• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neko će za ovo debelo da plati...(VIDEO)

Evo čemu služi Kup konfederacija: Fred, Bernard i Damjao blizu su da orobe neke od evropskih kluba, pretežno engleskih. Pogledajte šta znaju.

 Neko će za ovo debelo da plati...(VIDEO) Izvor: MONDO

Ako ničemu drugom, organizacija i trijumf na Kupu konfederacija, fudbalerima Brazila koji su bili na terenu, mnogo, dovoljno ili malo, poslužio je da podignu tršižnu cijenu i ostvare transfere u Evropu.

Neko i drugi put.

Poslije Paulinja koji je prešao u Totenhem za 20 miliona evra, još trojica igrača "Selekaa" blizu su prelaska u Premijer ligu, pišu engleski mediji.

Prvi je napadač Fred (29), kojeg traže Mančester siti i Šahtjor, drugi ofanzivni vezista Bernard (20) za kojeg su zainteresovani Totenhem, Porto i Borusija Dortmund, a treći klasičan centarfor Leandro Damjao (23), kojeg dugo već želi Totenhem, a od skoro i Sanderlend, Sautempton...

Jedini koji je igrao evropski fudbal je Fred, sjajni napadač koji nije uspio da ostane u Evropi poslije četiri odlične sezone u Lionu (2005-09), tokom kojih je bio i najbolji strijelac Lige 1. On se iz Francuske vratio u Brazil i zaigrao za Fluminense, a kako je cijepao mreže u triju sa Nejmarom i Hulkom, samo je pitanje trenutka kada će sve lijepo naplatiti na ulasku u četvrtu deceniju života.

Video

Ko je pratio Ligu šampiona prije sedam, osam, devet godina, sjeća se sigurno Freda, ali mora se priznati da je taj čovjek zaboravljen u međuvremenu. Siti je u međuvremenu ostao bez Marija Balotelija i Karlosa Teveza, na izlaznim vratima je i Edin Džeko, a kako će Edinson Kavani vjerovatno negdje drugdje, ne na "Etihad", moraće Arapi da oforme podršku Serhiju Agueru.

Fred kao "backup" napadač? Odlična priča.

Bernard? Još jedan u nizu dječaka sa Kopakabane i Ipaneme, koji sanjaju dolazak na veliku scenu.

Poslije Nejmara, Oskara, Lukaša Mure, Markinjoša i ostalih, djeluje da je "trekvatrista" Atletiko Mineira spreman za Evropu, bar prema onome što je pokazao u sezoni 2012/13 tokom koje je jedini u crno-bijelom umio telepatski da se sporazumijeva sa guruom svjetskog fudbala, Ronaldinjom.

Video


Pas, gol, dribling - sve.

Tri jaka igrača spremna su da se pobiju za njega, a da li će Totenhem i poslije Paulinja uzeti i Bernarda ili će on u Porto ili Dortmund - trebalo bi da se sazna do 15. jula kada se završava prelazni rok u Brazilu.

Leandro Damjao evo već treću, od svoje 21. godine, sluša kako će preći u Totenhem.

I možda bi bolje bilo "pijevcima" da su pare stukli na njega nego na Romana Pavljučenka, Luisa Sahu, Đovanija dos Santosa, Pitera Krauča, Robija Kina (drugi put), itd. Čovjek za kojeg veliki Ronaldo smatra da treba da bude "devetka" u Brazilu, a ne Fred, visok je, snažan i u isto vrijeme veoma spretan s loptom u nogama - nešto što se rijetko pronalazi, a da se ne zove Hulk.

Video


Jedina stvar zbog koje bi Damjao mogao da ostane u Internasionalu je to što ovaj klub traži 20-ak miliona evra za njegove usluge.

Možda previše...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC