• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizan sa "rezervnim" srcem na Fener

Partizan bez, pola standardnih prvotimaca, dočekuje Fenerbahče. Ipak, u Humskoj je neuspeh zabranjena reč.

 LŠ: Partizan sa "rezervnim" srcem na Fener Izvor: MONDO

Fenerbahče - zvuči strašno, ali je još strašnije to što je prošlogodišnji četvrfinalista Lige šampiona sada jači nego prošle sezone, a Partizan slabiji izostankom petorice prvotimaca.

Ipak, crno-beli tvrde da se ne plaše velikog protivnika kojem će izaći na megdan u sredu (21h - RTS).

"Nas ne interesuje Kubertenova izreka ("Važno je učestvovati"). Pokušaćemo da dođemo do aktivnog rezultata za revanš i da za 14 dana u Istanbulu napravimo taj korak i uđemo u krem evropskofg fudbala", rekao je trener Partizana Slaviša Jokanović na konferenciji za novinare.


On je kategoričan kada govori o ciljevima Partizana. O neuspehu ni ne razmišlja. "Naš cilj je kristalno jasan - ulazak u 3. kolo kvalifikacija za LŠ ne sme da bude cilj. Ja sam optimista i ekipa je u istom raspoloženju. Siguran sam da ćemo imati i ogromnu podršku sa tribina. Katastrofa je kategorija o kojoj ne razmišljam. Razmišljam samo o uspehu, a to je eliminacija Fenerbahčea".

Šef struke crno-belih je proučio protivnika i pokušao da izvuče paralelu između Fenerbahčea, kojeg je vodio Ziko i sadašnjeg, koji sa klupe predvodi Španac Luis Aragones.

"Poslednjih sezona Fenerbahče je igrao sa dvojicom napadača, a sada pokušava da igra sa jednim. Nije potrebno diskutovati o Aragonesu. On je evropski prvak. Sada kada trenira klub, ne može da igra identično kao što je igrala reprezentacija Španije, ali je Fener snažna i opasna ekipa sa mnogo pojedinaca koji mogu da reše meč. Međutim, i mi imamo takve pojedince, ali verujem i u naš kolektiv".

Na pitanje koji bi rezultat "potpisao" pre početka utakmice, Jokanović je decidirano odgovorio: "Ne bavim se prognozama, niti klađenjem. Očekujem pobedu, po mogućstvu što veću, a posle utakmice ćemo možda poželeti da menjamo rezutat".

I kapiten Nenad Đorđević se složio sa šefom kada je rezultat u pitanju. "Želje su jedno, a u sredu uveče ćemo videti šta je naša realnost. Svaka pobeda je dobrodošla".

Svestan je i Đorđević da će posao Partizana biti otežan izostankom olimpijaca Ljubomira Fejse, Zorana Tošića, suspendovanog Moreire i povređenih Zajema i Žuke, koji verovatno neće moći da igra u sredu.

"Biće to veliki hendikep za nas, ali ko god bude istrčao na teren sigurno će pružiti više do 100 odsto mogućnosti. Igrači koji nedostaju čine srce tima, ali Partizan za svakoga ima zamenu, jer nema 18 već više od 20 igrača", poručuje Đorđević.

Nenad Đorđevič je jedini koji je 2003. godine igrao u Ligi šampiona. Poznat mu je taj barut i želeo bi ponovo da ga omiriše.

Pokušao je, kaže, da na saigrače prenese to iskustvo. "Sa svima sam dosta pričao, ali to je bilo pe pet godina i to je arhivirano. Ovo sada je sasvim drugačije, sasvim nešto novo. Imamo svoj cilj, za koji smo radili celu prošlu sezonu i sigurno nećemo tek tako da bacimo godinu dana rada. Pokušaćemo da napravimo podvig, daćemo sve od sebe, nemamo šta da izgubimo".

Teško je proceniti koji će tim Jokanović suprostaviti Aragonesu. Novinari očekuju ovaj:

Mladen Božović - Ivan Stevanović, Đorđević, Sikimić, Ivan Obradović - Knežević, Petrović - Lazić, Paunović, Bogunović - Dijara.

Ekipa Fenerbahčea je stigla u Beograd i u utorak uveče ima trening.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC