• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan: Kroz pakao do Lige šampiona

Partizan ima šanse protiv Fenerbahčea, smatra Ivan Tomić. Packe crno-belima od UEFA zbog navijača.

 Partizan: Kroz pakao do Lige šampiona Izvor: MONDO

Iako Fenerbahčeu tek predstoje revanš u Budimpešti sa MTK (prvi meč u Istanbulu 2:0), niko u Humskoj 1 nema dilemu da će Partizan, ako prodje Inter iz Bakua, igrati protiv turskog predstavnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Moglo je i bolje, ali i mnogo gore. Generalno možemo da budemo zadovoljni. Partizan ima šanse i to ne male, iako Fenerbahče ima mnogo veći budžet i izuzetan tim, kao i sjajnu podršku navijača. Ipak, prvo moramo da prodjemo Inter iz Bakua, a ja nemam nikakvu sumnju da ćemo to i učiniti bez obzira na pisanje medija", rekao je Ivan Tomić novinarima nakon žreba.

Direktor Partizana smatra da je za njegov tim povoljna okolnost što prvu utakmicu igra u Beogradu.

"Bolje je tako da posle pobede nad Interom ekipu dočeka dobra atmosfera. Iako znamo kakav nas ambijent očekuje u revanšu u Istanbulu. Najvažnije je da navijači veruju u Partizan i da će zajedno sa igračima napraviti još jedan spektakl i doći na prag ulaska u Ligu šampiona", dodao je Tomić.


Novi potpredsednik Partizana Zoran Mirković najbolje od svih iz Humske 1 je upoznat sa prilikama u taboru turskog vicešampiona s obzirom na to da je svojevremeno nosio dres Fenerbahčea.

"Dobili smo teškog protivnika, očekuje nas pakao u Istanbulu. Fenerbahče je najbolji i najveći klub u Turskoj. Ima odličnu ekipu, najtrofejniji je i ima najbolje navijače. Nisam siguran kakav tim sada ima, pošto na kraju svake sezone vrši rekonstrukciju ekipe, a sada je za trenera doveden Luis Aragones, došao je i španski reprezentativac Guiza", rekao je Mirković uz opasku da se do sada ni sa kim nije čuo iz Fenerbahčea, ali da će to sigurno uskoro učiniti.

PACKE OD UEFA

Na žrebu u Nionu crno-bele je predstavljao portparol kluba Marko Vjetrović, kojem ovog puta nije bilo nimalo prijatno u sedištu UEFA.

Razlog su, kako je preneo novinarima v.d. generalnog sekretara Darko Grubor, bile kritike i upozorenja predstavnika evropske kuće fudbala do kojih je stigla informacija da su navijači Partizana učestvovali u nedavnim neredima u Beogradu povodom hapšenja Radovana Karadžića.

Grubor je najavio da će uoči revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Intera klub razgovarati sa navijačima, jer bi svako skandiranje i svaka parola nesportskog karaktera značile nove sankcije za crno-bele, koji su prošle godine zbog nereda navijača u Mostaru administrativnim putem eliminisan iz Kupa UEFA.

Grubor je naglasio da neće biti dozvoljeno unošenje zastava, transparenata i parola bilo kakve političke sadržine, kao i unošenje pirotehničkih sredstava.

"Ono što je iz našeg ugla legitimno, za UEFA nije. Videli ste kakv je slučaj bio sa Miloradom Čavićem. Korist je minimalna, a šteta velika", naveo je Grubor.

On se posebno osvrnuo na medijske navode da su navijači Partizana učestvovali u neredima prilikom mitinga podrške Radovanu Karadžiću.

"Pre početka žreba za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona naš predstavnik u Nionu vodio je dug razgovor sa predstavnicima UEFA, koji veruju da su navijači Partizana učestvovali u rušenju grada.
Pozivam medije da sve informacije provere pre objavljivanja, da ne bi došlo do ovakvih situacija", rekao je Grubor.

Grubor je naveo da je klub preko pouzdanih izvora proverio te informacije i istakao da one nisu istinite.

"Informacije su netačne. Ljudi iz UEFA su izrazili ozbiljnu zabrinutost za bezbednost i organizaciju ove utakmice, jer veruju da su navijači Partizana politički ekstremisti. Mi dobro saradjujemo sa navijačima i nadam se da će se saradnja unaprediti", zaključio je Grubor.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC