• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spasojević: Zvezda po evrostandardima

Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević poručuje da je klub jak i da će se "sigurno izboriti sa svim nedaćama".

 Spasojević: Zvezda po evrostandardima Izvor: MONDO

Prošlo je devet meseci od stupanja Toplice Spasojevića na dužnost predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Pred početak nove, prve pune sezone, jedna velika faza zacrtanog projekta uspešno se privodi kraju, a urađena je u izuzetno teškim uslovima.

"Ovo je tek prva od nekoliko faza koje nam slede na putu restruktuiranja i modernizacije kluba. Uradili smo nekoliko stvari koje su bitne za buduće funkcionisanje Crvene zvezde. Želja i motiv su nam da klubu donesemo trofeje. Tražimo samo strpljenje, Zvezda je jaka i sigurno će se izboriti sa svim nedaćama", rekao je Spasojević u intervjuu koji je redakcijama prosledila nova pres služba crveno-belih.

Stadion u Ljutice Bogdana 1a dobija jedan od najmodernijih terena u regionu. Nova tehnologija omogućiće odigravanje utakmica i po najvećim pljuskovima, na izuzetno kvalitetnom terenu.

"Moramo da mislimo o uslovima u kojima naši prvotimci treba da reprezentuju klub. Teren je urađen po nemačkom uzoru, sa jakom drenažom, grejačima, automatskim navodnjavanjem. Počelo je postavljanje trave, stigla nam je od snabdevača koji obezbeđuje sve najveće stadione Evrope. Biće to najbolji fudbalski teren u regionu i biće završen u predviđenom roku. I tu se ne zaustavljamo. Na redu je rekonstrukcija terena omladinske škole, koja će biti završena u narednih mesec dana, pa svlačionice, hotel...", kaže Spasojević.

Crveno-beli u novu sezonu ulaze sa renoviranim timom, a najjače pojačanje, što se i videlo tokom priprema, svakako je trener svetskog renomea Zdenjek Zeman.

"Dolazak Zemana potvrđuje naše ambicije. Želimo u svakom segmentu da se približimo evropskim standardima i da na svakoj poziciji u klubu imamo najbolje moguće ljude. Kao što je i sam isticao, Zeman je došao da se 200 odsto posveti radu u Zvezdi. Sa njegovim znanjem i sa takvim pristupom i ambicijom, ja sam siguran da nismo napravili grešku".


Još uvek nije rešen slučaj prethodnog trenera Aleksandra Jankovića, koji od Zvezde potražuje 225.000 evra na ime obeštećenja za raskid ugovora.

"Taj slučaj je u rukama našeg i Jankovićevog pravnog tima. Mi se nadamo da ćemo pronaći najbolje moguće rešenje za obe strane. Naš predlog je da Janković ostane da radi u klubu, na radnom mestu u okviru njegove struke, sa nepromenjenom platom", objašnjava Spasojević.

BIĆE JOŠ POJAČANJA

Na početku priprema dovedeno je 11 novih igrača, koji su u Austriji i Sloveniji imali dovoljno vremena da se nametnu šefu struke. Na osnovu odrađenog i prikazanog, biće dovedena nova pojačanja.

"Uprava je obezbedila budžet za formiranje ekipe za novu sezonu. Deo tih sredstava je potrošen na igrače dovedene u junu, ali imamo i dalje dovoljno prostora za nove transfere. Teško je pronaći pravog igrača po pravoj ceni. Naša odluka je bila da trener Zeman prođe pripreme, vidi kakva je situacija sa postojećim kadrom i predloži kakvi igrači su nam potrebni i na kojim pozicijama".


Biti na dresu Crvene zvezde je stvar prestiža. Iz tog razloga menadžment vrlo pažljivo i odgovorno meri i pregovara sa potencijalnim klijentima, koji bi u crveno-beloj porodici imali status generalnog sponzora.

"Naš cilj je da svaki Zvezdin sponzor dobije maksimalan tretman. Sport nema adekvatnu poziciju u našem društvu, iako smo u prethodnom periodu pokretali veliki broj inicijativa. Mi smo već duže vreme u pregovorima sa nekoliko kompanija i očekujemo da ćemo u najskorije vreme dobiti generalnog sponzora",
ističe Spasojević.

Prethodnih nedelja mnogo se pričalo o, prošle sezone najboljem igraču, Segundu Kastilju, koji ima važeći ugovor sa crveno-belima, ali se još uvek nije stavio na raspolaganje treneru Zemanu.

"On ima važeći ugovor, u kojem stoji da može da ode ukoliko dobije adekvatnu ponudu, koja bi zadovoljila i njega i njegov prethodni Klub i Zvezdu. Za sada takva ponuda nije stigla. Naš stav je da on treba da se vrati i imaćemo strpljenja da ga sačekamo",
zaključio je predsednik kluba.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC