• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI: Jojić čuva Partizanovu titulu! VIDEO

Crno-bijeli pobijedili u 144. "vječitom derbiju", golom Miloša Jojića iz slobodnog udarca u finišu!

 DERBI: Jojić čuva Partizanovu titulu! VIDEO Izvor: MONDO

Partizan je nadomak još jedne titule šampiona, šeste uzastopne!

Crno-bijeli će nakon tekuće sezone postati izjednačeni sa Crvenom zvezdom u broju pehara namijenjenih prvaku. Od unošenja još jednog trofeja u klupske vitrine dijeli ih bod!

Neophodno je konstatovati - apsolutno zasluženo!

Tim Vuka Rašovića bio je bolji u najvećem dijelu 144. derbija, promašio veliki broj prilika i na kraju postigao gol. Precizan je bio Miloš Jojić u 88. minutu, iz "slobodnjaka" sa 20 metara!

Iako su gosti bolje počeli meč na stadionu u Humskoj i prvi zaprijetili (Filip Kasalica pogodio prečku), domaći su ostali pribrani i u drugom poluvremenu potpuno nadigrali najvećeg rivala.

Lazar Marković i Aleksandar Mitrović bili su najbolji igrači na terenu, iako nisu postigli gol. Mladi centarfor istakao se u konstantnoj borbi sa četvoricom defanzivaca Crvene zvezde, dok je njegov takođe mladi kolega iz veznog reda neprestano stvarao velike probleme razbijenim linijama vicešampiona Srbije.

Sa druge strane, zadnja linija crno-bijelih nije imala mnogo posla. Velikim dijelom to je uzrokovala i povreda Darka Lazovića, koji je u 14. minutu suznih očiju napustio teren, držeći se za koljeno. Zamijenio ga je Abiola Dauda, ali nije uspio da bude primjećen.

Neizvjesnost oko pobjednika derbija i šampionske trke trajala je do kraja meča samo zbog golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića. "Skinuo" je veliki broj šuteva domaćih, ali nije znao kako da reaguje na Jojićev odlučujući udarac.

POGLEDAJTE JEDINI GOL U DERBIJU

Lopta u mrežu Crnogorca nagovijestila je izvjesnost do kraja derbija i prvenstva 2012/13. Partizan je praktično odbranio titulu, a Vuk Rašović pošao stopama svog nekadašnjeg kolege Aleksandra Stanojevića.

Zanimljivo, poput svog bivšeg saradnika, takođe je poslije tri nedjelje na klupi crno-bijelih dočekao derbi koji je odlučivao šampiona. Takođe je branio minimalnu prednost. I takođe pobijedio.

"Sve je bilo impresivno, počev od naših navijača koji su prenijeli energiju na teren... Ovo je zajednička pobjeda njih i igrača. Postojao je pritisak, ovo nije bila obična utakmica, ulog je bio ogroman i bili smo malo oprezniji, ali način na koji smo igrali u drugom poluvremenu je model po kojem treba da igra Partizan", izjavio je mladi trener, čiji tim je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u derbijima.

Njegov kolega sa klupe poraženog tima Rikardo Sa Pintu nije bio zadovoljan. Očekivano.

"Teško mi je, bila su velika očekivanja, imali smo šanse u prvom dijelu, mogli smo, znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo da ćemo uspjeti da pobijedimo. Poremetila nas je povreda Lazovića, pokušali smo da nastavimo, ali potom se povrijedio i Mikić. Morali smo da rizikujemo, ali nismo mogli da ubacimo još jednog napadača zbog toga", rekao je Portugalac.



PROČITAJTE TOK MEČA:

97 - Vešović udara Sašu Ilića, a Milorad Mažić svira kraj.

96 - Uzavrele strasti na terenu! Nikola Maksimović dobija crveni karton, nakon grubog faula Saše Markovića.

93 - Jojić pravi faul na 20 metara od gola. Stojković krajnjim naporom brani.

90 - 1:0 za Partizan! Jojić postiže gol iz slobodnog udarca sa 20 metara!!!

85 - Bajković spriječava kontru domaćih i šalje loptu u aut. Partizan želi da što prije nastavi meč, ali Mažić prekida igru zbog toga što je Volkov ostao na terenu, držeći se za desnu nogu. Čini se da ne može da nastavi igru.

83 - Partizan potpuno dominira terenom. Zvezdin vezni red ne postoji. Lazar Marković igra jednu od najboljih utakmica u crno-bijelom dresu.

76 - Izmjena u Zvezdi, izlazi Mikić, ulazi Maksimović.

75 - Ređaju se šanse Partizana... I svaku stvara Lazar! Sada je dodao Saši Markoviću, on ostao sam na deset metara od gola ali je slabijom nogom poslao loptu daleko preko gola.

74 - Bajković "skida" zicer Lazaru Markoviću, poslije "duplog pasa" sa Mitrovićem! Golman Zvezde najzaslužniji je što je još 0:0.

72 - Dauda u borbi za loptu gazi Stojkovićevu šaku. Odmah mu se izvinio, a golman prihvatio izvinjenje.

71 - Opet greška pomoćnog sudije na štetu Partizana. Signalizirao je ofsajd iako je Mitrović primio loptu pošto je dotakao Milijaš...

70. Izmjene u oba tima. Luku mijenja Jojić, a Garida Milunović...

67 - Opet je bilo uzbudljivo u kaznenom prostoru gostiju. Bajković daleko istrčava da "boksuje" loptu, ona dolazi do Predraga Luke, koji ostaje na nogama iako je odgurnut sa leđa. Mažić je pustio da se akcija nastavi, a Vuk Rašović sa klupe kritikovao svog igrača zbog te odluke.

61 - Opet Mitrović! I opet glavom! I opet ništa od gola! Bajković je zaustavio brzu loptu na gol liniji, a potom Predrag Luka nije mogao da je ubaci u mrežu.

58 - Domaći opet traže penal! Mitrović i Ivanov su u ofsajdu čekali loptu, ali je Miljković prvi došao do nje i pao u kontaktu sa defanzivcima gostiju. Pomoćni sudija podigao je zastavicu, iako bek crno-bijelih nije bio u ofsajdu. Partizan trenutno bolji.

56 - Najbolja prilika za Partizan! Opet Mitrović i opet pored gola, sa pet-šest metara! Centrirao je L. Marković poslije prodora sa desne strane! Potom je i Milijaš dobio žuti karton zbog faula na razigranom Lazaru.

53 - Umalo šansa za domaće. Saša Ilić proigrao je Lazara Markovića kraj lijeve aut linije, a mladi Čačanin dotrčao sa loptom do ivice kaznenog prostora, gdje je pao. Prelako, prema mišljenju Mažića, iako je Nikola Mikić podigao nogu... Kadu je u međuvremenu prvi dobio žuti karton.

52 - Meč je nastavljen.

47 - "Gori" i jug.

46 - Na sjeveru gori veliki broj baklji, a na atletskoj stazi iza leđa Vladimira Stojkovića pucaju topovski udari. Dim sve više prekriva teren. Mažić prekida meč i konsultuje se sa četvrtim arbitrom Vladom Glođovićem. Jedna baklja gori čak i na soliteru iza tribine gdje su Zvezdini navijači.

POLUVRIJEME

45 - Još jedna propuštena šansa Partizan! Mitrović je glavom pokušao da sa sedam metara savlada Bajkovića, ali je Zvezdin golman izbio loptu u korner. Centrirao je Luka, poslije kornera.

37 - Mirniji dio utakmice. Ljekari ukazuju pomoć Spajiću zbog toga što je pao na Mitrovića poslije njihovog duela u skoku. Drži se za leđa, a zagrijava se Nikola Maksimović.

29 - Filip Kasalica prihvatio Smiljanićevo dodavanje u "srcu" Zvezdine polovine terena i istrčao sa loptom do kaznenog prostora domaćih. Nije imao snagu da je šutne, a ni volju da je proslijedi saigračima.

25 - Sada se provukao Milan Smiljanić, iako je i on zaslužio žuti karton zbog starta na Kasalici na sredini terena.

22 - Prva velika šansa za Partizan! Mitrović i Lazar Marković trčali su kontru "dva na jedan", ali centarfor poslije dugog duela sa Urošem Spajićem nije odlučio da doda ofanzivnom vezisti. Šutirao je sa 16 metara i promašio gol, a Marković se naljutio. Završena je tuča na južnoj tribini.

17 - Zatresla se prečka Vladimira Stojkovića! Filip Kasalica pogodio je sa 30 metara!

15 - Abiola Dauda ulazi. Lazović izlazi.

10 - Loša vijest za zvezdaše! "Roviti" Darko Lazović se povrijedio pri trku i ostao da leži na zemlji. Abiola Dauda otišao je na zagrijavanje.

6 - Milivojević grubo faulira Vladimira Volkova na polovini domaćih. Sudija Milorad Mažić nije mu pokazao žuti karton, samo ga je opomenuo.

3 - Prva uzbuđenja. Filip Kasalica faulirao je Sašu Markovića u prodoru, unutar kaznenog prostora crno-bijelih. Stojković nije imao razlog da interveniše.

0 - Prvi udarac izveli su domaći.

MEČ JE POČEO!

Trener domaćih Vuk Rašović odlučio je da njegov tim ne počne derbi sa napadačkim tandemom Marko Šćepović - Aleksandar Mitrović. Umjesto Šćepovića startovaće Predrag Luka!

U veznom redu igraće Lazar Marković, Saša Ilić i Miloš Jojić.

Zadnji vezni biće Milan Smiljanić, a defanzivna linija istrčaće u očekivanom sastavu. Na golu će stajati Vladimir Stojković.

Rikardo Sa Pintu izvešće tim u formaciji 4-5-1, sa Luisom Garidom u startnoj postavi i SA Darkom Lazovićem, koji je u prethodnom periodu pokušavao da se oporavi od povrede koljena, zbog koje je kao rezervista nastupio u prethodnom meču sa OFK Beogradom.

Kao što je moglo da se pretpostavi, Portugalac se uzdao u "recept" Roberta Prosinečkog sa pojačanim veznim redom. Lazović će igrati u napadu, a uz njega će "lažni špic" biti Filip Kasalica, koji će vrebati šansu protiv visoko postavljenih Ivana Ivanova i Tomislava Pajovića.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, Pajović, Ivanov, Volkov - Smiljanić, Jojić, Ilić, L. Marković - Luka, Mitrović.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Petković - Garido, Milivojević, Milijaš, Kadu, Kasalica - Lazović.

Naši reporteri već su u Humskoj, odakle će vas izvještavati o svemu što se događa oko stadiona, na ulazima na tribine, na samim tribinama i naravno na terenu.

U ulicama oko stadiona, sve do Trga, prisutan je veliki broj policajaca, naročito oko Autokomande i u uličicama između igrališta "vječitih". Nisu prisutne veće grupe navijača van stadiona.

Sat prije početka bilo je tenzije između pristalica smještenih na sjevernoj i istočnoj tribini, a letjele su i stolice ka dijelu stadiona na kome su smještene Delije.

Na stadionu je sve mirno. Prisutan je i policijski kordon, na istočnoj tribini.

Na terenu se zagrijavaju samo domaći fudbaleri. Gosti se očigledno tradicionalno spremaju za meč na svom stadionu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je za TV Arena sport da očekuje pun stadion.

"Očigledno je da nekoliko godina nije bilo ovoliko interesovanje za derbi, prije svega jer meč odlučuje o tituli. Očekujem pun stadion, dobru atmosferu, dobar fudbal, dobru arbitražu i da poraženi poslije utakmice čestita protivniku", izjavio je on i dodao:

"Fudbal će se igrati i sutra".

Na atletskoj stazi pojavili su se i košarkaši Partizana, a domaća publika ih je bučno pozdravila.

Igrači Zvezde ipak su istrčali u Humskoj na zagrijavanje, poslije čega su gađani i pogođeni bakljom sa istočne tribine. Nikola Petković je gestikulacijom odgovorio na dobacivanja.

Vrijeđana su obojica golmana. Bobanu Bajkoviću je sa juga pjevano "majmune", dok je sjever nazivao Vladimira Stojkovića "Mustafa". Polako se uključuju i reflektori...

Obje ekipe su u svlačionici, teren se još jednom poliva prije meča... Samo što nije počelo!

Iako je bilo najava da će koreografije biti zabranjene, viđene su i na jednom i drugom dijelu stadiona.

Po svemu sudeći, incidenata je bilo i u tunelu, u kojem je Nikola Petković navodno vrijeđao Predraga Luku na nacionalnoj osnovi.

(Redakcija MONDA, foto: MN Press, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC