• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević: Želimo sebi što i komšijama - SP

Treći strijelac Bundeslige sa 15 golova Vedad Ibišević optimista je kad je u pitanju plasman Bosne i Hercegovine na Mundijal 2014. godine u Brazilu.

 Ibišević: Želimo sebi što i komšijama - SP Izvor: MONDO

Napadač Štutgarta je sa dva pogotka protiv Šalkea proteklog vikenda izbio na treću poziciju golgetera njemačkog prvenstva iza Štefana Kislinga iz Leverkuzena (24) i Roberta Levandovskog iz dortmundske Borusije (23).

Njegove "švabe" nisu ove sezone briljirale u Bundesligi, gdje su u donjem dijelu tabele, ali su izborile plasman u finale Kupa Njemačke, u kojem se sastaju sa Bajernom 1. juna.

"Teško je očekivati da ćemo dobiti najbolji tim na planeti, ali ako se budemo borili tokom cijelog meča, to nije nemoguće. Sezonu smo spasili ulaskom u finale i plasmanom u Ligu Evrope, tako da ćemo u utakmici sa Bajernom na jedan način biti rasterećeni. Znamo da su bolji, ali na teren u Berlinu nećemo izaći sa podignutom bijelom zastavom", rekao je Ibišević agenciji "Anadolija", a prenose sarajevski mediji.

Popularni Vedo je nezamljenjiv član tima Safeta Sušića, koji je lider grupe u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Predstojeća utakmica u Letoniji jedna je od važnijih za nas. Ukoliko pobijedimo u Rigi napravićemo još jedan veliki korak ka Mundijalu. Posebno mi je drago što ću sa Štutgartom igrati finale Kupa Njemačke i ostati u takmičarskom ritmu pred duel sa Letoncima".



Ibišević je prokomentarisao i šanse ostalih selekcija iz bivše Jugoslavije da se domognu plasmana na Mundijal.

"Ono što želimo sebi, želimo i komšijama. Iskreno se nadam da će Hrvatska, Crna Gora, naravno, i BiH igrati na SP u Južnoj Americi. Oni imaju nešto teže zadatke, jer su u grupi sa favoriziranim Belgijancima i Englezima. Međutim, ako ne direktno onda mogu kroz baraž do Brazila", naglasio je centarfor "zmajeva".

Takođe osvrnuo se i na predstojeće veliko finale Lige šampiona na londonskom Vembliju, u kojem će 25. maja snage odmjeriti Bajern i Borusija Dortmund.

"Bajern je dominirao u Njemačkoj zbog duže klupe i zato je napravio ogromnu razliku nad 'žuto-crnima', te im preoteo titulu prvaka. Ali, Borusija u 90 minuta može da pobijedi svakoga. Šanse su podjednake. Iskreno, moje simpatije biće blago na strani Levandovskog i društva", otkrio je Ibišević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC