• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrđa napušta Sion

Srpski fudbaler najavio da će po završetku sezone napustiti redove švajcarskog kluba zbog nesuglasica sa trenerom-igračem Đenarom Gatuzom.

 Mrđa napušta Sion Izvor: MONDO

Dragan Mrđa je u proljećni dio sezone ušao izuzetno ambiciozno pošto se potpuno oporavio poslije teške operacije zbog koje je pauzirao skoro godinu dana.

Dobru formu nagovijestio je i pogotkom u Kup utakmici protiv Kriensa, ali je onda jedna nesuglasica na prijateljskoj utakmici u Milanu dovela do toga da ga Đenaro Gatuzo eliminiše iz konkurencije.

"Profesionalac sam i svako koga pitate u Sionu će vam reći koliko sam predan klubu koji je bio uz mene u najtežim trenucima moje karijere. Međutim, nepravdu i loš odnos nisam mogao da izdržim i rekao sam Gatuzu šta mi je bilo na duši u želji da zaštitim sopstveni integritet", izjavio je Mrđa.

Bivši reprezentativac Srbije radi odvojeno od prvog tima, a na trening utakmicama je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Međutim, odluke da se vrati među startere nema i pored ne baš sjajnih rezultata koje Sion postiže u proljećnom dijelu sezone.

"U godinama sam kada smatram da mogu da pružim najviše. Nije mi mjesto na klupi. Kako stvari trenutno stoje, ovog ljeta ću promijeniti sredinu i napustiti Sion. Olakšavajuća okolnost je što po ugovoru imam pravo na takvu odluku", dodao je Mrđa.

Interesantno je da je od Gatuzovog dolaska u Sion, Mrđa bio taj koji mu se našao na usluzi i da su imali izvanredan odnos. Čak je i na savjet iskusnog Italijana, Mrđa pred povratak na teren išao na preglede u Milanelo kod doktora Tavene.

Gatuzo je peti trener Siona u ovoj sezoni. Od početka marta ekipa je pod njegovim vođstvom ostvarila dva trijumfa i četiri remija, uz pet poraza i tako ispala iz konkurencije za jedno od prva dva mjesta koja vode u Ligu šampiona, što je bila glavna ambicija kluba.

Mrđa je prije dolaska u Sion 2010. godine, nastupao za Crvenu zvezdu, Jedinstvo iz Uba, Vojvodinu, a igrao je i za Lirs, Veregem i Himki.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC