• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo i Sarajevo, nakon 113 minuta igre, 0:0

Sarajevski derbi, 101. po redu, između Željezničara i Sarajeva, okončan bez pogodaka. Meč dva puta prekidan zbog bakljada navijača.

 Željo i Sarajevo, nakon 113 minuta igre, 0:0 Izvor: MONDO

Duel dva najpopularnija sarajevska tima trajao je ukupno 113 minuta. Gostujući navijači u dva navrata zasipali su teren bakljama, nakon čega je susret bio prekidan, a prilikom drugog prekida i navijači Želje su pretjerali sa pirotehnikom, pa je prvo poluvrijeme produženo za šest, a drugo za sedam minuta. Ipak, ono što je najvažnije, utakmica je okončana bez pogodaka, pa je Željezničar zadržao devet bodova prednosti u odnosu na najljućeg rivala, ekipu Sarajeva, koja je najbliži pratilac.

Tri kola prije kraja, Željezničaru nedostaje još jedan bod da i teoretski odbrani titulu, što još nikome nije uspjelo do sada u istoriji Premijer lige BiH.

Trener Sarajeva Husref Musemić zbog problema sa srcem ne prisustvuje derbiju. On je već nekoliko dana u bolnici, a danas je uspješno operisan u Kliničkom centru Univeziteta u Sarajevu. Musemiću je ugrađen bajpas, a fudbaleri Sarajeva na teren su istrčali noseći majice podrške za svog trenera. Ekipu sa klupe predvodi Musemićev pomoćnik Abdulah Oruč.

TOK UTAKMICE:

10. minut - Prva prilika na utakmici za Željezničar. Muamer Svraka je pokušao, ali Dejan Bandović nije se dao iznenaditi.

12 - Uzvraća Sarajevo. Dobar šut Muhameda Džakmića - Marijan Antolović brani.

13 - Nova prilika za „plave“. Elvir Čolić dobio je loptu na desnoj strani, ali je Bandović uspio da skrene loptu u korner.

19 - Srđan Stanić prošao je po lijevoj strani, centrirao, Armin Hodžić je uputio jak udarac, Bandović odbranio, ali je sudija prethodno signalizirao da je Staniću lopta pobjegla u gol-aut.

20 - Utakmica je nakratko prekinuta. Sa sjeverne tribine, gdje su smješteni navijači Sarajeva, ubačen je veliki broj baklji na teren. Nakon šest minuta prekida, utakmica je nastavljena.

29 - Željezničar za sada bolji. Kombinovali su Hodžić i Eldin Adilović, najbolji strijelac Želje pao je nakon starta Ivana Tatomirovića, ali se sudija Danijel Pajić iz Bijeljine nije oglasio.

32 - Prva javna opomena na utakmici. Žuti karton zaradio je defanzivac domaćih Jadranko Bogičević.

40 - Rasplamsala se borba na terenu. Nakon Bogičevića, „požutio“ je i igrač Sarajeva Mario Tadejević.

45 - Igra se sudijska nadoknada u prvom dijelu. Zbog šestominutne bakljade gostujućih navijača sredinom prvog poluvremena, sudija Pajić upravo toliko je pokazao da će biti produžen prvi dio utakmice.

45 - Džakmić je pokušao da vrati loptu svom golmanu, Adilović nije stigao da reaguje, pa je Sedin Torlak uspio da otkloni opasnost.

DRUGO POLUVRIJEME

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena u sastavima.

50 - Za sada bez ozbiljnijih prilika u drugom dijelu meča.

57 - Iako je u prvom poluvremenu derbi bio prekinut na šest minuta, nakon čega su sudija i delegat upozorili navijače da će u slučaju novih ispada isprazniti sjevernu tribinu, navijači Sarajeva ponovo ubacuju pirotehniku u teren. Istom mjerom sa juga uzvraćaju i domaći navijači. Novi prekid!

66 - Konačno uzbuđenje u drugom poluvremenu. Lopta je stigla do Adilovića, koji iz dobre prilike sa desetak metara šutira visoko preko gola bordo tima.

68 - Jadranko Bogičević šutirao je iz slobodnog udarca, ali direktno u čuvara mreže Sarajeva Bandovića.

72- Izvršena je prva izmjena na utakmici. Vernes Selimović zamijenio je Elvira Čolića.

75 - Najbolja šansa za Sarajevo. Hadžić je izašao sam pred Antolovića, pokušao da ga lobuje, ali je golman Želje na vrijeme istrčao i uspio da odbrani njegov udarac.

77 - Uzvraćaju domaći. Svraka je proigrao Adilovića, koji snažno šutira, ali je Bandović ponovo na mjestu.

77 - I Tomislav Tomić (Željezničar) upisan je u Pajićevu bilježnicu.

78 - Nova izmjena, prva u redovima Sarajeva. Teren je napustio Samir Radovac, a umjesto njega u igri je Radan Šunjevarić.

81 - Opomenut je još jedan fudbaler, Hodžić je zaradio žuti karton.

82 - Umjesto Torlaka na terenu je Denis Čomor. Samo što je ušao u igru, Čomor je opomenut.

85 - Pokušao je ponovo Adilović iz teške situacije, ali je lopta završila pored gola.

88 - „Požutio“ i Hadžić.

88 - Samir Bekrić mijenja Srđana Stanića u ekipi Željezničara.

89 - Sarajevo: Neprimjetni Anes Haurdić napušta teren, u igri je Ognjen Todorović.

90 - Sedam minuta sudijske nadoknade vremena!

96 - Armin Hodžić proigrao je Bekrića, ali Bandović je večeras nesavladiv.

90+7 - Nakon 113 minuta igre, Željezničar - Sarajevo 0:0, kraj!

ŽELJEZNIČAR: Antolović, E. Čolić (od 72. min. Selimović), Bogičević, Adilović, Stanić (od 88. min. Bekrić), Hodžić, B. Čolić, Vasilić, Svraka, Tomić, Urdinov. Trener: Amar Osim.

SARAJEVO: Bandović, Torlak (od 82. min Čomor), Haurdić (od 89. min. Todorović), Melunović, Hadžić, Tatomirović, Džakmić, Tadejević, Dupovac, Radovac (od 78. min. Šunjevarić), Suljić. Trener: Abdulah Oruč.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC