• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Votfordovo "čudo neviđeno"!

Tim Đanfranka Zole stigao na korak od Premijer lige, odbranjenim penalom u 97. minutu i golom postignutim u sljedećoj akciji.

 Votfordovo "čudo neviđeno"! Izvor: MONDO

Kakvu šansu je propustila ekipa Lestera i kako se sreća osmijehnula Votfordu...

Lester je kao gost branio 1:0 iz prvog polufinalnog susreta, a Votford u 97. minutu stigao do željena dva gola prednosti - 3:1, pa će na 27. maja Vembliju igrati za plasman u Premijer ligu protiv Brajtona ili Kristal Palasa, čija prva utakmica je završena bez golova.

Votford je od 65. minuta vodio rezultatom 2:1 i dvomeč sa Lesterom išao je ka produžecima, jer u engleskom plej-ofu ne važi pravilo gola u gostima.

Gostima se ukazala prilika da u samom finišu iz penala izjednače na 2:2 i odu dalje, ali je nekadašnji golman Arsenala Manuel Almunija nogama odbranio šut Francuza Antonija Nokera.

Sudijska nadoknada vremena trebalo je da traje samo četiri minuta, međutim, gužva oko penala dodatno produžila meč i "najstroža kazna" izvedena je poslije 96:30 minuta igre.

Uslijedio je kontranapad po desnom krilu, centaršut na "drugu" stativu i povratna lopta u sredinu, gdje je natrčao Troj Dini i "zakucao" loptu u mrežu!



Šok na licima igrača i stručnog štaba Lestera, žurka domaćih fudbalera i navijača na terenu Vikarejdž rouda, popularnog "Vika"...

Video

Zanimljivo je da je nesrećni Noker u posljednjem kolu Čempionšipa bio Lesterov junak, jer je u 91. minutu postigao pogodak za pobjedu nad Notingem Forestom i šesto mjesto na tabeli. Bez tog gola se Lester ne bi ni plasirao u plej-of, već bi šansu da se vrati u elitu dobio Bolton.

Votford je istog tog dana tražio pobjedu nad Lidsom za proboj na drugu poziciju i direktan plasman u Premijer ligu, ali je sa igračem manje primio gol u 90. minutu i kod kuće izgubio od Lidsa - 1:2.

Tako se prvoplasiranom Kardifu pridružio Hal.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC