• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, šta bi uradio Kapelo?

"Da biste igrali 'flastera' na Mesiju potrebna su vam dvojica igrača, ne jedan", prokomentarisao je Fabio Kapelo.

 A, šta bi uradio Kapelo?  Izvor: MONDO

U hladnoj Rusiji legendarni trener Milana, sada selektor "zbornaje" Fabio Kapelo nije uspio da se sakrije od utakmice osmine finala Liga šampiona Milan - Barselona.

Čovjek koji je "drim timu" Johana Krojfa nanio težak, težak poraz u finalu Lige šampiona 1994. godine u Atini (4:0) bio je upitan da prokomentariše sugestiju koju je višedecenijski vlasnik Milana Silvio Berluskoni imao za trenera "rosonera" Masimilijana Alegrija.

"Berluskoni voli da trenira ekipu", sa osmjehom je odgovorio Kapelo, koji je sa Berluskonijem sarađivao tri puta: 1987. godine, pa od 1991. do 1996. i u sezoni 1997/98.

Konkretno, ovog puta, Berluskoni je Alegriju "savjetovao" da stavi 'flastera' na Lionela Mesija.

"Stvar je u tome što su vam za 'flastera' na Mesiju potrebna dvojica igrača, ne jedan. Onda vam ostanu osmorica u polju", slegao je ramenima Kapelo.

"Ako biste uradili to, doveli biste sebe u još nezgodniju situaciju jer Barselona ima još mnogo sjajnih fudbalera kojima bi sigurno bilo lakše u tom slučaju", primjetio je vremešni taktičar i zaključio:

"Da bi pobijedio Barselonu, Milanu je neophodna doza sreće. Prevelika je trenutno razlika u kvalitetu između Barselone i Milana i ne samo to, već između Barselone i mnogih drugih timova".

Barselona je, bar na papiru, bila favorit i te 1994. godine, jer je u svojim redovima imala Romarija, Hrista Stoičkova, Pepa Gvardiolu, Hoze Mariju Bakera, Ronalda Kumana, Ćikija Begeristajna, Serđija, Andonija Zubizaretu, itd.

Kapelo je glatko izašao na kraj sa njima. Dva gola dao je Danijele Masaro, jedan, najljepši, Dejan Savićević i posljednji je bio djelo Marsela Desaija. Milan je glatko dobio meč bez pomoći dvojice ključnih štopera, Franka Barezija i Bilija Kostakurte, a u timu su još bili Zvonimir Boban, Roberto Donadoni, Paolo Maldini, Filipo Gali, Demetrio Albertini, Mauro Tasoti, Kristijan Panući...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC