• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Bolje je kupiti kuću, nego "ferari"

Nekadašnji fudbaler Partizana i nekoliko ostrvskih klubova, za škotski "San" pričao o svojim životnim usponima i padovima.

 Ćurčić: Bolje je kupiti kuću, nego "ferari" Izvor: MONDO

Saša Ćurčić, koji je u Velikoj Britaniji od 1995. do 2000. igrao za Bolton, Aston Vilu, Kristal Palas i Madervel, trenutno radi na fudbalskoj akademiji "Selekt" u Londonu, gdje najmlađe uči osnovnim vještinama sa loptom.

Ćurčić je fenomenalno odigrao prvu sezonu u Premijer ligi, u dresu Boltona, ali su mu nakon transfera u Aston Vilu za četiri miliona funti, kola nezadrživo krenula nizbrdo.

Na postepeno gašenje njegove fudbalske zvijezde umnogome je uticao nesportski život, koji je popularni Đani detaljno opisao u svojoj autobiografiji "Gola istina".

"Transfer iz Boltona u Aston Vilu bio je daleko najveća greška koju sam napravio u karijeri. Moja duša je ostala u Boltonu, a novac koji sam dobio od Vile me je uništio. Nisam mogao da podnesem iznenadno bogatstvo i platio sam cijenu", rekao je Ćurčić škotskom izdanju tabloida "San".

"Deset godina kasnije našao sam se na ulici. Vratio sam se roditeljima, počeo sam da idem sa ocem u ribolov... Povratkom prirodi, počeo sam da se mijenjam".

Saša Ćurčić istakao je da mu je pobjeda u rijalitiju "VIP Veliki brat" obnovila samopouzdanje i dala mu snagu da se nešto kasnije vrati fudbalu.

"Fudbal može da izliječi čovjeka bolje od doktora. Sada imam potpuno obnovljen mentalitet i sve se promijenilo. Učim djecu fudbalu, ali pokušavam da im prenesem i svoja životna iskustva. Jer, ovo što sada radi Mario Baloteli, ja sam radio onda i nemam razloga to da krijem".

"Savjetujem klince da ulažu u svoju budućnost. Za 100.000 funti je bolje kupiti kuću, nego 'ferari'", jasan je Đani Ćurčić, koji sada ima 41 godinu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Ben Radford)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC