• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Fudbaleri Borca od sutra u štrajku?!

Zadnja uplata igračima i stručnom štabu bila polovina plate za mjesec oktobar prošle godine.

 MONDO: Fudbaleri Borca od sutra u štrajku?! Izvor: MONDO

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke nalazi se na rubu propasti. Klub, koji trenutno nema upravne organe, već dugi niz godina ima blokadu računa, zbog dugovanja iz prethodnih perioda. Međutim, nije to jedini problem nekadašnjeg šampiona i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Naime, igrači ovog kluba se spremaju za štrajk, jer su opet prevareni. Pred polazak na pripreme u Makarsku imali su dogovor sa ljudima koji privremeno vode klub da im se po povratku uplate druga polovina oktobarske i kompletna novembarska plata.

Od tog dogovora nije bilo ništa, iako igrači redovno treniraju i obavljaju svoje obaveze.

„Svi mi shvatamo u kakvoj se klub situaciji nalazi, ali nas boli zbog toga što se treba i o nama razmišljati. Pred polazak u Makarsku nismo imali nerealne zahtjeve, dakle tražili smo isplatu jedne i po zaostale plate, obećano nam je da će nas taj novac čekati kad se vratimo, međutim od toga nije bilo ništa“, pomalo tužno govori dugogodišnji prvotimac i kapiten Borca Draško Žarić.

On naglašava da su igrači i stručni štab kompletne pripreme obavili maksimalno profesionalno, bez i jednog incidenta ili nekog neprimjerenog čina, želeći na taj sačuvati ugled koji Borac ima.

„Ja moram naglasiti da je situacija krajnje alarmantna, vjerujem da nas shvataju ozbiljno. Više nismo sigurni kako će se stvari odvijati. Iako imamo tim za evro-scenu, želimo i ostvariti taj cilj, ali sadašnja situacija remeti dosta toga. Nemamo upravu, ne znamo sa kim trebamo pričati i razgovarati, što je zaista nevjerovatna situacija. Bojimo se za svoj status, ali i za karijere“, naglašava Žarić i dodaje:

„Očekujemo da nam se neko obrati iz gradske Uprave, da nas malo utješi, da nam uputi riječi podrške, jer nam one zaista znače u ovom trenutku. Trpili smo puno toga, ali smo sada pri kraju strpljenja. Sutra ćemo obaviti jutarnji trening, a poslije njega očekujemo taj sastanak. Ukoliko ne dođe do njega, mislim da ćemo biti primorani stupiti u štrajk. Znamo da je to nepopularno rješenje, ali ćemo na taj način barem skrenuti pažnju svima na naše probleme“, zaključio je pouzdani defanzivac tima iz Platonove ulice.

Ovim činom su moral tima i samopouzdanje pred start drugog dijela sezone, definitivno poljuljani, pa se može desiti da sve urađeno u Makarskoj jednostavno „padne u vodu“.

U toku zimskog prelaznog roka banjalučani su angažovali nekoliko odličnih igrača za domaće prilike i time stvorili ekipu koja je možda i najkvalitetnije u Bosni i Hercegovini. Iz inostranstva su se vratili Darko Maletić, Vladan Grujić i Nemanja Bilbija, a napad je pojačao iskusni centarfor Admir Raščić.

Desetak dana pred početak drugog dijela Premijer lige BiH moglo bi se konstatovati da su ovi igrači „stigli u nezgodno vrijeme“, jer nedostatak finansija ugrožava bitisanje kluba u proljećnjoj polusezoni. Sutrašnji sastanak mogao bi biti „Dan D“?!

(N.Marković/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC