• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojes je!

"Kada smo pričali o mom nasledniku jednoglasno smo se složili da je Dejvid Mojes taj", rekao je legendarni ser Aleks Ferguson.

 Mojes je!  Izvor: MONDO

Zvanično: Dejvid Mojes naslijediće sera Aleksa Fergusona na mjestu menadžera Mančester Junajteda, poslije skoro 27 godina.

U danu kada je Everton zvanično saopštio da Mojes odlazi na kraju sezone, nešto kasnije je i Junajted na svom oficijelnom portalu postavio vijest da će Škot zamijeniti Škota i to od 1. jula.

"Kada smo pričali o kandidatima za koje smo smatrali da mogu da posjeduju prave osobine da budu menadžeri Mančester Junajteda, jednoglasno smo se složili oko toga da je Dejvid Mojes taj", izjavio je Ferguson poslije dugog sastanka Borda, koji je pratilo "ludilo" na online medijima, uključujući i zvanične stranice Junajteda na Facebooku i Twitteru.

Dva puta je klub povlačio sliku dobrodošlice novom menadžeru sa Facebook profila prije nego što je uslijedila zvanična potvrda ovog transfera, a isfrustrirani engleski novinari koji su sami sebe demantovali više puta čekajući nešto što su svi već znali da će uslijediti često su komentarisali:

"Ne zamjerite Junajtedu, nisu ovo radili 27 godina", a bilo je i komentara:

"Ovo bi u Čelsiju prošlo kao 'dobar dan'".

"Oduševljen sam što je ser Aleks prepoznao mene kao nekoga ko je dostojan da ga naslijedi na svom mjestu. Imam ogromno poštovanje prema svemu što je uradio u karijeri, naročito za ovaj klub", rekao je Mojes, koji se prethodno u četvrtak ujutru rastao od predsjednika Evertona riječima da zaista želi da prihvati izazov na "Old Trafordu".

Tako su završene dvije ere: jedna Fergusonova koja je trajala od 1986. godine i druga Mojesova, koja je na "Gudisonu" trajala od 2002. godine.

I jedan i drugi u još dva navrata predvodiće crvene i plave, a onda će se Ferguson povući u Bord direktora Junajteda, a Mojes biti prvi kojeg će mnoge generacije navijača Mančestera gledati na mjestu čuvenog Fergija. Koliko će se tu i zadržati? Pitanje je...

I dok se mnogi plaše kako će se Mojes, koji za 11 godina u Evertonu nije pobijedio u gostima ni Junajted, ni Liverpul, ni Čelsi, ni Arsenal, snaći pred ovakvim izazovom, Junajted je svoje povjerenje prema čovjeku koji nema iskustva u Ligi šampiona iskazao u vidu - šestogodišnjeg ugovora.

"Imao sa savršen posao u Evertonu, sa nevjerovatnim predsjednikom kluba, bordom direktora i grupom sjajnih igrača. Od danas do kraja sezone uradiću sve što je u mojoj moći da završimo na što boljoj poziciji na tabeli. Everton ima fantastične navijače koji su igrali veliku ulogu u svakoj od mojih godina na 'Gudisonu' i zahvaljujem im se iz sveg srca za podršku koju su dali i meni i igračima. Everton će mi biti jako blizak do poslednjeg dana života", rekao je 50-godišnji Mojes.

Dvadeset i jednu godinu stariji Ferguson rekao je:

"Dejvid je čovjek sa stavom i ima izražene radne navike. Uvijek sam poštovao način na koji je radio svoj posao i pokušao sam još davne 1998. da ga nagovorim da mi postane asistent ovde. On je tada bio mlad čovjek na početku karijere i potom je radio sjajne stvari u Evertonu. Nema ni trunke dileme oko toga da li on ima sve kvalitete koji su potrebni da bi bio menadžer ovog kluba".

Jedan od članova porodice Glejzer, Alvi, nije imao problem da kaže čija je bila posljednja u izboru novog menadžera:

"Potraga za novim menadžerom bila je veoma kratka. Aleks je bio izuzetno jasan sa svojim preporukama šta je potrebno da se uradi".

Čovjek je sve rekao...

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP/Martin Rickett)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC