• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Čestitke Barseloni

Trener Reala nakon remija sa Espanjolom i definitivno izgubljene titule, čestitao najvećem rivalu na osvajanju trofeja Primere.

  Murinjo: Čestitke Barseloni  Izvor: MONDO

Barselona je i definitivno postala šampion Španije u sezoni 2012/2013. dan prije odigravanja meča 35. kola Primere sa Atletikom u Madridu.

To joj je omogućio Real Madrid, dojučerašnji šampion, koji je u Barseloni odigrao neriješeno sa Espanjolom (1:1) i tako i definitivno izgubio sve šanse da odbrani tron.

Budući da je Real zbog meča finala Kupa Kralja unapred odigrao i meč 36. kola Primere, bilo je jasno da Barseloni mogu samo da čestitaju osvajanje trofeja.

Klub sa Nou Kampa, uz dva meča manje u odnosu na Real, ima 88 bodova, sedam više od prošlogodišnjeg prvaka.

Prvi je čestitke Kataloncima uputio trener Reala Žoze Murinjo.

"Čestitam Barseloni, njihovom treneru, igračima, menadžerima i navijačima. Osvojili su trofej koji je do sada bio u našim rukama, i najmanje što zaslužuju je da im čestitamo. Prošle godine smo mi bili najbolji i pričali smo o velikom uspehu koji smo ostvarili. A sada je došao red na njih i zaista zaslužuju da im čestita na tituli", izjavio je Murinjo.

On je zamjerio novinarima što su ga poslije duela u kojem su definitivno izgubili trku za titulom pitali zašto u sastavu sa Espanjolom nije bilo Pepea.

"Mi ovdje pričamo o novom šampionu Primere, a vas zanima pojedinac. To je bila moja odluka da ga izostavim iz tima i to je to. Ja sam trener i ne moram da se pravdam. Od prvog do posljednjeg dana na ovom mjestu ja sam taj koji odlučuje. Ponekad mogu da podijelim sa drugima razloge mojih odluka, a nekad i ne. I u petak u finalu Kupa kralja odluka o tome ko će igrati biće samo moja. I ja ću, kao i uvijek, snositi odgovornost za to", dodao je Murinjo, čiji je tim protiv Espanjola stigao do izjednačenja u 58. minutu preko Iguaina, nakon što su domaćini poveli golom Stuanija u 23. minutu meča.

Real Madrid posljednju priliku da se ove sezone okiti trofejom imaće u petak kada se sastaje sa gradskim rivalom Ateltikom u finalu Kupa Kralja.

(MONDO, foto: Beta/AP/Paul White)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC