• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Sve OK. Oruč: Pokušaćemo nemoguće!

Derbi sarajevskih rivala, Željezničara i Sarajeva, 101. po redu, završen je bez pobjednika, ali i bez golova.

 Osim: Sve OK. Oruč: Pokušaćemo nemoguće! Izvor: MONDO

Ipak, gledaoci na ispunjenoj Grbavici imali su šta da vide. Prilika je bilo na obje strane, a više ih je propustio aktuelni šampion Željezničar. Ipak, na kraju je ostalo 0:0. Fudbaleri Sarajeva tako su onemogućili svoje rivale da se već sada raduju šampionskoj tituli, ali pravo čudo trebalo bi da se desi u preostala tri kola da "plavi" sa Grbavice ne stignu do novog trofeja.

"Nedostaje nam još jedan bod. U drugom poluvremenu napravili smo veći pritisak nego u prvom dijelu igre, nismo dozvolili Sarajevu da nas ozbiljnije ugrozi, osim jedne šanse koju su imali. Mislim da smo po prilikama zaslužili pobjedu. Pokazali smo da smo spremnija ekipa od Sarajeva, bez obzira što je rezultat bio 0:0. Ali, sve je OK. Večerašnja utakmica nije nas udaljila od našeg cilja", prokomentarisao je derbi Amar Osim, čija ekipa će već u narednom susretu protiv Veleža u Mostaru imati priliku da osvajanjem boda ili sva tri i matematički odbrani titulu.

Na klupi Sarajeva, umjesto Husrefa Musemića, koji je danas uspješno operisan te mu je ugrađen bajpas zbog srčanih problema, sjedio je njegov pomoćnik Abdulah Oruč.

"Čestitao bih Željezničaru na korektnoj igri. Ambijent je nosio navijači i mislim da smo uspjeli da zadovoljimo njihove ukuse. Ukoliko Željezničar uspije da sačuva ovih devet bodova prednosti, mi ćemo im čestitati, ali mi ćemo do kraja pokušati da odigramo kvalitetno i ostvarimo nemoguće", naglasio je Oruč.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC