• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OI: Argentinci nam spakovali dve lopte u kofer

Olimpisjke igre su završene za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Bilans: jedan bod, gol-razlika 3:7. Koferi su spakovani još pre nekoliko dana...

 OI: Argentinci nam spakovali dve lopte u kofer Izvor: MONDO

Koferi fudbalera srpske olimpijske reprezentacije bili su spakovani i pre utakmice sa Argentinom. Želeli su da se časno oproste od Olimpijskih igara u Pekingu, ali je bilans na kraju bio - dva gola od Argentine, nijedan u mreži "gaučosa" i jedan crveni karton za četu Miroslava Đukića.

Vremena za analizu učešća olimpijske reprezentacije biće napretek. U jednoj rečenici: igre nije bilo, ideja još manje, samo je volja bila na zavidnom nivou. Ali, samo sa voljom se ne dobijaju protivnici.

Argentina - Srbija 2:0 (1:0). To je krajnji rezultat meča u kojem su Argentinci imali nekoliko velikih prilika za gol, u kojem je golman Vladimir Stojković ponovo spasao srpski tim debakla (odbranio dva penala Di Mariji u drugom poluvremenu), u kojem su "gaučosi", bez Mesija i Rikelmea, pravili džumbus u odbrani "orlova" u prvih 20-ak minuta.


Iako je srpskom timu bilo neophodno čudo i pobeda od četiri gola razlike nad "gaučosima", slika na terenu u prvih 45 minuta je bila potpuno obrnuta. Izgledalo je kao da Argenticima zavisi život od ove utakmice, pa je početnih 20-ak minuta bilo za "spasavaj se ko može" u šesnaestercu Srbije.

Centarfor Argentine Ezekijel Laveci imao je dve dobre prilike u 5. i 7. minutu, ali je Stojković oba puta odbranio. Odbrana srpskog tima pokazala je svu nemoć u tim trenucima, a Argentinci su dolazili do šesnaesterca kao na treningu.

U 12. minutu, izuzetno nezgodni Di Marija odlično je prošao po levoj strani, Marko Jovanović "pada" na dribling i ruši argentinsko krilo, za najstrožu kaznu. Laveci je bio precizan sa penala za 1:0.


Dve najveće zvezde argentinskog mtima, Mesi i Rikelme gledali su meč sa klupe i dobro se zabavljali, gledajući kako "vezu" Sosa, Di Marija, Buonanote, Laveci...

Imali su Argentici preko Lavecija i Di Marije još dve prilike, a srpski fudbaleri su tek od 30. minuta uspostavili kakvu-takvu ravnotežu, pa su imali i dve solidne prilike. Na asistenciju Gojka Kačara, Miljan Mrdaković je morao bolje, jer je bio gotovo neometan sa 12 metara, ali je šutirao preko gola, a potom je i Zoran Tošić, inače najbolji u našem timu, slabo šutirao sa ivice šesnasterca.

Selektor Miroslav Đukić ponovo je na teren izveo samo jednog napadača - Mrdakovića.

STOJKOVIĆEV ŠOU

Za igru u drugom poluvremenu možemo reći da i nije bila toliko loša. Ali i ništa više od toga. Bilo je i prilika za Srbiju, a prava je šteta što u 62. minutu nije ušao volej Gojka Kačara sa 30 metara. Dva minuta kasnije i Mraković je pokušao glavom da lobuje Serhija Romeru, ali je golman "gaučosa" bio budan.

Najveća napast po srpski gol, Ezekijel Laveci izašao je iz igre u 72. minutu, a njegova zamena Lautaro Akosta već u prvom kontaktu sa loptom imao je veliku priliku - jedan na jedan sa Stojkovićem, ali šutira pored gola.

U 79. minutu, sudija uz Omana je pokazao da nije dorastao ovom takmičenju. Jedno remplovanje Nenada Tomovića i Akoste, procenio je kao prekršaj odbrambenog fudbalera Srbije.

A onda je počeo šou Vladimira Stojkovića. Di Marija je šutirao, Stojković se bacio kao mačka i odbranio. Ali, sudija je ponovio izvođenje penala. Ishod je bio isti - Stojković je ponovo pobednik!

Fudbaler River Plate Dijego Buonanote pokazao je raskošan talenat u 84. minutu kada je iz trka uhvatio volej, ali je Stojković ponovo bio na mestu. Samo minut kasnije Buonanote sjajno izvodi slobodan udarac sa 22, 23 metra za 2:0.

Da se takmičenje za Srbiju završi još lošije pobrinuo se novopečeni mladoženja Duško Tošić, koji je u poslednjem minutu dobio drugi žuti karton i morao je da napusti igru. Ali, brzo su mu se prodružili i ostali.

Uoči odlaska u Kinu, vođa srpske fudbalske delegacije Dušan Savić nije umeo da kaže novinarima šta će biti cilj reprezentacije. "Ne zna se sa kakvim će timom Đukić igrati, pa se ne može govoriti ni o cilju. U svakom slučaju, uvek je cilj dostojno reprezentovati svoju zemlju".

Srbija je takmičenje u Pekingu završila sa jednim bodom iz tri meča i gol razlikom 3:7. Šta hoćete? Pa, bolje je nego u Atini!

Srpski tim igrao je u sastavu: Stojković - Jovanović (od 45. minuta Tomović), Rajković, Kolarov, Duško Tošić - Fejsa, Smiljanić, Kačar, Zoran Tošić (od 85. minta Tadić), Živković (od 68. minuta Gulan) - Mrdaković.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC