• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević najbliži selektorskoj klupi Srpske

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srpske, reprezentacija Republike Srpske sutra bi trebalo da dobije selektora.

 Bajević najbliži selektorskoj klupi Srpske Izvor: MONDO

Sjednica IO FSRS biće održana u utorak od 11 časova u prostorijama Saveza u Banjaluci. Tada bi Borče Sredojević, posljednji selektor reprezentacije Srpske, trebao da dobije nasljednika. Prema pisanju "Sportskog žurnala" najbliži klupi je Dušan Bajević.

"Ovo pitanje uvrstili smo na dnevni red i trebali bi da izaberemo novog selektora Republike Srpske. Mnogo je kandidata koji bi mogli da preuzmu ovu funkciju i tako uđu u istoriju kao prvi selektor koji je vodio ekipu na meču protiv jedne punopravne članice FIFA i UEFA. Sigurno je da će to biti poznata osoba od autoriteta sa prostora Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, odnosno neko ko vuče korijene sa ovih naših prostora", rekao je generalni sekretar FS Republike Srpske Rodoljub Petković.

Osim "Princa sa Neretve", za selektorsku klupu konkurišu Željko Buvač, Dragan Okuka, Vladimir Petković, ali i Savo Milošević i Radomir Antić.

Prvi selektor Republike Srpske bio je Miloš Đurković kojem je pomagao Mladen Katić, da bi poslije njega na klupu reprezentacije sjeo olimpijski pobjednik iz Rima 1960. Velimir Sombolac kojem je je asistirao imenjak Velimir Stojnić. Posljednji selektor Srpske bio je Borče Sredojević koji nije vodio ekipu ni u jednom meču.

Prvu utakmicu Republika Srpska odigrala je 1992. godine protiv selekcije tadašnje Republike Srpske Krajine (1:1) i do sada je igrala 15 mečeva, posljednji 2001. godine protiv bijeljinskog Radnika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC