• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović za MONDO: Ne damo četvrto mjesto!

Kapiten Jagodine kaže da bez obzira na Kup i obezbjeđeno mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope neće zanemariti plasman u Jelen Superligi.

 Stojanović za MONDO: Ne damo četvrto mjesto!  Izvor: MONDO

Do kraja fudbalskog prvenstva Srbije ostala su još četiri kola.

Pored neizvjesne trke za titulu između "vječitih rivala" Partizana (61 bod) i Crvene zvezde (59) i borbe za opstanak u kojoj je nekoliko klubova ugroženo, znak pitanja nalazi se i pored pozicije broj četiri, koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Na tom mjestu je trenutno Jagodina sa 43 boda, tri više od Rada, a pet od OFK Beograda, ali Jagodinci su u srijedu uveče osvojili Kup Srbije i kroz to takmičenje obezbijedili  uzastopni izlazak na međunarodnu scenu.

Pobjeda protiv Vojvodine na stadionu Partizana (1:0) donijela im je istorijski trofej, ali kapiten Miloš "Popaj" Stojanović u razgovoru za MONDO kaže da to ne znači da će se ekipa opustiti u finišu prvenstva.

"Maštao sam da podignem pobjednički pehar Kupa na stadionu Partizana. Nisam mogao da vjerujem da je takav osjećaj! Pretpostavljao sam da je dobro, ali ono je nešto neopisivo i sigurno će ostati u sjećanju za cijeli život", još je Stojanović bio pod utiskom utakmice sa Novosađanima, ali brzo se uozbiljio:

"Moramo da izguramo do kraja. Pokazali smo svima u Srbiji da smo ozbiljna ekipa i ozbiljan klub i zato moramo da zadržimo četvrtu poziciju. To nam je cilj, ali svakako da nam je sada mnogo lakše. Obezbijedili smo izlaz u Evropu i donijeli trofej Kupa u Jagodinu, to je velika stvar za ovaj klub i grad. Ušli smo u istoriju srpskog fudbala, ali moramo da nastavimo dalje", dodao je 28-godišnji napadač, trenutno vodeći strijelac domaćeg prvenstva sa 15 golova.

Narednu utakmicu Jagodina će igrati protiv već otpisanog Smedereva, u gostima, a potom na svom terenu protiv Spartak Zlatibor vode, na strani protiv BSK Borče i na kraju kao domaćin Donjem Sremu.

"Možda će nam najteže doći gostovanje u Smederevu (u subotu), jer imamo malo vremena da se odmorimo. Normalno je da se proslavi sve ovo. Slavili smo u srijedu poslije utakmice, ali nam večeras i Grad organizuje proslavu", rekao je popularni "Popaj" uz osmjeh.

Stojanović trenutno igra najbolju sezonu u karijeri. Vodeći je na listi strijelaca, osvojio je Kup, a upisao je i 100. nastup u dresu Jagodine.

Ipak, ugovor sa "ćuranima" ističe mu za šest mjeseci i pitanje je da li će naredne sezone igrati na stadionu podno Đurđevog brda.

"Mogu da kažem da sam učestvovao u svim istorijskim uspjesima Jagodine: ulazak u Superligu, pobjede protiv Crvene zvezde i Partizana, pa prošle sezone najbolji plasman na tabeli (četvrti) i izlazak u Evropu. Sada sam podigao pehar Kupa i trenutno sam najbolji strijelac lige, a daće Bog da tako i ostane. Jagodina je moja druga kuća. Mnogo toga lijepog sam doživio ovde i zavolio ovaj klub i ovaj grad. Imam ugovor do kraja godine, dakle još šest mjeseci, pa ćemo uskoro sjesti i vidjeti šta dalje. Izvanredno se osjećam ovde, ali možda sada i jeste trenutak za nešto više. Sve će biti u dogovoru sa klubom, da bude najbolje za njih i za mene".

Za kraj, Stojanović je za MONDO otkrio šta je zaista želio u 62. minutu finalne utakmice sa Vojvodinom, kada je jedan volej iskosa sa desne strane završio daleko od gola, dok je na drugoj stativi usamljen loptu čekao Filip Arsenijević.

"Iskreno, htio sam da dodam Arsenijeviću! Probao sam da odigram unutrašnjom i nijednog trenutka nisam pogledao gol! Vidio sam Arsenijevića i Trajkovića, pa sam probao malo oštrije da pošaljem loptu, da ne bude balon pošto je Trajković viši. Želio sam brzo da odigram, ali promašio sam loptu i djelovalo je kao da sam šutirao, ali nijednog trenutka nisam pomislio na to", objasnio je.

"Volio bih da sam postigao gol i u finalu, ali najbitniji je učinak ekipe. Ništa ne može da bude važnije od pobjede i nije bitno ko je dao gol", dodao je Miloš Stojanović.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC