• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrali fudbal 72 sata, dali 1.065 golova!

U Mančesteru je odigrana vjerovatno najduža fudbalska utakmica svih vremena, koja je trajala tri dana. Krajnji rezultat - 603:462.

 Igrali fudbal 72 sata, dali 1.065 golova!  Izvor: MONDO

Nevjerovatni momci iz Mančestera igrali su u dvorištu Srednje škole "Stretford" utakmicu koja je trajala 72 časa, a rezultat je bio 603:462!

Razlog?

Veoma human... To je bila humanitarna utakmica i oni su za to vrijeme od posmatrača i prolaznika uspjeli da skupe 20.000 funti, koje su potom uplatili za lokalnu bolnicu koja se brine između ostalog i o nezbrintoj djeci grada.

U igri je učestvovalo 36 igrača, koji su se u tri različite postave smjenjivali na terenu svakih pet sati i tako tri dana bez prestanka, a kada nisu igrali, spavali su i odmarali se u obližnjem šatoru. Niko nije napuštao dvorište, odnosno odlazio kući...

Konačan rezultat bio je 603:462 za ekipu pod imenom Stokpot Albion. Oni su bili bolji od Mančester Roversa. Ovaj maratonski duel trajao je kao 48 standardnih fudbalskih utakmica.

Humani momci čekaju, između ostalog, i odgovor komisije "Ginisove knjige rekorda" u nadi da su prikupljajući pomoć za najmlađe nezbrinute sugrađane ujedno i postavili novi svjedski rekord kada je u pitanju trajanje jedne fudbalske utakmice.

U Mančesteru se svi nadaju da su ispunili sve uslove da obore godinu dana star rekord koji su postavili Holanđani, koji su neprekidno igrali 62 sata.

Živio fudbal!

(N. J. - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC