• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul "uništio" Svonsi

Nakon dva vezana poraza, od VBA i Zenita, Liverpul je odigrao možda i najbolju utakmicu u sezoni. Dobili su Svonsi 5:0, a moglo je i više.

 PREMIJER: Liverpul "uništio" Svonsi Izvor: MONDO

Čudo je ovaj Liverpul.

Kapiten Stiven Džerard prije sedam dana promaši penal i ekipa "pukne kao zvečka" od Vest Bromvič Albiona na "Enfildu" (0:2), potom otputuje u Sankt Peterburg gdje se ispromašuje Luis Suarez pa Zenit to surovo kazni u prvom meču osmine finala Lige Evrope (0:2) i onda...

...tek u 27. kolu Premijer lige, tim Brendana Rodžersa rastavi na sitne dijelove bivšu ekipu ovog mladog menadžera, Svonsi - 5:0 (1:0)!? Poslije 27 utakmica u ligi, Liverpul je KONAČNO pobijedio neki tim iz gornjeg dijela tabele.

I to kako... Bez pretjerivanja, moglo je da bude i 7:0, 8:0.

Do pomenute "žute minute" protiv VBA u prošlom kolu, Liverpul je na "Enfildu" bio u seriji od tri pobjede bez primljenog gola (Fulam 4:0, Sanderlend 3:0, Norič 5:0) i sada se vratio na pobjednički kolosijek u velikom stilu. "Redsi" su najefikasniji tim Premijer lige u 2013. godini, a sa nova tri boda skočili su na sedmo mjesto (39).

Iza njih ostao je Svonsi sa 37, koliko ima i VBA, dok su ispred Arsenal sa 44 i Everton sa 42. Svi ovi timovi igraće svoje mečeve 27. kola Premijer lige narednog vikenda, dok su Liverpul i Svonsi bili određeni da igraju sedam dana ranije u terminima rezervisanim za osminu finala FA kupa.

Iako je prije sedam dana promašio penal kao uvod u poraz, Džerard je hrabro uzeo loptu u 34. minutu poslije faula nad Danijelom Staridžom i preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Rodžersov tim bio je za klasu bolji od ekipe njegovog nasljednika u Velsu, Mihaela Laudrupa, ali nije uspio da udvostruči prednost sve do uvodnih sekundi drugog poluvremena.

U prvom startu u crvenom dresu od januarskog transfera iz Intera, Filipe Kutinjo je poslije 30-ak sekundi igre u nastavku, na pas Luisa Suareza, postigao prvi gol i doveo svoj tim u vođstvo od 2:0, a od tada bilo je samo pitanje koliko će golova dati tim koji upućuje ubjedljivo najviše šuteva ka golu protivnika ove sezone u Engleskoj, ali koji ima ubjedljivo najgoru realizaciju.

Do sada, Liverpul je davao gol na svakih 11 pokušaja, međutim, ove nedjelje sve je "ulazilo". Hoze Enrike krunisao je divnu akciju cijelog tima u 50. minutu, a potom je poslije solo prodora lijevom nogom pogodio i Suarez. Poslije igranja rukom jednog od domaćih igrača, dosuđen je drugi penal za domaći tim, a Džerard je prepustio izvođenje Danijelu Staridžu, kojeg cijelo popodne nije htio gol.

Sa bijele tačke, Staridž je bio siguran za 5:0 i Liverpul je tako prvi put od 1992. godine i osnivanja Premijer lige imao dva različita strijelca sa bijele tačke na istom meču.

Ne samo to, bio je ovo 400. meč Liverpula na "Enfildu" u Premijer ligi, gdje sada ima skor 243-98-59. Od kada je Svonsi ušao u elitu, Liverpul na tri utakmice nije postigao ni gol protiv "labudova", doživio je dva poraza i remi. Do danas.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC