• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dobar i opet poražen

Iako je reč o pripremnim utakmicama, trenera Vuka Rašovića poslije meča sa Austrijom u Varšavi (1:2) može da brine pad koncentracije u finišu meča.

 Partizan dobar i opet poražen Izvor: MONDO

Partizan je zauzeo posljednje mjesto na Dejna kupu u Varšavi.

Crno-bijeli su i drugog dana turnira doživjeli poraz rezultatom 2:1 (0:0). Za razliku od premijerne utakmice u glavnom gradu Poljske, kada je Legija vodila 2:0, a Marko Šćepović samo ublažio poraz, protiv prvaka Austrije "parni valjak" je bio mnogo bliži pobjedi i ne može se reći da je zasluženo poražen.

Partizan je poveo u 64. minutu, opet preko Šćepovića, ali su Bečlije uspjele da u posljednjih deset minuta preokrenu rezultat. Međutim, do izjednačenja su došli zahvaljujući poklonu sudije iz Poljske, jer je nepotrebno dosudio penal za rivala iz Austrije.

Andrija Živković je mogao da obezbedi trijumf crno-bijelima, ali umjesto da Partizan postigne gol u 89, on ga je primio koji minut kasnije.

Bilo kako bilo, Partizan nije razočarao. Međutim, realizacija i dalje ostaje problem...

Rašović je želio da u drugom meču na turniru u Varšavi šansu pruži i ostalim igračima, jer je ipak riječ u pripremnom periodu i spremanju ekipe za izazove u Evropi koji počinju za manje od deset dana.

Iako je izmiješao karte, igrači koji su izašli na teren "Pepsi" arene odigrali su vrlo dobro i na kraju, zahvaljujući arbitru, kao i svojim greškama, propustili priliku za mnogo boljim rezultatom.

Srpski šampion stavio je prvaka Austrije u podređen položaj na početku utakmice. Crno-bijeli su imali kontrolu nad loptom, ali nije bilo golova u prvom dijelu.

Trener "parnog valjka" je odmah na poluvremenu izvršio nekoliko izmjena.

Beograđani su istom ritmu započeli i drugih 45 minuta. Nije se mnogo čekalo na najbolju priliku, jer je Andrija Živković lijepo proigrao Marka Šćepovića, koji je proslijedio loptu do Aleksandar Mitrovića, ali njegov udarac sa sedam-osam metara brani golman austrijske ekipe.

Konačno, u 64. minutu Partizan je uspio da pronađe lopti put do mreže.

Akciju je počeo Dejan Babić, opet je Šćepović bio spona ka Mitroviću, ali mu se sada revanširao mlađi saigrač iz napada, odigrao je povratan pas i gol Šćepovića - 1:0.

Crno-bijeli se nisu povukli, naprotiv, ali su, ipak, primili gol. Prema ocjeni izvještača Austrija je do izjednačenja stigla iz vrlo sumnjivog penala, koji je u pogodak u 80. minutu pretvorio Grunvald.

Kazan za promašaj Živkovića u 88. minutu (sam ispred golmana) uslijedila je u prvom od dva minuta sudijske nadoknade. Hoziner je bio zaboravljen poslije kornera i nije mu bilo teško da potpuno preokrene rezultat - 2:1.

PARTIZAN: Ž. Živković (od 46' Petrović), M. Živković, N. Petrović, 18 Ivković, Stanković (od 83' Ostojić), Gulan (od 46' Pantić), Brašanac, Babić, Malbašić (od 46' Andrija Živković), M. Šćepović (od 67' Kojić), Mitrović (od 67' Ninković).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC