• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizan, bez Sikimića, gleda ka Istanbulu

Partizan, bez Sikimića, obećava bolju igru nego u prvom meču protiv Intera u Bakuu. Neuspeh bi bio katastrofa.

 LŠ: Partizan, bez Sikimića, gleda ka Istanbulu Izvor: MONDO

Partizan u sredu igra meč sezone. Ako ne izbori plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona to će se smatrati katastrofom i biće devalvirani svi uspesi iz prethodne sezone.

Saznanje da bi eventualni neuspeh u sredu značio i oproštaj od Evrope, jer crno-beli ne bi u tom slučaju igrali ni u Kupu UEFA, stvara pritisak na fudbalere Partizana pred utakmicu sa Interom iz Bakua (prvi meč 1:1).

"Za nas je ova utakmica izuzetno važna. Ušli smo u dvomeč kao favoriti, ali to nismo pokazali u prvom meču. Zato nas očekuje težak zadatak, ali sam siguran da ćemo u sredu opravdati taj epitet. Nemam sumnju da ćemo uz pomoć publike ostvariti taj cilj", rekao je trener Partizana Slavša Jokanović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana ne želi da traži opravdanja za bledo izdanje njegovog tima na premijeri sezone u Bakuu. "Klimatski uslovi jesu bili teški, ali vruće je bilo i nama i njima. Inter nam je naročito u drugom poluvremenu zadao dosta problema što ne bih ocenio iznenađenjem, već je dobro iskoristio svoja najjača oružja. Međutim, kao i mi, i protivnik ima mane koje ćemo pokušati da iskoristimo".

U odnosu na prvi meč Jokanović neće moći da računa na povređenog Milovana Sikimića, ali će u timu verovatno biti oporavljeni desni bek Ivan Stevanović, pa će sastav biti verovatno ovakav: Mladen Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Lazić, Moreira, Bogunović, Dijara i Paunović.

Jokanović ne kuka zbog problema sa povredama i odsustva olimpijskih reprezentativaca (Tošića Marka Jovanovića i Fejse). "To je naša realnost, nemam nameru ni potrebu da tražim opravdanja", poručio je trener Partizana.

U taboru crno-belih Fenerbahče (potencijalni protivnik u 3. kolu) je zabranjena reč. "Apsolutno ne razmišljam o Fenerbahčeu, jer prvo treba da ispravimo greške i prođemo inter, ali sam siguran da ćemo o turskoj ekipi da pričamo već u četvrtak".

Trener Intera Valentin Hodukin je po dolasku u Beograd u utorak pre podne rekao da je Partizan favorit, ali da se njegov "vrtić" neće unapred predavati.


"Čast nam je što za protivnika imamo tim kakav je Partizan. Naš tim je mlad, jer kada je Partizan igrao u LŠ većina naših igrača je išla u vrtić. Bez obzira na to, potrudićemo se da izgledamo pristojno iako će i to biti izuzetno teško", kaže Hodukin.

Mediji u Azerbejdžanu prenose visok nivo optimizma u taboru Intera, a trener ekipe iz Bakua na to kaže da na to ne treba obraćati preveliku pažnju. "Treba dobro poznavati Kavkaz, tamo je to normalno. I upravo zbog toga tome ne treba predavati veliki značaj. Utakmica će sve pokazati", spustio je Hodukin loptu na zemlju.

Inter ima dosta problema sa povređenim igračima, ali gostima ne pada na pamet da se predaju pre izlaska na teren na stadionu u Humskoj.

"Pema žrebu, odavno je trebalo da se oprostimo od takmičenja, ali fudbal je nepredvidiva igra i svašta može da se očekuje. To je osnova života", rekao je Hodukin.

Obojica trenera su rekla da ne razmišljaju o penalima u slučaju da se utakmica u Beogradu završi istim rezultatom kao prva.

Sudija na meču biće Španac Muniz Fernandes iz Ovijeda. Utakmica počinje u 20.40h.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC