• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Opet bih sve isto

Selektor "orlova" smireno komentarisao poraz od Hrvatske. "Izgubili smo od boljeg. Ali, idemo dalje...". Ne misli na ostavku.

  Mihajlović: Opet bih sve isto  Izvor: MONDO

Da Hrvatska ima kvalitetniji tim od Srbije to su znali svi još prije početka duela na "Maksimiru" . Ali, ipak, očekivalo se više od "orlova", malo više energije, poleta, srčanosti...

Nije da se nisu trudili, ali su daleko od vrha evropskog i svjetskog fudbala i to treba svima da bude jasno.

Porazom od "vječitog rivala" nestala je i posljednja nada da "orlovi" sljedećeg ljeta mogu da dolete do Brazila i Mundijala.

Hrvatska je dokazala ono u šta je većina, i sa ove i sa one strane, vjerovala, da je u ovom trenutku bolja. Prije svega iskusnija i kvalitetnija selekcija, pa je utisak da su "kockasti" do 2:0 stigli u "trećoj brzini".

Srbija nije imala šta da traži u petak uveče na "Maksimiru".

"Izgubili smo od iskusnije i bolje ekipe u ovom trenutku. Primili smo dva jeftina gola. U drugom poluvremenu smo odigrali mnogo bolje, imali smo tri-četiri šanse. Da smo dali gol možda bi utakmica išla drugačijim tokom. Mislim da smo malo platili i ceh neiskustvu. Ali, ponavljam, izgubili smo od boljeg i idemo dalje", rekao je Mihajlović u prvom komentaru poslije poraza od Hrvatske 0:2.

On je rekao da je očekivao da će srpski tim odigrati mirnije i da će pružiti bolju igru.

"Počeli smo da igramo kako umijemo poslije 0:2. Tad više nismo ni imali ša da izgubimo. Da smo dali gol iz jedne od šansi možda smo imali priliku i za neki bolji rezultat", dodao je Mihajlović.

On je rekao da je hrvatski golman Stipe Pletikosa dobro branio (zaustavio je udarce Kolarova i Filipa Đorđevića u drugom dijelu), ali isto tako da su srpski fudbaleri morali bolje da odreaguju u tim situacijama.

Hroničan je problem srpskog tima sa realizacijom - u posljednja tri meča u kvalifikacijama nismo dali nijedan gol (Belgija 0:3, Makedonija 0:1, Hrvatska 0:2).

"Imamo taj problem da damo gol. Bez obzira koliko šansi napravimo treba nam mnogo više da damo gol. Poslije ove utakmice treba da sjednemo da analiziramo sve i da idemo daljem našim putem. Ostaje još pet utakmica do kraja kvalifikcijaca", rekao je selektor.

Upitan da li srpski tim može da se podigne poslije poraza od najvećeg rivala i da za nekoliko dana dobije Škotsku u Novom Sadu, Mihajlović je odgovorio:

"Vjerujem da hoće. Svaki poraz boli. Izgubili smo od Hrvatske koja je naš najveći protivnik i sigurno je da je momcima i meni žao i treba da izvučemo pouke da se greške ne ponavljaju. U fudbalu treba uvijek što prije ići dalje", rekao je Mihajlović.

Siniša Mihajlović je još jednom neprijatno iznenadio sve ljubitelje fudbala u Srbiji. Na zagrebačkom terenu definitivno je izgubio konce, a riječi predsjednika Tomislava Karadžića da je prestao da brine za ishod meča onog trenutka kada je u avionu saznao početnih 11 tek sada postaju potpuno jasne.

Poraz se nije mogao izbjeći!

Mihajlović kao da je više želio da se nadmeće sa srpskim novinarima oko tima, a ne sa Igorom Štimcem. Nas je pobijedio i sačuvao novac za večeru, protivnika nije.

Sastav koji je izveo Mihajlović niko nije mogao da pretpostavi ni u najluđim snovima. Promiješao je karte, ali umjesto protivnika zbunio je najviše, čini se, svoje momke.

Mihajlović je potom izašao pred rafaljnu paljbu srpskih novinara:

"Ne pomišljam na ostavku, jedino ako FSS procijeni da treba da me smijeni. Tu ne mogu ništa. Imam svoj cilj i u njega vjerujem, nekoliko poraza ne može da me sputa", rekao je Mihajlović novinarima.

Ima mnogo primjera velikih igrača, a malih trenera. Vi ste bili veliki igrač, a gdje ste kao trener?

"Počeo sam da radim kao trener prije pet-šest godina, znam da moram još mnogo da učim i to radim. Za razliku od drugih idem, gledam, posmatram... Znam da moram da učim, isto tako bi trebalo i stariji. Sebe vidim tu gdje jesam, imam čistu savjest i znam da radim dobro", rekao je Mihajlović.

Da li se pokazali da ste trenerska neznalica, bilo je jedno od pitanja na konferenciji za novinare.

"Znate koliko mene interesuje vaše mišljenje! Vi prodajte novine, a ja pričam o fudbalu. Vi imate pravo na vaše mišljenje, a ja mogu da kažem da smo danas izgubili od bolje ekipe. Ušli smo uplašeno i platili ceh neiskustvu. Primili smo dva gola jeftino i zbog toga možemo da žalimo, Drugo poluvrijeme smo odigrali mnogo bolje, imali smo 3-5 šansi, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Vjerovatno da jesmo bilo bi drugačije, ali u fudbalu nema ma i da. Ja preuzimam potpunu odgovornost, ja sam jedini krivac za to. Momci su dali maksimum oni koji su igrali", odgovorio je Mihajlović.

Novinari srpskih medija su mu zatražili i da objasni sastav koji je izveo protiv Hrvatske.

"Šćepović je igrač u kojeg vjerujemo i koji ima kvalitet. On je izašao poslije osam minuta tako da ne može da bude ocijenjen. Radovanović je jedini igrač pored Fejse koji na sredini terena može da da ritam igre mojoj ekipi. Stevanović u svom klubu (Torinu) igra na tom mjestu. On na toj strani po svojim kvalitetima i predispozcijama može da parira Srni. Probali smo Bastu, ali on nije igrao na toj strani", rekao je Mihajlović.

Kakva je atmosfera bila na terenu?

"Na terenu je bila korektna utakmica bez incidenata igrači oba tima dali su dobar primjer kako bi trebalo da se ponašaju na terenu. Sa te strane je ispunjen zadatak. Atmosfera je bila prava fudbalska, pun stadion, dobar protivnik. To su utakmice koje bi ja želio da igram svakih sedam dana. Iz njih ćemo stići do našeg cilja za par godina. Ostalo je još pet utakmica, ali vrlo će teško biti da dođemo do drugog mjesta", rekao je Mihajlović.

Ocjena dosadašnjeg rada u Srbiji?

"Sigurno nisam zadovoljan rezultatima, ali jesam svim ostalim. U fudbalu je rezultat najvažniji, pa ne mogu da budem srećan, ali ima mnogo toga čime sam zadovoljan. Napravio sam ono što sam napravio. Podmladio sam ekipu, to nije alibi. Ja u te momke vjerujem i oni su u drugom poluvremenu protiv Hrvatske pokazali da imaju kvalitet, rekao je selektor srpskog tima.

Srpski igrači su tokom intoniranja hrvatske himne aplaudirali, kao i u ranijim slučajevima.

"Ne zanima me šta će da rade hrvatski igrači. Svako radi ono što osjeća", bio je jedini komentar Mihajlovića na to.

Dušan Tadić se nametnuo kao jedan od vođa, i zašto ga nije bilo među starterima?

"Odlučio sam se za Tošića, jer obojica kada igraju po lijevoj strani daju 50 odsto manje od onoga što mogu po desnoj strani. Srna se stalno ubacuje, pa sam kao što sam objasnio uveo Radovanovića. Ne kažem da je Tošić bolji od Tadića jedan na jedan, ali mislim da može u prostoru da iskoristi svoju brzinu. Mislio sam u odnosu na hrvatsku igru da je pogodniji igač Tošić", objasnio je Mihajlović svoju zamisao.

A zašto je Željko Brkić dobio prednost između stativa u odnosu na Vladimira Stojkovića?

"Obojica su odlični golmani, ali sam se za Brkića odlučio jer je bolji na šutevima iz daljine i na centaršutevima. Ima i Stojke svoje kvalitete, ali ne mogu obijica da stanu na gol", bio je odgovor Mihajlovića.

Da li biste nešto mijenjali i da li ste pogriješili?

"Poslije utakmice svi se razumijemo u fudbal. To je normalno. Kako smo pripremili utakmicu i njih 11 koji su izašli na teren ne bih ništa mijenjao. To ne znači da nisam pogriješio. Po svemu što smo radili mislim da je to za ovu utakmicu bilo najbolje", rekao je Mihajlović.

Kapiten srpskog tima Branislav Ivanović nije bio mnogo rječit.

"Na žalost, izgubili smo utakmicu koja je za ovu mladu generaciju značila dosta, ali moramo da razmišljamo da imamo utakmicu za četiri dana. Treba da podignemo glave, jer sagnutih glava ništa nećemo postići", rekao je fudbaler Čelsija.

U čemu je uzrok poraza?

"I mi i oni smo ušli u meč pod pritiskom. Ipak, držali smo sve pod kontrolom, nisu stvorili mnogo prilika do prvog gola i mislim da u tim sitnim detaljima nismo bili dovoljno skoncetrisani, možda nam je falilo i malo odlučnosti", rekao je Ivanović.

O greškama odbrane koja je "poklonila" golove Hrvatskoj...

"Volio bih da vidim sve ponovo... Teško je sad pričati, ovako vrući, odmah poslije utakmice. Moramo da dignemo glavu", rekao je kapiten Srbije.

(Izvještač MONDA iz Zagreba Vladimir Sukdolak - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC