• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OI: Do viđenja, Srbijo!

Posle bruke na Olimpijskim igrama u Atini pre četiri godine, fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je putem selekcije nekadašnje države.

 OI: Do viđenja, Srbijo!  Izvor: MONDO

Olimpijske igre u Kini završene za izabranike Miroslava Đukića, već posle drugog kola. Poraz od Obale Slonovače 4:2 (2:1), raspršio je sve snove srpskog tima u četvrtfinale.

Srbija je u poslednjem minutu imala rezultat koji joj je omogućavao slamku spasa, puku teoriju. Naime, do 90. minuta, srpski tim je gubio 3:1, ali je Đorđe Rakić, na centaršut Dušana Tadića, smanjio na 3:2. To je Srbiju držalo u kakvom-takvom životu, tada bi joj trebala pobeda nad Argentinom, ali samo koji trenutak kasnije kapiten Obale Slonovače Žervinjo postiže četvrti gol za afrički tim i za kraj nadanja "orlova".

Ako je nešto dobro iz ovog poraza, to je što će se sada Đukić i Fudbalski savez Srbije, valjda, smilovati i pustiti fudbalere Partizana Zorana Tošića i Ljubomira Fejsu (možda i Marka Jovanovića) da se vrate u Beograd i bar budu spremni za revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protriv Fenerbahčea u Istanbulu.

Obala Slonovače je potvrdila ono što je pokazala u meču protiv Argentine - nimalo naivna ekipa, štaviše, dobro ukomponovana, brza, maštovita...

Sve ono što srpski tim nije bio u ovom meču. Ili je bio samo na trenutke.

Đukić je protiv Obale Slonovače izveo nešto drugačiji sastav od onog koji je izborio remi u prvom meču proitv Australije (1:1). U startnih 11 su bili Duško Tošić na levom boku umesto Aleksandra Kolarova, Gojko Kačar umesto Nikole Gulana, Aleksandar Živković je dobio priliku umesto Dušana Tadića, a u napadu je Miljan Mrdaković zamenio Đorđa Rakića.

Već na startu meča, u 3. minutu, greška na sredini terena i odmah kazna! Žervinjo je pretrčao Slobodana Rajkovića, golman Vladimir Stojković je krenuo ka njemu, ali je fudbaler Obale Slonovače zavrnuo ka Siseu koji pogađa mrežu "orlova".

Od tog trenutka, srpski tim je zaigrao koncetrisanije i 12 minuta kasnije izjednačenje. Proradila je "kineska veza". Živković je odlično pronašao Mrdakovića, koji je bio na ivici ofsajda, ali je izbegao zamku i zatresao mrežu.

Iako je sprski tim tada preuzeo kontrolu igre, Obala Slonovače ponovo dolazi do prednosti. Posle kornera u 24. minutu, Rajković je loše reagovao i pogodio je sopstvenu mrežu!

Očekivalo se da Đukić naredi ofanzivu u drugom delu, da možda ubaci još nekog napadača...Umesto toga, gledali smo kako se fudbaleri Obale Slonovače poigravaju sa odbranom "orlova", a Žervinjo, Sise i Salomon Kalu su uz malo više ozbiljnosti mogli da nam nanesu katastrofu.

Srpski tim je igrao vrlo sporo na sredini, gotovo bez ijedne smišljene akcije. U 62. minutu Đukić je iz igre izvukao Fejsu i ubacio Dušana Tadića, pokušavajući da pokrene vezni red.

Samo osam minuta kasnije, "slonovi" postižu i treći gol, što je praktično značio kraj. Ponovo je kapiten afričkog tima Žervinjo sjajno asistirao, ovog puta Salomonu Kaluu, koji iz trka matira Stojkovića.

Đukić ni tada nije pojačao napad, već je jedinog napadača zamenio drugim(!?). Umesto strelca Mrdakovića, u igru ulazi Đorđe Rakić, a priliku je u finišu dobio i Nikola Gulan umesto Živkovića.

Poslednji minut meča bio je više nego uzbudljiv. Srbija smanjuje na 3:2, "osvaja" poalsednju šansu, nadu u teoriju i čudo, ali Žervinjo, koji zaslužuje epitet igrača utakmice, kaže: NE!

Oproštaj od Olimpijskih igara, srpski tim imaće u Pekingu kada ide na megdan Argentini, braniocu titule olimpijskog šampiona.

ARGENTINA U ČETVRTFINALU

Golom Ezekijela Lavecija u 77. minutu Argentinci su pobedili Australiju 1:0 i novom pobedom plasirali se u četvrftinale olimpijskog turnira u Kini.

Australijanci su pokušali da se suprotstave Argentini defanzivnom igrom, a "gaučosi" su odgovorili potpunom ofanzivom.

Lionel Mesi i Havijer Maskerano bili su najopasniji po gol Australije, ali je blistao golman Adam Federići. U potpunoj kontroli igre Argentinaca, Australija je mogla do gola i to pet minuta pre kraja prvog dela, ali je Arči Tomson samo uplašio navijače Argentine.

Brava australijske odbrane otključana je 13 minuta pre kraja. Rikelme i Mesi su nonšalantno kombinovali na sredini, lopta je došla do Anhela di Marije, koji asistira Laveciju čiji volej donosi pobedu braniocima olimpijskog zlata.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC