• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Dolaze stranci, Perica i Kastiljo u magli

U Zvezdu ovih dana dolaze dva pojačanja u veznom redu, a povratak Perice Ognjenovića još je u magli. Neizvestan i povratak Kastilja.

 Zvezda: Dolaze stranci, Perica i Kastiljo u magli Izvor: MONDO

Živo je bilo u Fudbalskom klubu Crvena zvezda u utorak. Održana je izuzetno sadržajna konferencija za novinare, na kojoj su čelnici kluba govorili o eventualnim pojačanjima, najavili dolazak dvojice "inostranih fudbalera u veznom redu", ali se dotakli i manje prijatnih stvari...

Sportski direktor crveno-belih Goran Bunjevčević otkrio je da će u narednih nekoliko dana u Zvezdu doći "dva pojačanja u veznom redu", a reč je o strancima.


Bunjevčević, međutim, nije želeo da otkriva o kojim fudbalerima je reč, pa valja očekivati da će se beogradski mediji narednih dana baviti rasvetljavanjem "misterije".

Direktor Zvezde veruje da će Predrag Pavlović održati reč i posle Olimpijskih igara u Pekingu potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom. Ako se, međutim, ostvari pisanje beogradskih medija da će Pavlović ipak izabrati hoalndski klub NEC Nijmehen, Bunjevčević je poručio da će to "služiti na čast fudbaleru Napretka".

"Pre njegovog odlaska na Olimpijske igre, razgovarali smo sa njim i njegovim ocem i od oca smo dobili uveravanje da će ugovor biti potpisan po povratku Pavlovića sa OI. Mi smo sve dogovorili i sa Napretkom, a i igraču smo izneli našu ponudu. Verujem da su sve te priče daleko od istine, ali ako se nešto ipak promeni, to će njemu ići na čast", rekao je Bunjevčević.

Dolazak, odnosno povratak Perice Ognjenovića u Crvenu zvezdu i dalje je u magli. "Perica u ovom momentu ima neke svoje želje, mi ćemo ipak izaći da ponudom, a na njemu je da odluči", kaže Bunjevčević.

Direktor crveno-belih je dodao i da Leandro neće potpisati ugovor sa beogradskim klubom, jer su njegovi menadžeri postavili prevelike uslove. "Njegovi zastupnici su postavili finansijske uslove, koje nismo mogli da ispunimo, a kada su dali nove uslove, mi apsolutno više nismo bili zainteresovani".

Velom tajne i dalje je obavijen slučaj Ekvadorca Segunda Kastilja. Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević izjavio je da je Kastiljo "u posebnom odnosu između Crvene zvezde i njegovog matičnog kluba".

"Mi smo samo delimični vlasnici njegovog ugovora. Ako se pojavi odgovarajuća ponuda, dužni smo da ga pustimo, a od njegovog matičnog kluba i menadžera imamo uverenje da ponuda postoji. U suprotnom, on će ostati u Crvenoj zvezdi, a prema rečima menadžera rešenje bi trebalo da bude poznato ovih dana", i dalje je nejasan Spasojević.

Novinari su pitali trenera Zdenjeka Zemana da li bi voleo da u timu ima igrača kakav je Damjano Tomazi (u beogradskoj štampi se pojavila infomacija da je Zvezda zainteresovana za bivšeg igrača Rome). Odgovor Zemana bio je: "Na stranu to što je bio moj igrač i prijatelj, ali ovoj ekipi je potreban drugačiji igrač".

Novinari su podsetili predsednik Zvezde na raniju izjavu da je za prelazni rok pripremljen budžet između četiri i pet miliona evra. "Do sada je potrošeno manje od polovine. Procena stručnog štaba i sportskog direktora je bila da nisu mogli da dovedu igrače odgovarajućeg kvaliteta u odnosu na njihovu cenu koja se pojavljivala na tržištu", odgovara Spasojević.

Što se tiče odnosa Crvene zvezde i bivšeg trenera Aleksadra Jankovića i tu stvari nisu potpuno raščišćene. Janković je najavio da će tužiti Crvenu zvezdu zbog neizmerenih obaveza, a potom se pojavila informacija da će Zvezda tužiti njega.

"Imali smo razgovore, i njemu je ponuđeno da ostane u klubu, na drugom radnom mestu, ali za istu platu. To je 100.000 evra godišnje. On je pre bio za opciju da ode iz kluba, mi smo mu ponudili finansijsku nadoknadu, ali je on tražio mnogo više. Na njemu je da dođe na posao, jer nije dobio otkaz, već je i dalje zaposlen u Crvenoj zvezdi. Već mesec i po dana Janković ne dolazi na posao", kaže predsednik Crvene zvezde.


Spasojević se dotakao i odlaska generalnog sekretara Zorana Damjanovića iz kluba. Damjanović je podneo ostavku u ponedeljak, uz poruku da je njegova funkcija obesmišljena, da je degradiran i da nije imao podršku ključnih ljudi u klubu.

"Damjanović je vredan, marljiv, stručan čovek. Imao je peh u decembru, neosnovano je uhapšen i držan u zatvoru, što je ostavilo uticaj na njega. Sve vreme se lomio da li da ostane u fudbalu ili da ide. Žalim zbog njegove odluke, a na Upravnom odboru sledeće nedelje ćemo prvi put govoriti o njegovom nasledniku", rekao je Spasojević.

Upitan zašto je Damjanović u saopštenju prilikom odlaska napomenuo da je onemogućavan da radi i da je njegova funkcija obesmišljenja, predsednik Crvene zvezde dao je ovakav odgovor: "Nisam video da je tako rekao, a znam da tako ne misli. Imali smo odličnu saradnju, što je on i napisao. Morate njega da pitate na koga je mislio kada je rekao da je funkcija obesmišljena".

Spasojević je još rekao da je "uzbuđen" zbog predstojećeg učešća Crvene zvezde u Kupu UEFA, ali je naglasio da je to "samo prvi korak u ozdravljenju kluba".

"Ovde sam devet meseci i neke stvari su se promenile. Nismo išli u korak sa svetom 15 godina a sad hvatamo taj korak, prvenstveno na organizacionom planu. Završavamo rekonstrukciju terena, radimo i na organizaciji omladinske škole, vratili smo jednog talentovanog igrača iz Olimpijakosa, uskoro ćemo još jednog...Uz to, prvi tim je imao naporne pripreme što će, nadam se, demonstritari kroz lepu i efikasnu igru", kaže predsednik Crvene zvezde.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC