su bez većih problema položili popravi ispit u šesnaestini finala FA kupa protiv trećeligaša Brentford.

Još uvijek aktuelni šampion Evrope pobijedio je 4:0 (4:0).

Svaki drugi rezultat osim pobjede (ubjedljive) bio bi veliko iznenađenje i vjerovatno bi povukao mnoge smjene i kazne u Čelsiju.

Ali, tome tim Rafe Beniteza nije bio sklon u nedelju popodne. Gosti su, ipak, svoju priliku propustili u prvom meču na svom terenu, kada su dva puta vodili, a Čelsi uspijevao da izjednači. Podsjetimo, Fernando Tores je spasio "plavce" golom u 83. minutu.

Strijelci u ponovljenoj utakmici bili su Huan Mata u 54. minutu, Oskar u 68, Frenk Lamprad u 71. i Džon Teri u 81. minutu. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je cio meč za pobjednički tim i asistirao Oskaru kod drogog gola.

Čelsi će za plasman u četvrtfinale igrati 27. februara protiv drugoligaša Midlzbroa.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC