• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mojes je novi menadžer Mančester Junajteda"

"Talk Sport" objavio je da je Dejvid Mojes i zvanično nasljednik Aleksa Fergusona na "Old Trafordu".

 "Mojes je novi menadžer Mančester Junajteda"  Izvor: MONDO

"Talk Sport" otišao je najdalje i u srijedu popodne objavio priču sa naslovom:

"Dejvis Mojes je novi menadžer Mančester Junajteda".

"Telegraph" i "Guardian" otprilike u isto vrijeme objavili su nešto blažu verziju prema kojoj je menadžer Evertona "spreman da naslijedi sera Aleksa Fergusona na klupi Junajteda" i da će to biti obavljeno "u narednih 24 časa".

Bilo kako bilo, sve je izvjesnije da će Škot zamijeniti Škota na klupi slavnog tima, odnosno da će i u trenutku povlačenja Fergusonova biti posljednja na "Old Trafordu", jer 71-godišnji fudbalski guru već desetak godina javno govori kako samo Mojesa, 21 godinu mlađeg zemljaka, vidi kao jedinu adekvatnu i legitimnu zamjenu u danu kada se bude povukao.

A, povukao se poslije 26 i po godina na klupi jednog kluba, sa kojim je osvojio sve što se osvojiti može.

"Talk Sport" tvrdi da je ovo planiran i sinhronizovan potez, jer je Mojes ranije ove sezone odbio da produži ugovor sa Evertonom, koji kao menadžer vodi 11 godina, što ga poslije Fergusona i sada još aktuelnog Arsena Vengera (Arsenal) čini trećim stručnjakom sa najdužim stažom u Premijer ligi.

Mojes je slavu stekao održavajući Everton u gornjem domu engleskog fudbala uprkos mizernom budžetu u odnosu na mnoge konkurentske klubove plasirane i iznad i ispod sebe. Međutim, za 11 godina nije osvojio nijedan trofej, ima samo finale FA kupa iz 2009. godine i nema iskustva u Ligi šampiona, ali u Junajtedu navodno, tvrde analitičari, ne brinu jer ni Ferguson u početku nije imao nikakvog iskustva (došao iz Aberdina), a prvi trofej osvojio je u petoj sezoni od dolaska u klub.

Dugo je Žoze Murinjo bio postavljan, bar u medijima, kao potencijalni nasljednik Fergusona, prošle godine bilo je i "provjerenih" napisa o tome da je Pep Gvardiola već sve dogovorio sa vlasnicima kluba, ali izgleda da je posljednju riječ imao upravo Ferguson.

"Telegraph" podsjeća da Mojesu ugovor ističe na kraju sezone i da je on već spreman da u četvrtak bude promovisan na "Old Traforu", iako su u Evertonu prokomentarisali da "nemaju blage veze o tome".

Isti list navodi da se neće čekati čak ni utakmica između Junajteda i Svonsija, u pretposljednjem kolu Premijer lige da se objelodani ime nasljednika legendarnog mendažera, čije je povlačenje uslijedilo dan nakon vijesti o tome da će morati da operiše kuk narednog ljeta.

Fergusonovo povlačenje sa klupe ne znači i odlazak iz kluba, jer će on ostati u Bordu čelnika sa zadatkom da blisko sarađuje sa svojim nasljednikom i to samo potvrđuje da bi njegov nasljednik mogao da bude Mojes, Škot i dobar prijatelj, jer je malo vjerovatno da bi Murinjo prihvatio da ima "tutora".

Fergusonu je ponuđeno još tokom sezone 1999/2000 da bude asistent Fergusonu u Junajtedu.

Izgleda da Fergi zna zašto baš on.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Laurence Griffiths)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC