• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac: Ne napadajte Mihu, isto bih uradio

Strijelci golova za pobjedu protiv Srbije Mandžukić i Olić uglas: "Pobjeda za sve, za cijelu Hrvatsku!".

 Štimac: Ne napadajte Mihu, isto bih uradio  Izvor: MONDO

Hrvatska je ispunila svoj cilj. Pobijedila je Srbiju u Zagrebu i širom otvorila vrata Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Hrvatska je u transu!

Za razliku od Siniše Mihajlovića, Igor Štimac pojavio se pred novinarima zadovoljan, ali vrlo staložen i miran. Euforija je izostala.

"Utakmica je bila jako teška, koncentracija ogromnog kvaliteta na terenu, sa obostranom velikom željom za pobjedom. Mi smo htjeli da nastavimo kontinuitet dobrih partija, a Srbija da iskoristi ono što nije do sada i da se pobjedom protiv nas vrati u orbitu. Najavljivao sam da ćemo jurišati, ali smo išli mudro i kompaktno, sa pritiskom na zadnju liniju. Srpska odbrana je najjači dio tima, međutim, najavio sam da su Mandžukić i Olić spremni da bace tu odbranu na leđa. Mogu da budem srećan. Nedostajalo nam je snage na kraju i nismo se svjesno povukli posljednjih 20 minuta. Što se mene tiče, ova utakmica je zaboravljena i okrećem se još težem meču protiv Velsa, u kojem moramo da potvrdimo tri boda", rekao je Štimac.

Štimca nije iznenadio sastav Mihajlovića. Kaže da je upravo tih 11 očekivao i da bi isto postupio kao svoj kolega sa srpske klupe.

"Nekoliko mjeseci sam pratio svaki nastup srpskih igrača. Sve što je on uradio večeras i ja bih. Nije me iznenadio. Osim pritiska na odbranu Srbije, mi nismo ništa kreirali. Nijanse su odlučile. Stevanović, Šćepović, Radovanović... To je najbolje što imate".

Štimac je branio Mihajlovića...

"Ne možete suditi o Siniši na osnovu aktuelne situacije u grupi. Znate da je ona mogla da bude bolja. Odlučili ste se za stvaranje, a to košta, mladost nema iskustva. Morate da istrajete...".

Ni mnogo jače reprezenatcije nisu izdržale na "Maksimiru".

"Mislite da je jednostavno napasti Hrvatsku ovde? Niko nas na Maksimiru nije napao, ni Engleska. Utakmica sa 'orlovima' je bila vrlo izjednačena, ali je rezultat povoljniji po nas".

Štimac ne misli da su treće mjesto u Francuskoj i pobjeda protiv Srbije vrhunac njegove karijere.

"Preambiciozan sam da bi 1998. smatrao vrhuncem karijere. Rekao sam svojim igračima da daju odgovor na vječito pitanje - ko je bolji oni ili 'vatreni' (generacija Ćire Blaževića). 'Pobijedite i recite da ste bolji', rekao sam im i oni su uspjeli u onome što mi nismo. Mi (igrači iz ranije generacije) smo podlegli pritisku, oni nisu".

Hrvati neće aplaudirti srpskoj himni u Beogradu.

"Ne, nemojte se ljutiti. Pitali su me mnogi kako ćete u Beogradu, mi radimo ono što radimo svaki put - stojimo mirno i poštujemo himnu", rekao je Štimac.

Igrači hrvatske reprezentacije će večeras moći da se opuste, a dozvoljen im je i alkohol. Već od nedelje počinje spremanje za Vels.

Golove Srbiji dali su dva Slavonca - Mario Mandžukić i Ivica Olić.

"Nadam se da smo barem na ovaj jedan dan učinili Hrvatsku sretnom. Na terenu smo pokazali ono što smo najavljivali, ovo je fantastična pobjeda koja će mi zauvijek ostati u pamćenju", rekao je Mandžukić.

Olić je rekao da je ovo pobjeda cijele Hrvatske.

"Čekali smo njihovu grešku. Govorili su da im je odbrana najjača, a mi smo znali i pokazali da nije tako", rekao je Olić.

(Reporteri MONDA iz Zagreba Nikola Janković i Vladimir Sukdolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC