• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lola: Biće golova... više u mreži Zvezde

Milan Smiljanić očekuje "vječiti derbi" sa dosta golova i pobjedu Partizana. Cijeni protivnika i druga Nikolu Petkovića.

 Lola: Biće golova... više u mreži Zvezde  Izvor: MONDO

Mnogo toga u igri Partizana u "vječitom derbiju" zavisiće od Milana Smiljanića.

Zamjenika kapitena "parnog valjka" očekuje puno posla na sredini terena, ispred odbrane aktuelnog prvaka i lidera u Superligi. Uprkos svemu, spreman je da odgovori na sve zadatke i da, kako je istakao, javnosti dokaže da je Partizan kvalitetniji tim od Crvene zvezde.

Odigrao je "Lola" puno značajnih utakmica u dresu Partizana, a ovu predstojeću uporedio je sa onom od prije dvije sezone kada su crno-bijeli golom Princa Tejga pobijedili u Humskoj i praktično obezbijedili šampionsku titulu.

Slično je bilo i sezonu prije, ali tada Smiljanić nije bio akter utakmice koju je fenomenalnim golom riješio Radosav Petrović.

"Nije ovo nova situacija za nas, slično je bilo kada smo pobijedili golom Tejga u Humskoj. Krivo mi je što smo sada izgubili veliku prednost, ali imamo priliku da pokažemo da nismo slučajno pet godina šampioni i da želimo šestu titulu", počeo je Smiljanić.

Oba prethodna direktna duela za titulu završena su pobjedama Partizana sa po 1:0. "Vezista" crno-bijelih ne bi imao ništa protiv da taj rezultat bude i u subotu.

"Prihvatio bih bez razmišljanja 1:0, ali mislim da će obe ekipe otvoreno ući u duel i da će biti dosta golova. Nadam se više u mreži rivala", optimista je Smiljanić.

Iako će se poslije derbija odigrati još dva kola, malo je onih koji vjeruju da će se situacija na tabeli mijenjati poslije okršaja Partizana i Crvene zvezde.



"Došli smo u situaciju da jedna utakmica odlučuje o svemu što smo radili tokom sezone, da da sud da li je bilo dobro ili loše. Srećan sam što će derbi odlučiti šampiona".

Smiljanić smatra da su šanse u derbiju podjednake.

"U derbiju niko nikad nema prednost. Ima dosta primjera kada je jedan od dva tima bio favorit i ubjedljivo prvi na tabeli, pa opet gubio duele sa 'vječitim rivalom'. Ne bih dao prednost Partizanu, nema favorita. Mi ulazimo hladne glave i idemo na pobjedu".

On kaže da neće valjati ako Partizan u meč uđe s namjerom da osvoji bod.

"Ako u utakmicu uđemo sa željom da izborimo remi, mislim da to neće biti dobro. Moramo da igramo bez kalkulacija i da pokažemo ljudima da smo kvalitetniji i bolji tim".

A, to znači da će lider Superlige 'napasti pobjedu'.

"Hoćemo od prvog minuta. Isto bi bilo i da je razlika ostala na '+11', to je fudbalska filozofija Partizana", objašnjava iskusni 26-godišnji fudbaler.

Smiljanić poštuje rezultate najvećeg rivala, ali ipak smatra da će u Humskoj sve zavisiti od njega i saigrača.

"Cijenim Zvezdu, u dobroj je formi, vezala je puno pobjeda i gaji nadu da može da nas pobijedi i prestigne na tabeli. Ne bih nikog izdvojio iz tog tima... Moje mišljenje je da sve zavisi od nas i ako budemo na nivou naših igara iz većeg dijela sezone, izuzev one dve-tri nedelje kada smo loše igrali, da ćemo doći do pobjede".

Poznato je da su Lola Smiljanić i fudbaler Zvezde Nikola Petković dobri prijatelji. Međutim, u subotu neće biti pardona među njima kada se susretnu na terenu jedan naspram drugog.

"Čitam njegove izjave... On mi je super drugar. To je igrač koji 'osjeća' derbi i sigurno da on može da donese prevagu na stranu Zvezde, ali ne u igračkom smislu već kao čovjek".

Ima li međusobnog 'peckanja'?

"Uvijek ima i to je normalno", podvukao je Smiljanić.

(V. S. MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC