• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Uspavanka, pa Tošić!

Zoran Tošić "bombom" sa 17 metara poništio lošu igru Partizana i doneo mu minimalnu pobedu nad Banatom u prvom kolu Super lige.

 SL: Uspavanka, pa Tošić! Izvor: MONDO

Partizan je počeo odbranu titule prvaka Srbije pobedom nad Banatom na svom stadionu - 1:0, majstorskim golom Zorana Tošića u 68. minutu.

Crno-beli su sporom i neinspirisanom igrom olakšali posao defanzivno orijentisanim gostima, nisu čak iskoristili ni jedanaesterac, ali je povratnik sa Olimpijade preciznim šutom sa 17 metara prekinuo mučenje.

Naravno, u našem prvenstvu se osvojenim bodovima ne gleda u zube, pa tako ni trener šampiona Slaviša Jokanović verovatno neće imati previše zamerki što ekipa posle remija sa Fenerbahčeom nije prikazala kvalitetniju partiju.

Pored Tošića, od početka su zaigrali i drugi olimpijski reprezentativac Ljubomir Fejsa, kao i Almani Moreira, koji u sredu nije imao pravo nastupa zbog suspenzije. Na klupu su se preselili Lazić, Knežević i Petrović, međutim, pomenuta pojačanja nisu doprinela da igra bude na nivou koji se traži od Partizana.


Odmah se videlo da je ekipa "izduvana" u svakom pogledu nakon teškog ispita na evrosceni, pa za prvih pola sata gledaoci nisu mogli da vide ništa osim akcije Moreire i Lamina Dijare u osmom minutu, koja je završena oštrim, ali nepreciznim šutom Senegalca.

Probali su još Veljko Paunović u 32. i Milovan Sikimić glavom u 37. minutu, oba puta lopta nije išla u okvir gola. Prethodno je zapretio Banat, ali posle prodora Dušana Vidojevića po levom krilu niko od gostujućih igrača nije uspeo da zahvati loptu u gužvi ispred Mladena Božovića.

I onda - penal! Tošić je kao munja utrčao u kazneni prostor, dao je for između dvojice igrača Banata, sapleo ga je Desnica (bespotrebno) i dileme nije bilo. Udarac je izveo Nenad Đorđević, mlako, polulevo po zemlji, istakao se golman Zlatko Zečević.

U samom finišu prvog dela umalo da usledi kazna. Marinko Petković je stigao na desetak metara od gola Partizana, ali je između trojice čuvara uspeo samo da šutne pravo u Božovića.

Publiku je u 48. minutu razmrdao Dijara, prodorom i opasnim udarcem koji je ukrotio Zečević, u tom trenutku igrač utakmice bez ikakve konkurencije. Uveo je Jokanović mladog Ljajića i Čadikovskog umesto Bogunovića i Paunovića, bez efekta.

Dosadne napade crno-belih, koji bi do kraja utakmice teško urodili plodom, prekinuo je Tošić kada ga je Moreira uposlio na dvadesetak metara od gola.

Popularni Bambi se namestio i "odapeo" loptu kao na meču olimpijskog turnira protiv Australije. Tada je pogodio prečku, ovog puta skinuo paučinu iz gornjeg desnog ugla - 1:0!

Do kraja samo još jedna prilika. Dijara je u sudijskoj nadoknadi vremena sam izbio ispred Zečevića, koji ga je hrabrim padom u noge sprečio da pobedu Partizana učini ubedljivijom.

Crno-beli će i u drugom prvenstvenom kolu biti domaćini, naredne subote dočekaće Napredak, a onda sledi revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

REZULTATI PRVOG KOLA:


Partizan - Banat 1:0
(Tošić 68)

Vojvodina - Zvezda 2:0
(Pantelić 37, Aleksić 90)

Borac Čačak - Čukarički 0:0

Rad - Javor 0:0

U SUBOTU:

OFK Beograd - Jagodina 1:0
(Marjanović 47)

Napredak - Hajduk 0:1
(Jovanović 12)

PAROVI DRUGOG KOLA (23. avgust):
Banat - Crvena zvezda, Javor - Vojvodina, Čukarički - Rad, Jagodina - Borac, Hajduk - OFK Beograd, Partizan - Napredak.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC