• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Majstorije Adebajora na Bridžu

Napadač Totenhema prelijepim golom i sjajnom asistencijom, poslije ofsajda, donio bod svom timu protiv Čelsija - 2:2.

 PREMIJER: Majstorije Adebajora na Bridžu Izvor: MONDO

U zaostaloj utakmici 33. kola Premijer lige Čelsi i Totenhem odigrali neriješeno 2:2 u londonskom derbiju i trku za direktan plasman u Ligu šampiona učinili veoma neizvjesnom.

Čelsi 69, Arsenal 67, Totenhem 66 bodova. Ta tri kluba u preostala dva kola Premijer lige boriće se da pored šampiona Mančester junajteda i drugoplasiranog Mančester sitija naredne sezone direktno predstavljaju Englesku u Ligi šampiona, dok će onaj ko se nađe u sredini ići u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Do kraja su ostala još dva kola, u kojima će Čelsi igrati protiv Aston Vile (u gostima) i Evertona (kod kuće), Arsenal protiv Vigana (kod kuće) i Njukasla (u gostima), a Totenhem protiv Stouka (u gostima) i Sanderlenda (kod kuće).

Iako je Čelsi u boljoj poziciji nego dva gradska rivala, "plavci" su u srijedu uveče na svom Stamford Bridžu mogli mnogo više da dobiju da su pobijedili.

Dva puta su vodili, golovima Oskara u 11, poslije kornera i Ramireša u 39. minutu, poslije dodavanja Fernanda Toresa, ali su "pjevci" stizali prednost zahvaljujući raspoloženom Emanuelu Adebajoru.

Visoki napadač prvo je majstorskim golom u 26. minutu izjednačio na 1:1, a potom je u 80. petom proigrao Gilfija Sigurdsona, koji nije imao težak zadataka da savlada Petera Čeha za 2:2. Ipak, Adebajor je u toj situaciji bio u malom ofsajdu!

Bez obzira što su dva puta "jurili" rezultat, igrači Totenhema u posljednjim trenucima mogli su i do sva tri boda, ali je šut Gereta Bejla iz slobodnog udarca bio preslab da bi se savladao Čeh.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigrao je cijeli meč na mjestu štopera u ekipi Čelsija.

TABELA: Mančester j. 85, Mančester s. 75, Čelsi 69, Arsenal 67, Totenhem 66, Everton 60, Liverpul 55, VBA 48, Svonsi 46, Vest Hem 43, Stouk 41, Fulam 40, Aston Vila 40, Sautempton 39, Sanderlend 38, Norič 38, Njukasl 38, Vigan 35, Reding 28, KPR 25.

(MONDO, foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vedad Zukic

Bolje bi CRISTIANO RONALDO od njega ansistiro

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC